Springen naar inhoud

Warmte creeren d.m.v. evenwichtsreactie


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 30 september 2004 - 08:31

Is het praktisch mogelijk om in een gesloten ruimte met 2 vloeistoffen een evenwichtsreactie te maken die zorgt dat de omgeving warm wordt?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

stay anti

  stay anti


 • >100 berichten
 • 117 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 september 2004 - 14:19

er zijn vele reacties waarbij warmte vrij komt...

Ook bij veel evenwichts reacties komt warmte vrij.. maar als de reactie door het evenwicht de andere kant op gaat zal de warmte die onstaan is verbruikt worden door de reactie..

De evenwichts reactie zal zoals de naam al aangeeft op een gegeven moment in evenwicht zijn, waardoor er even veel warmte vrij komt als dat er wordt opgenomen.. waardoor er geen netto warmte meer vrijkomt...


Als je de reactie groot genoeg uitvoert zal je de kamer best kunne verwarmen... alleen zal het veel minder effecient en duurder zijn dan gewoon cv...

#3

svennson

  svennson


 • >100 berichten
 • 107 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 september 2004 - 16:53

vb ==>

Na + CL = NaCl

=keukenzout

+- 800 graden warm dus oppassen van de vingertjes :shock:

#4


 • Gast

Geplaatst op 02 oktober 2004 - 03:39

vb ==>

Na + CL = NaCl

=keukenzout

+- 800 graden warm dus oppassen van de vingertjes


Om maar meteen met commentaar te beginnen:
1.) Natrium en chloor zijn beide geen vloeistoffen
2.) Dit is geen evenwichtsreactie
3.) De reactietemperatuur hangt af van de reactiesnelheid (chloordruk) en de warmteafvoer en kan bij deze reactie ver boven 800 graad Celcius liggen.

De door jou voorgestelde reactie is mogelijk, als de twee stoffen zich vr de reactie in aparte ruimtes ruimtes bevinden, die bij het begin van de reactie gecombineerd worden. Als het evenwicht zich ingesteld heeft is het echter afgelopen met de warmteproductie en stijgt de temperatuur niet meer.

Alhoewel het eigenlijk ook geen evenwichtsreactie is, is het oplossen van geconcentreerd zwavelzuur in water een mooi voorbeeld. Hierbij kan de temperatuur van 20 graad Celcius oplopen tot meer dan 100 graad Celcius. Als je dit zelf wilt doen, let dan op dat je het zwavelzuur bij het water doet en niet andersom!!! Door de plotselinge temperatuurverhoging kan het water beginnen te koken en ik neem aan dat je geen spetters geconcentreerd zwavelzuur in je gezicht wilt krijgen. Dus: eerst water, dan zuur.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures