Springen naar inhoud

[economie]petrocalypse now!


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1


  • Gast

Geplaatst op 17 februari 2006 - 20:16

Het onderwerp "Peak Oil" wordt gestaag populairder en steekt de kop op in beleidsdiscussies. Het is een veelzijdig onderwerp dat iedereen aangaat en betrekking heeft op elk facet van onze samenleving en onze toekomst. De wereld stevent af op een onvermijdbaar energiebankroet. Op dit forum liep er vorig jaar lang een topic over:

2010: Einde olietijdperk, begin van de ellende?

Recentelijk sprak ik op een overheidsgeinitieerde workshop over energie met een gezaghebbende rijksadviseur. Deze stelde tersloops dat binnen tien jaar ergens in de wereld het licht uitgaat. Ik vroeg hem vanwaar zijn pessimisme over de toekomst? Wist hij wel dat zijn uitspraak in strijd was met de consensus? Hij reageerde door me door te verwijzen naar www.peakoil.net. Ik ken die site natuurlijk, maar ik heb nog nooit iemand ontmoet die zich in het overheidsdomein serieus bezighoud met Peak Oil!

Het was erg stimulerend om eindelijk eens IRL met iemand met gezag en hetzelfde vocabulaire te praten over PO. Ik vroeg hem waarom we niets uit Den Haag horen over PO? Hij stelde dat hij geloofde dat Balkenende niet begrijpt wat PO is. Ik heb tenslotte gezegd dat ik denk dat PO niet doordringt tot Den Haag omdat het zo'n verdomd treurig ding is.

Tot zover, in de aktualiteit:

- Een olieprijsdaling tot onder de $60
- Kenneth Deffeyes berekent dat Peak Oil plaatsvond op, >knipoog< , 16 december 2005.
- Ghawar pretendent Cantarel wordt geschiedenis
- Op het front van de immense taak om de wereld om te schakelen naar alternatieven voor aardolie is een belangrijke officiele uitspraak gedaan, op 31 januari 2006 en wel door President Bush. Hij stelde dat de VS "verslaafd is aan olie".

De afwikkeling van de westerse beschaving ligt nog altijd op koers en we zijn op de Titanic bezig onze dekstoelen te herschikken.

http://www.peakoil.nl/index.php
http://www.peakoil.com/index.php
http://www.peakoil.net/

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures