Springen naar inhoud

De Bermuda Driehoek


 • Log in om te kunnen reageren

#31

biertje_of_2

  biertje_of_2


 • >25 berichten
 • 39 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2007 - 15:53

De vliegtuigen die in de Bermuda Driehoek verdwijnen kunnen makkelijk worden neergehaald door waterhozen. De driehoek staat bekend om het zeer snel en plotseling optreden van waterhozen (soms twee tegelijk) onweersbuien en zeer slecht zicht. Zelfs op een klaarheldere dag kan het voorkomen dat de piloot de zee aanziet voor de lucht en andersom.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#32

shimmy

  shimmy


 • >1k berichten
 • 1238 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2007 - 20:38

Dat een waterhoos een vliegtuig neer kan halen ben ik met je eens. Dat dit makkelijk kan gebeuren echter niet. Bij een boot met lage maximum snelheid kan ik me nog voorstellen dat deze zich in laat sluiten door slecht weer, maar je mag toch verwachten dat de gemiddelde vlieger niet zomaar in een waterhoos terecht komt. Waterhozen zijn goed zichtbaar en makkelijk ontwijkbaar. Een waterhoos kan een vliegtuig nooit van achteren inhalen. De hoos beweegt zich voort met de snelheid van de gemiddelde wind, het vliegtuig gaat met eigen snelheid+gemiddelde wind. Verder kan de hoos misschien plotseling zijn ontstaan, maar de cumunolimbuswolk waar hij onder hangt zal dan al wel een hele tijd in ontwikkeling moeten zijn en zelfs een beginnend amateur vlieger herkend deze en weet dat hij hier niet in of onder wil hangen (zeker in gebieden zoals Florida).

Zelfs op een klaarheldere dag kan het voorkomen dat de piloot de zee aanziet voor de lucht en andersom.


Er zijn optische illusies denkbaar waarbij een zichtvlieger (dus zonder naar instrumenten te kijken) de controle over zijn vliegtuig verliest. Meestal gaat het dan om een "valse horizon" door bijvoorbeeld scheef lopende bewolking. De kans hierop is echte even groot boven het IJsselmeer als in de Bermuda driehoek.

#33

JeanJean

  JeanJean


 • >250 berichten
 • 393 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2007 - 21:21

Bermuda Driehoek boeit me ook enorm. Je kunt de volgende tekst zever noemen, of het gaat je boeien:

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Duivelsdriehoek, een gebied tussen Florida, Puerto Rico en de Bermuda Eilanden, waar al eeuwenlang talloze schepen en vliegtuigen zijn verdwenen, meestal zonder een spoor achter te laten. Tegenwoordig horen we nog maar heel weinig over de beruchte Bermuda Driehoek, maar een nieuwe studie die pas is uitgegeven laat zien dat de verdwijningen nog steeds plaats vinden. l

Voor veel mensen wordt het begin van het raadsel van de Duivelsdriehoek geboren in 1945. De Tweede Wereld is al een half jaar voorbij als Vlucht 19, 5 Avenger duikbommenwerpers opstijgen van het vliegveld Lauderdale in Florida voor een oefenvlucht. Het weer is kalm en helder en het lijkt een simpele routine oefening te worden. Maar dan gaat er iets fout. De groepsleider meldt de verkeerstoren dat de vliegtuigen verdwaald lijken te zijn. Hun kompassen lijken dolgedraaid en ze kunnen zich niet meer orienteren.Later melden ze dat de zee melkwit is geworden. De vlucht verkeersleiding in Florida hoort met groeiende bezorgdheid de gesprekken tussen de piloten, die geen idee hebben hoe ze terug naar de basis moeten vliegen en uiteindelijk met elkaar afspreken wat ze zullen doen als de brandstof opraakt. Dan wordt alle contact verbroken. Uren later hoort de verkeerstoren op de radio de vluchtletters van Vlucht 19, alsof de piloten wanhopig proberen contact te zoeken met hun basis. Het opmerkelijke is dat de vliegtuigen dan al uren zonder brandstof zouden moeten zitten.
Direct stijgt een ander vliegtuig op om de verdwenen vliegtuigen te zoeken, maar ook dit toestel verdwijnt spoorloos met 13 mensen aan boord.
Het zijn niet de eerste verdwijningen in deze buurt, want het duurt niet lang voordat de eerste onderzoekers een verband ontdekken. Ook schepen verdwijnen al sinds lange tijd in deze buurt. maar wanneer ook vliegtuigen beginnen te verdwijnen is deze verklaring steeds minder geloofwaardig. critice besluit om voor elke verdwijning een logische verklaring moet zijn. nontstaan over opstijgende waterzuilen die zelfs vliegtuigen uit de lucht kunnen blazen, en ook andere natuurfenomenen zoals plotselinge vloedgolven, men denkt het mysterie te hebben opgelost. Sinds de jaren negentig horen we dan ook niets meer over verdwijningen in de Bermuda Driehoek, maar dat wil niet zeggen dat het gebied veilig is geworden. Want volgens een nieuw onderzoek dat pas is uitgebracht zijn er in de afgelopen 25 jaar ongeveer 1.000 verdwijningen hebben plaats gevonden. En in het tijdperk van elektronische navigatie, verbeterde radar en GPS is dat zacht gezegd nogal opmerkelijk. wat
de verdwijningen uniek maakt, is dat in de meeste gevallen niets ongewoons wordt gemeld over de radio, vlak voordat de verdwijning een feit is. Ook worden er geen wrakstukken gevonden of andere overblijfselen. Het is alsof de schepen en vliegtuigen letterlijk in het niets zijn verdwenen. In andere noodgevallen wordt er meestal een SOS verzonden, zoals wanneer er brand uitbreekt of wanneer een schip wordt overmeesterd door piraten. Als er al radioboodschappen zijn van toestellen die in de Bermuda Driehoek verdwijnen, zijn die van de meest raadselachtige soort. Men zegt problemen te hebben met de instrumenten. Het kompas lijkt als een gek rond te draaien, zodat het onmogelijk is geworden om op volle zee de koers te bepalen. Of denk eens aan deze, uit 1978, toen een klein vliegtuig tijdens een relatief korte vlucht in moeilijkheden kwam. Op een gegeven moment vroeg vlucht Delta Sierra aan de verkeerstoren of er andere vliegtuigen in zijn buurt waren. De verkeerstoren ontkende dit. Het vliegtuig meldde dat een ander vliegtuig in zijn buurt cirkelde en capriolen uithaalde onder en boven zijn toestel, met snelheden die de piloot deed denken dat het niet zomaar een vliegtuig was.

Toen de verkeerstoren vroeg het toestel te omschrijven, beschreef de piloot een langwerpig, sigaarvormig vliegtuig dat in staat was om met zeer hoge snelheden de meest onmogelijke bochten te maken. Ook kon het ineens stationair in de lucht blijven zweven, terwijl het in niets leek op een helikopter. Hoewel het onbekende toestel even leek te verdwijnen, kwam het na korte tijd weer terug. De laatste woorden van vliegtuig Delta Sierra Juliet was dat het onbekende vliegtuig boven hem zweefde, en duidelijk geen normaal vliegtuig was. Daarmee werd alle contact verbroken, en van het vliegtuig werd nooit meer iets gevonden.

Behalve de mensen die spoorloos verdwenen zijn er echter ook overlevenden, die in het gebied van de Bermuda Driehoek met onverklaarbare verschijnselen te maken kregen, maar aan een onzeker lot zijn ontsnapt.

Pagina 2 van 2
Ondanks allerlei speculaties is er nooit een bevredigende verklaring gevonden voor de vele verdwijningen in het gebied rond Bermuda. Dat piraten de verdwijningen hebben veroorzaakt lijkt uitgesloten, want radar heeft nog nooit een ander schip of vliegtuig in de buurt opgemerkt vlak voordat iemand verdween. Natuurlijke oorzaken zoals plotselinge vloedgolven kunnen wel enkele verdwijningen hebben veroorzaakt, maar zeker niet allemaal, en dit zou nooit zoveel vliegtuigen soms op grote hoogte hebben kunnen treffen. Uiteraard gaven sommige mensen de aliens de schuld, die mogelijk menselijke samples zochten in hun abduction-project. Dat idee lijkt te worden ondersteund door een ongewoon hoog aantal UFO-meldingen in het gebied. Ook worden in het gebied rond Puerto Rico al tientallen jaren regelmatig USO"s gesignaleerd, UFO"s die zich onderwater bewegen, maar dezelfde grote snelheden bereiken en onmogelijke manoevres uithalen. Aan de hand van die meldingen is wel vaker geopperd dat dit gebied een basis lijkt voor dit soort vreemde vliegtuigen. Al deze meldingen werden onderzocht door Dr. Manson Valentine, een gepensioneerde oceanoloog van de universiteit van Miami. Hij concludeerde: "Er zijn veel meer vreemde verschijnselen in dit gebied van ergens anders. Er zijn hier meer toestellen gezien die geen vliegtuigen zijn, en meer onderzeevaartuigen die geen normale onderzeeŽrs zijn.‚Ä?

Misschien kwamen de verdwenen vliegtuigen in botsing met deze UFO"s, of waren ze getuigen die niet in leven mochten blijven.


Ook is dit gebied wel eens in contact gebracht met Atlantis, de verloren beschaving waar Plato over schreef. In dit gebied vinden we bijvoorbeeld een onderwaterconstructie die de Muur van Bimini wordt genoemd. De Bimini Muur lijkt op een rechte muur of weg of havenkade, gemaakt van grote stenen die enkele kilometers doorloopt onder water. De manier van bouwen doet denken aan de vestingmuren met enorme rotsblokken zoals die door de Inca"s werden gebouwd in Midden- en Zuid-Amerika. In dit gebied vinden we ook een enorme krater van een meteoriet die lang geleden is ingeslagen. Deze inslag is vaak als reden gezien voor de zeer ongewone elektromagnetische verschijnselen die hier zijn gemeten.


Mogelijk zijn de zeer ongewone velden van elektromagnetische activiteit de oorzaak van het erratische gedrag van een kompas, of het uitvallen van elektronische apparatuur. Want net als bij veel UFO-meldingen het geval is, komt het regelmatig voor dat schepen die in de Bermuda Driehoek in de problemen komen, te kampen hebben met apparatuur die plotseling uitvalt, en later, als men geluk heeft, even onverklaarbaar weer op gang komt.

#34

Mrtn

  Mrtn


 • >1k berichten
 • 4220 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 januari 2007 - 21:42

JeanJean, wil je in het vervolg de bron bij zo'n stuk tekst zetten aub?
Dit zal hem wel zijn: http://www.kanaal-13...ent/view/12/76/
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#35

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48189 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 02 januari 2007 - 21:53

Dankij Mrtn's zoekwerk had ik ook al gauw een link gevonden (in de discussie onder Jeanjean's tekst) naar het antwoord op dit hardnekkige gerucht:

http://www.unmuseum.org/triangle.htm

In 1975 a librarian at Arizona State University, named Larry Kusche, decided to investigate the claims made by these articles and books. What he found he published in his own book entitled The Bermuda Triangle Mystery-Solved. Kusche had carefully dug into records other writers had neglected. He found that many of the strange accidents were not so strange after all. Often a triangle writer had noted a ship or plane had disappeared in "calms seas" when the record showed a raging storm had been in progress. Others said ships had "mysteriously vanished" when their remains had actually been found and the cause of their sinking explained.  

More significantly a check of Lloyd's of London's accident records by the editor of Fate in 1975 showed that the triangle was a no more dangerous part of the ocean than any other. U.S. Coast Guard records confirmed this and since that time no good arguments have ever been made to refute those statistics. So the Bermuda Triangle mystery disappeared, in the same way many of its supposed victims had vanished.


Kunnen we er alsjeblief nog ťťn mooie roman over schrijven en er dan verder voor altijd over ophouden?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#36

msboom

  msboom


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 16 mei 2007 - 11:47

Men zegt dat er een elektromagnetisch effect bestaat, waarvan de omvang pas onlangs is ontdekt. De Bermuda Driehoek is een van de weinige plaatsen op de aarde waar een kompas zowel naar het magnetische noorden als naar het echte noorden wijst. Dit verschijnsel is algemeen bekend en zou niet tot navigatiefouten hoeven te leiden als piloten rekening hielden met dit verschijnsel. Vaak hoor je dat voordat mensen in de Bermuda Driehoek verdwijnen ze via de radio melden dat hun kompas maar blijft ronddraaien, als ze rekening hielden met het elektromagnetisch effect zouden ze zich misschien kunnen redden.


is dat effect ooit door iemand in onderzocht en in kaart gebracht? ik ben namelijk geÔnteresseerd in de betrokkenheid van elektromagnetische krachten bij het verhaal van de bermudadriehoek. zijn er misschien in deze "driehoek" ook andere speciale elektromagnetische krachten werkzaam?

#37


 • Gast

Geplaatst op 10 juni 2007 - 19:43

Wat denk je dat een enorme gaswolk methaan in de lucht doet als het door een turbine motor gaat ? Precies, in een keer het toestel van de radar vegen.


nOu ik vin dhet raar dat je er doorheen bent gevlogen
want vliegtuigen vliegen daar tegenwoordig omheen..

#38

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48189 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 10 juni 2007 - 19:44

nOu ik vin dhet raar dat je er doorheen bent gevlogen
want vliegtuigen vliegen daar tegenwoordig omheen..

waar omheen?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#39


 • Gast

Geplaatst op 10 juni 2007 - 20:05

waar omheen?


Sorrie fOutje van mij ik had niet goed gelezen.. :D
Maar ik dacht dst vliegtuigen niet meer door die driehoek vliegde...
kus

#40

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48189 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 10 juni 2007 - 20:37

Er is gewoon helemaal niks aan de hand in die driehoek, schepen varen er gewoon doorheen, vliegtuigen vliegen er gewoon doorheen, en er gebeurt niks wat ook niet elders kan gebeuren. Oůk niet vaker.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#41

High-Voltage

  High-Voltage


 • >250 berichten
 • 388 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 juni 2007 - 21:25

En als je tegen de mensen zegt dat er UFO's gezien zijn, dan ziet morgen iedereen er UFO's.

#42


 • Gast

Geplaatst op 10 juli 2007 - 20:04

Hallo, ik ben e. Kroeze en ben al lang bezig te kijken naar de bermuda driehoek.
en steeds kom ik maar op 1 ding uit:

ik denk zal over de Bermuda Driehoek dat er een vulkaan of een aantal kleine vulkanen onder het wateroppervlakte zit, omdat er wolken uit de zee komen, er ontstaan bliksemschichten wat ook bij vulkanen voorkomen. Deze wolken worden automatisch elektronisch geladen door de druk die eronder zit. Ook is het bekend dat er gasbellen of luchtbellen naar de oppervlakte komen. dit is erg vergelijkend met kokend water waardoor schepen als het ware smelten. wanneer er een vliegtuig vliegt en de gassen omhoog komen SAMEN met de elektrische lading kan er een ontploffing ontstaan. Daarom zouden de vliegtuigen ťn schepen kunnen exploderen doordat het voertuig gevuld wordt met gas. Dit wou ik even kwijt.


hopelijk krijg ik hier een reactie op.
met vriendelijke groeten,

E. Kroeze

#43


 • Gast

Geplaatst op 10 juli 2007 - 20:18

en dit is dus wat ik bedoelde...
er lijken wel gassen uit een verhoogde eilandje onder zee te komen....

Geplaatste afbeelding

het zouden gassen en stoffen kunnen zijn van vulkanische activiteiten.

#44


 • Gast

Geplaatst op 10 juli 2007 - 20:20

http://groups.google...2007 gassen.jpg

een goede link....

pi.gif

#45

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48189 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 10 juli 2007 - 22:15

http://groups.google...2007 gassen.jpg

een goede link....

pi.gif

Ten eerste: ik zie in die link alleen maar een plaatje van de Atlantische Oceaan nabij Florida en de Bahama's.
Ten tweede, vreemd dat dat gas IN die vliegtuigen e.d. terechtkomt waardoor ze ontploffen.
Ten derde, het is zo zoetjes aan toch echt wel overtuigend aangetoond dat het hele Bermuda-driehoekverhaal kletskoek is.


Ten vierde heb ik ook een goeie link:
http://www.wetenscha...s...st&p=262585
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures