Springen naar inhoud

Offtopic gebral


 • Log in om te kunnen reageren

#1

John Nash

  John Nash


 • >250 berichten
 • 536 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 februari 2006 - 14:44

Als ik mij in de positie waan kritiek te mogen leveren, stel ik voor dat er strenger wordt opgetreden tegen het offtopic gebral hier. Als er iets is wat ik storend vind is het dat wel. Zelfs moderators zie ik veelvuldig offtopic geraken. Kijk als je wat wilt zeggen dat niet helemaal met het onderwerp te maken heeft dan zet je dat bijvoorbeeld kleiner en duidelijk aangegeven onder aan je post- die wel met het onderwerp te maken heeft. Het is erg vervelend om 8 posts achter elkaar zonder relevante inhoud te zien... (vooral als je zo'n langzame pc hebt als ik, die er regelmatig uitknalt.)

En nogmaals, het is toch behoorlijk erg dat er meerdere moderators zich meerdere malen schuldig maken aan dit gedrag.


[offtopic]
Kijk zo kan het bijvoorbeeld, maar graag met mate[/offtopic]

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Invictus

  Invictus


 • >250 berichten
 • 364 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 februari 2006 - 14:58

Hoewel ik het eens ben met de soms ruime inhoud van posts (ook van mods) denk ik dat er niet moet worden vergeten dat de doelstelling van het forum tweeledig is.

Doelstelling: Wetenschapsforum.nl heeft als doel verzamelen en inzichtelijk maken van wetenschappelijk gebaseerde kennis ten behoeve van Nederlandstalige gebruikers, evenals het verlagen van de drempel tot wetenschap en het enthousiasmeren hiervoor. Bron: about

De drempelverlagende en enthousiasmerende werking van een (dit) forum zit hem toch voornamelijk in de interpersoonlijke berichten; maar zoals ik hierboven al schreef moet het natuurlijk niet ten koste gaan van een thread.
If the Creator had said, "Let there be light" in Ankh-Morpork, he'd have gotten no further because of all the people saying "What colour?"

#3

robindr

  robindr


 • >100 berichten
 • 207 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 februari 2006 - 15:10

Ik vind het idee van Nash wel goed. Als iemand zich dan geroepen voelt om on-topic te reageren op een off-topic item kan hij het off-topic gedeelte quoten en een nieuwe thread in een relevant forum plaatsen.

Wordt dit niet gedaan, kan een mod dit alsnog doen.

#4

Miels

  Miels


 • >5k berichten
 • 14707 berichten
 • Beheer

Geplaatst op 28 februari 2006 - 15:12

Als ik mij in de positie waan kritiek te mogen leveren, stel ik voor dat er strenger wordt opgetreden tegen het offtopic gebral hier.

Natuurlijk, iedereen mag tips/kritiek uiten. Je opmerking sluit overigens erg aan bij het topic Strenger ingrijpen dat ik vanochtend heb geplaatst. Die regels gelden overigens uiteraard niet alleen voor gebruikers, maar ook voor moderators.

Persoonlijk vind ik dat wetenschapsforum een laag "gebral"-gehalte heeft ten opzichte van andere fora, al is dit nog niet laag genoeg (vandaar ook de mededeling mbt het ingrijpen).

Hoewel sommigen het noemen van namen en voorbeelden niet netjes vinden, vind ik het meestal juist verhelderend. Daarbij moet er natuurlijk wel op worden gelet dat het niet te (negatief) persoonlijk wordt.
Nu kan ik uiteraard niet alle berichten op het forum lezen, en ik weet ook daarom niet precies waar je het over hebt. Ik ben dan ook benieuwd naar wat voorbeelden. Als je dat niet hier wil doen nodig ik je uit me een pb te sturen, zo hoop ik je bedoeling beter te begrijpen en kan ik ook een meer inhoudelijke reactie geven.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures