Springen naar inhoud

Herinneringskosten


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Damrak

  Damrak


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 28 maart 2006 - 09:55

Een bedrijf verstuurt een factuur. De klant vergeet de factuur te betalen voor de vervaldatum, 4 januari. Het bedrijf stuurt een herinneringsfactuur. De klant betaalt de herinneringsfactuur binnen een week.

Vervolgens brengt het bedrijf herinneringskosten in rekening die 30% van het oorspronkelijk verschuldigde bedrag uitmaken.

Op de herinneringsfactuur stond vermeld: bij betaling na 25 januari worden herinneringskosten in rekening gebracht. De herinneringsfactuur was gedateerd 30 januari.

Hoe zit dat juridisch, is er iets over geregeld wanneer een firma herinneringskosten in rekening mag brengen en hoe hoog deze mogen zijn ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jintendo

  jintendo


 • >25 berichten
 • 31 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 28 maart 2006 - 20:41

Je mag in principe op dit gebied afspreken met het bedrijf wat je wil. Als je (middels het accepteren van de algemene voorwaarden) akkoord bent gegaan met een evt verhoging bij te laat betalen, dan moet je betalen.

Als hier geen afspraken over zijn gemaakt (maw, staat niet in de algemene voorwaarden gespecificeerd), dan mag het bedrijf niet zomaar verhogen.

Dan zijn de gewone regels van het verbintenissenrecht van toepassing:
- aanmaning sturen met redelijk ultimatum
- daarna evt via de rechter vonnis krijgen, evt met wettelijke rente (is niet echt hoog). Evt verbintenis laten ontbinden
- vonnis evt ten uitvoer laten leggen door deurwaarder.

er bestaat in het burgerlijk wetboek wel een lijstje met voorwaarden die niet in de "algemene voorwaarden" van een bedrijf mogen worden opgenomen, maar zo uit mijn hoofd mag zo'n verhoging best.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures