Springen naar inhoud

zinkchromaat verf ?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

lovri

  lovri


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 20 juli 2004 - 19:02

Ik ben een unimog vrachtwagentje aan het opknappen .Het is een duitsleger ambulance geweest.H.e.a. moet geschilderd worden en daarvoor heb ik inmiddels "leger verf".Het is een zinkchromaatverf.Ik zou willen weten wat die verf nu precies doet.Ik heb begrepen dat het corrosie werend is,maar stabilseert het ook roest.Kort gezegd:ik wil zoveel mogelijk weten over de eigenschappen en hoe ermee om te gaan.
Louis de Vries

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JanMeut

  JanMeut


 • >1k berichten
 • 2116 berichten
 • VIP

Geplaatst op 21 juli 2004 - 05:35

Zinkchromaat ofwel zinkgeel is een pigment, dus het kleurende bestanddeel van je verf. Aangezien een belangrijk deel van de eigenschappen van de verf worden veroorzaakt door hte bindmiddel, de vulstoffen en het oplosmiddel kan ik je ook niet "alles" vertellen.

Zinkchromaat is een heldergeel pigment, gemengd met blauwe verfstoffen (met name Berlijns blauw) wordt het "zinkgroen", een groene verfstof.

Zinkgeel kan in veel bindmiddelen worden gebruikt.
Het is goed bestand tegen zwaveldampen, maar slecht tegen zure dampen en tegen basische stoffen. Het dekkend en kleurend vermogen is matig.

Als roestwerende verf wordt de in water oplosbare vorm gebruikt, voor overig gebruik worden de chemische eigenschappen iets gewijzigd, zodat een niet oplosbaar pigment ontstaat.

#3


 • Gast

Geplaatst op 28 september 2004 - 21:01

zit er toevallig geen zinkfosfaat in? Dit heeft een roestwerende werking. Vormt al het ware een coating zoals de meer traditionel loodmenies.

#4


 • Gast

Geplaatst op 02 oktober 2004 - 03:59

Chromaat is (CrO42-) is zeer giftig en kankerverwekkend!!! Dus uiterste voorzichigheid bij het werken ermee (handschoenen, dekkende kleding en een ademmasker als je het spuit). Verder is het belangrijk dat het niet in het milieu komt.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures