Op bovengenoemde link staat er het volgende:
De maag kan dus 2 tot 3L maagsap bevatten, maar dat klinkt als een maximum - hoe is het in een doorsnee situatie? Tenslotte mijn laatste vraag: wat wordt bedoeld met 0,17 N HCl? Overigens lijkt de genoemde pH van 1,5 mij een nogal lage schatting. Een pH van 2 kan ook makkelijk voorkomen, volgens mij. Correct me if I'm wrong...Gastric secretion is stimulated by the presence of food in the stomach. Gastric acid contains 0.2% to 0.5% HCl (approx. 0.17 N HCl). The lowest pH is 0.87, but the resting human stomach is pH 1 to pH 1.5. Gastric fluid is mainly water with mucin, inorganic salts, pepsin (activated by HCl), rennin and gastric lipases. The stomach can hold two to three L, and produces up to 2.5 L of gastric fluids daily (ICRP, 1984, Ganong, 1989).
Deze informatie heb ik nodig voor het zo nauwkeurig mogelijk simuleren van de menselijke maag, om daarin o.a. de bufferwerking van verschillende antacida te onderzoeken.