lsd schadelijk?

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer

lsd schadelijk?

ik heb al op meerdere websites zitten zoeken, maar nergens vind ik eigenlijk informatie over de eventuele schadelijke neveneffecten van lsd.

Nu is mijn vraag heeft lsd negatieve neveneffecten?

Gebruikersavatar
Berichten: 1.072

Re: lsd schadelijk?

LSD is een zeer sterke stof:

Code: Selecteer alles

Oral LSD Dosages 

Threshold 20 ug 

Light 25 - 75 ug 

Common 50 - 150 ug 

Strong 150 - 400 ug 

Heavy 400 + ug 

LD50 (Lethal Dose*) 12,000 ug
Bij herhaaldelijk gebruik kan het psychoses en flashbacks veroorzaken. Dit is zeer gebruikers afhankelijk. Soms gaat jaren gebruik goed zonder nevenwekingen.

Er gaan verhalen te ronde dat bij 1 malig gebruik je lichaam nooit meer van de stof afkomt. Het zou in je ruggenmerg altijd aanwezig zijn. Of dit waar is weet ik niet. Het is wel zo dat je jaren na het gebruik flashbacks kan krijgen. Mischien is daarom in de loop van de jaren het verhaaltje ontstaan dat het daarom wel ergens in je lichaam moest zitten en er dus een gedeelte niet wordt afgebroken.

In de jaren 50 (weet niet zeker) zijn er in het amerikaanse leger onderzoeken gedaan bij soldaten die herhaaldelijk flinke hoeveelheden LDS kregen. Sommige zijn voor de rest van hun leven getekend.

Op de site van Erowid is meer informatie te vinden over LSD:

http://www.erowid.org/chemicals/lsd/lsd.shtml

Re: lsd schadelijk?

intressant artikel over lsd, weet wel niet of het een beetje betrouwbaar is :shock:

kan iemand mij dat vertelen?

http://www.ephedra.demon.nl/uitjebol/lsd.htm

Gebruikersavatar
Berichten: 1.072

Re: lsd schadelijk?

Anonymous schreef:intressant artikel over lsd, weet wel niet of het een beetje betrouwbaar is   :shock:

kan iemand mij dat vertelen?

http://www.ephedra.demon.nl/uitjebol/lsd.htm
Dit is een prima leidraad. Ik heb geen onwaarheden kunnen ontdekken en de tips voor het gebruik zijn prima: Als je je hieraan houdt zal je een goede psychonout worden.

Berichten: 86

Re: lsd schadelijk?

LSD blijft niet in je lichaam zitten.

De flashbacks worden vooroorzaakt door een trauma, LSD komt psychisch zo hard aan zodat je er een "trauma" aan overhoud dat de flashbacks veroorzaakt, daarom dat de flashbacks ook meer kans hebben om om te treden na het roken van marihuana ofdergelijke.

Flashbacks komen ook niet altijd voor na LSD het is eignelijk eerder zelden, maar ze komen wel vaker voor na een bad-trip.

Voor zover ik weet is LSD lichamelijk nie schadelijk, psychisch, ja dat moet je voor jezelf uitmaken.

Ga ook een zien op www.smartboard.nl
_.+~*Imagination IS Intelligence*~+._

Gebruikersavatar
Berichten: 742

Re: lsd schadelijk?

Niet schadelijk, t is maar hoe veel je neemt. Volgens Bro hierboven heb je één kans op twee om 12 milligram te overleven.
Zeg nooit: 'Ik kan me niet voorstellen dat dit-of-dat zich heeft kunnen ontwikkelen door natuurlijke selectie' en neem iemand die dat zegt nooit serieus. Keer op keer blijkt het een inleiding te zijn tot een intellectuele bananenschil-ervaring.(Dawkins)

Re: lsd schadelijk?

idd, flashbacks komen dmv een trauma. ne maat van mij heeft met carnaval iets in zijn drinken gehad en smorgens werd ie wakker in een cel. hij dacht dat hij bij een seriemoordenaar zat. bleek gewoon in de politie cel te zitte. was rophinol of liquid ofzo wsl.

Re: lsd schadelijk?

Mythes:

LSD vormt geen "kristallen" in je lichaam die later "losgelaten" worden en die dan vervolgens voor flashbacks zorgen. LSD is een kristalvormige vaste stof, maar dat iemand die geen chemist is ooit een zichtbare dosis vaste lsd heeft is onwaarschijnlijk. Het is makkelijk oplosbaar in water en kan daardoor geen ophopingen vormen in het lichaam. Verder wordt het gemetaboliseerd en uitgescheiden in enkele uren. De verhalen over losgeraakte kristallen in je lichaam zijn geen verklaring voor de flashbacks, de flashbacks zijn psychologische verschijnselen.

LSD veroorzaakt geen chromosomale schade.

Er zijn verscheidene onderzoeken geweest naar chromosomale schade veroorzaakt door LSD.

Allemaal kwamen ze tot de conclusie dat er geen chromosomale schade optreedt door gebruik van LSD en dat LSD dus geen teratogene of carcinogene stof is in mensen.

Uit een onderzoek gedaan door Sidney Cohen beschreven in Journal of Nervous and Mental Disease, 1960 bleek het volgende:

Uit een groep van 5000 mensen die samen 25000 keer LSD hadden gebruikt bleek op de 1000 gebruikers 1,8 psychotische episodes te zijn geweest, 1,2 pogingen tot zelfmoord en 0,4 geslaagde zelfmoorden, dit maakt LSD 1 van de veiligste drugs ter wereld. Cohen: De enorme psychische respons in ogenschouw nemend is LSD een verbazingwekkend veilige drug.

Hieronder volgen 2 hardnekkige mythes waarbij mensen zichzelf blind gemaakt hebben tijdens hun trip. Een bleek een verzinsel van iemand om de gevaren van LSD duidelijk te maken en de andere is een verhaal dat drugsvoorlichters vertellen op school.

1: In de zon staren: 7 mensen zijn 90% van hun leesvermogen kwijt geraakt door in de zon te staren.

2: oogballen uittrekken Een jongere die gearresteerd was tijdens een LSD trip heeft zn ogen uitgetrokken in zn cel zonder pijn te voelen. Dit is waarschijnlijk afgeleidt uit Fear and Loathing in Las Vegas waarin de hoofdpersoon Raoul Duke leest over een soortgelijk voorgeval met PCP.

Ookal zijn deze verhalen onzin, LSD heeft sterke uitwerkingen op de geest en de gebruiker moet zich bewust zijn van deze gevaren en juist handelen.

Er is in de VS het terugkerende verhaal van `een of ander politiebureau ergens` dat waarschuwd voor opplak tattoos bewerkt met LSD, dit komt waarschijnlijk bij een of andere domme politieagent of paniekerige ouder vandaan die een kinder cartoon (zoals mickey mouse in tovenaarskleding) op een blottervel.

Re: lsd schadelijk?

Een simpele verklaring van LSD flashbacks, en hun veranderde karakter na 1967, is beschikbaar. Volgens deze theorie, lijdt (is eigenlijk geen goed woord omdat het per definitie iets negatiefs inhoudt) iedereen aan flashbacks met EN zonder LSD. Elke emotioneel ervaring zoals het overlijden van een dierbare, ontdekken dat je verliefd bent, een auto ongeluk of een ontsnapping daaraan ternauwernood kunnen eropvolgend en onverwachts helder en intens terugkomen in je bewustzijn weken of maanden later. Omdat een LSD trip vaak een emotioneel zware ervaring is, is het nauwelijks verrassend dat die trip in een flashback terug komt.


Re: lsd schadelijk?

De gevaren zijn puur psychologisch, LSD is lichamelijk ongevaarlijk. Het kan latente (al aanwezige onderliggende) psychoses "triggeren" (naar boven brengen/"activeren") of depressies verergeren wat kan leiden tot irrationeel gedrag. Er is ook het gevaar van dom of onvoorzichtig gedrag, bijvoorbeeld het verkeerd inschatten van afstanden of denken dat je kan vliegen (dit laatste is bijna altijd verbonden met onderliggende psychoses en komt zelden voor). Fysieke overdosis is geen gevaar, maar iemand kan makkelijk meer innemen als dat hij/zij psychologisch aankan.

Omdat de "LSD psychose" niet te onderscheiden is van een niet-door drugs-veroorzaakte psychose, is er redelijkerwijs bewijs dat concludeerd dat LSD niet de enige oorzaak van de psychoses is. Het lijkt er eerder op dat de drug de problemen omhoog gebracht heeft bij kwetsbare individuen. Interessant is dat ouderlijk alcoholisme/alcohol misbruik veel hoger was bij LSD patiënten dan bij andere patiënten, of in de algemene samenleving in een studie (Vardy and Kay, Arch-Gen-Psych, 1983 40(8): 877-83)

Letale (dodelijke) dosissen van LSD zijn enkele tienduizenden malen de normale/werkzame dosis, waardoor het (in toxische zin) een van de veiligste drugs is die bekend is bij de mensheid.

Zie de sectie over pharmacology voor een beschrijving van de lichamelijke bijwerkingen.

De LD50 (dosis waarbij 50% van de testdieren overlijdt) voor psilocybine (een van de hoofdbestanddelen van paddo's) is 275 mg/kg intra veneus geinjecteerd (i.v.) bij muizen. Uiteraard is er veel meer voor nodig om een mens te doden.

De onderzochte ld50 waarden voor LSD zijn 46, 16.5, 0.3 mg/kg I.V. bij muizen, ratten en konijnen. En wederom is het moeilijk om dit te vertalen naar exacte cijfers voor orale inname.

Merk hierbij op dat een gemiddelde menselijke dosis LSD 0,001 mg/kg bedraagt, dit is 1 microgram per kilo lichaamsgewicht.

Gebruik geen enkele drug wanneer je zwanger bent. Het is het beste om verstandig en voorzichtig te zijn.


Gebruikersavatar
Berichten: 2.116

Re: lsd schadelijk?

De LD50 (dosis waarbij 50% van de testdieren overlijdt) voor psilocybine (een van de hoofdbestanddelen van paddo's) is 275 mg/kg intra veneus geinjecteerd (i.v.) bij muizen. Uiteraard is er veel meer voor nodig om een mens te doden.


De achtergrond van de LD50 test is dat muizen en mensen wel vergelijkbaar zijn. je mag dus aannemen dat ook bij mensen de helft overlijdt bij een dosis van 275 mg/kg. Er is dus niet veel meer nodig om een mens te doden.

Reageer