Springen naar inhoud

Bewegingsmechanisme


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 24 februari 2006 - 12:57

Kan iemand mij op weg helpen voor een mechaniek die het eerst stuk rechtlijnig beweegt en het laatste stuk draait. Ik kom er niet uit.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 24 februari 2006 - 13:01

Ik wil je wel proberen te helpen maar je moet de gevraagde bewegingen beter omschrijven. Zijn rechte en draaiende beweging in het zelfde vlak? Moet de overgang abrubt zijn of mag de een nog doorgaan terwijl de ander al ingezet is?
Kun je een tekeningetje maken?

#3

Raspoetin

    Raspoetin


  • >1k berichten
  • 3514 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 februari 2006 - 13:14

Zoiets misschien?

Geplaatste afbeelding

Doet me wel een beetje denken aan een geleiderail voor een keukenlade. Deze gaan op het eind ook een beetje naar beneden om de la goed dicht te trekken.
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

#4


  • Gast

Geplaatst op 24 februari 2006 - 14:10

Ziet er inderdaad niet erg elegant uit. Indien mogelijk zou ik een gewoon stangen mechanisme in de vorm van een trapezium gebruiken. Bij juist gekozen afmetingen maakt een onderdeel daarvan een vrijwel rechte baan zolang de stand ongeveer symmetrisch is. Bij grote uitwijking wordt de baan steeds cirkelvormiger. Groot voordeel is dat hiermee veel grotere krachten kunnen worden uitgeoefend tegen een simpele fabricage. Nogmaals, het is afhankelijk van de vraagstelling wat handiger is.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures