Springen naar inhoud

Hoge uitval bij DNA-vaccinatie-experiment


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Morgje

  Morgje


 • >25 berichten
 • 73 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 september 2004 - 00:21

We zijn momenteel bezig een DNA-vaccin te ontwikkelen voor kalkoenen. De experimenten bij SPF-dieren verliepen erg goed, maar nu we op commerciele dieren overgegaan zijn, is de uitval erg hoog. Op 4 dagen zijn we 20 van de 50 dieren al kwijt (en dit al voor de 2de keer).

Onze dieren zitten in isolatoren, die volledig gekuist, ontsmet en geformoleerd zijn. We zijn ze gaan ophalen in een geformoleerde doos. We hebben de dieren enkel met handschoenen aangeraakt, de doos en de lokalen werden voldoende verlucht, primovaccin werd toegediend op dag 1 en in de isolatoren,....

Er zijn normaal gezien slechts 2 verschillen met het SPF-experiment en dat is dat deze dieren op het oorspronkelijke bedrijf reeds een vaccin tegen E.coli en Newcastle hebben toegediend gekregen en dat het transport naar de isolator nu 2 uur duurde terwijl we de SPF bij ons in het labo zelf konden laten uitkippen.

We zijn redelijk ten einde raad aan het geraken. Heeft iemand enig idee waaraan deze problemen zouden kunnen te wijten zijn? Kan er interferentie zijn tussen vaccins? Alle interessante bedenkingen zijn meer dan welkom: we willen maar al te graag de verschillende mogelijkheden onderzoeken.
It's been said that everything in the universe is fundamentally composed of energy.Since energy cannot be created or destroyed,some speculate that living beings never truly die.Their life energy is simply returned to the universe in its simplest form.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

tobo

  tobo


 • >100 berichten
 • 150 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 september 2004 - 18:55

Morgje,

Heb je ook een controlegroep bestaande uit dieren die een Coli- en Newcastlevaccin gehad hebben en gedurende twee uur getransporteerd zijn in een geformoliseerde doos maar geen DNA-vaccin gehad hebben? Zou het verblijf van twee uur in die doos (met sporen formaline?) de oorzaak kunnen zijn?

#3

Darwinfreak

  Darwinfreak


 • >25 berichten
 • 69 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 september 2004 - 07:42

Ja,formaline is giftig. Het kan de oorzaak zijn,maar ik denk dat ze dat op de universiteit wel weten en er rekening mee houden,nietwaar.
I love zoology! De ware wetenschapper verliest nooit het vermogen zich te verbazen.Het is de essentie van zijn bestaan. Darwin,1809-1882
Wallace,1823-1913

#4

Morgje

  Morgje


 • >25 berichten
 • 73 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 september 2004 - 17:27

We hebben inderdaad een controlegroep en daar is de uitval minder hoog, maar we zijn toch ook daar een deel dieren kwijt. K vrees dat we er nauwelijks gaan overhouden.

We weten dat paraformaldehyde giftig is, maar de kamers en de doos waren zeker goed verlucht. De SPF-kalkoenen, die bij het vorige experiment wel goede resultaten gaven, hebben ook in de isolatoren gezeten, die eerst geformoleerd waren dus ik denk dat de kans dat het daaraan ligt erg klein is.

Wat wij momenteel denken is dat 3 vaccins op dag 1 misschien wat veel is, zeker in combinatie met de stressfactoren. Er zijn ook geen commerciele DNA-vaccins dus misschien is die vorm van vaccin wel net het probleem bij die dieren.

Het probleem is dat we iets concreter moeten hebben om te onderzoeken, een bepaalde immunologische reactie die zou kunnen optreden of net niet, iets in die aard, maar k zou ni weten waar te beginnen...
It's been said that everything in the universe is fundamentally composed of energy.Since energy cannot be created or destroyed,some speculate that living beings never truly die.Their life energy is simply returned to the universe in its simplest form.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures