water en gekookt water

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 28

water en gekookt water

is het waar dat gekookt water minder mineralen bevatten dan niet gekookt water?

Berichten: 590

Re: water en gekookt water

Dat lijkt me niet, koken doet immers niets met de mineralen die in het water zitten. Mogelijk zitten er zelfs relatief iets meer mineralen in omdat er met het koken water verdampt en de hoeveelheid mineralen hetzelfde blijft.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.271

Re: water en gekookt water

Op een standaard-manier gekookt standaard-water bevat wel minder mineralen dan ongekookt. Met de nadruk op standaard. Standaard kraantjeswater bevat een aantal slecht oplosbare mineralen, die makkelijk neerslaan bij verhitting. Vandaar al die reclames voor calgon e.d. Want die mineralen slaan neer op de warmste plaatsen (verhittingselementen e.d.). De zg kalkaanslag. :roll:
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: water en gekookt water

Als een zout wel in kraanwater zit, terwijl het slecht oplost dan zou koken hier weinig aan moeten veranderen. Verhitten van een oplossing verhoogt de oplosbaarheid zelfs.
"Meep meep meep." Beaker

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.271

Re: water en gekookt water

http://scholieren.samenvattingen.com/docum...n/show/5240090/
Deze problemen ontstaan door dat de volgende reactie plaats vindt bij het verwarmen van het harde water:

2HCO- (aq) + Ca2+=>CaCO3(s) + H2O(l) + CO2(g)
dus voor bicarbonaten heb je het probleem in elk geval wel.

En aangezien calcium-en magnesiumzouten in "gewoon" water de hoofdmoot van de mineralen vormen..........
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Reageer