Springen naar inhoud

drukstijging.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

bats

    bats


  • >250 berichten
  • 415 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 oktober 2004 - 19:06

Ik heb een vuurwerkvraagje. Ik weet dat ik met beleid iets kan vragen over explosieven. Ik vraag NIET hoe je vuurwerk moet maken of WAT er in zit. Maar ik heb een vraagje over de druk in bar die kan ontstaan in een stuk ontploffend vuurwerk. Dus een theoretische vraag.
Ik heb eens een keer in een krant gelezen dat ze in een laboratorium de de kracht van een groene strijker bepaalden. Hoe gevaarlijk dergelijk spul kan zijn, als je er verkeerd mee omgaat. Daar las ik o.a. dat de druk in een groene strijker in korte tijd kan oplopen tot zo'n 100bar, tijdens de explosie. Iets dat ik graag geloven wil. Maar ik vraag me af hoe hoog kan dan de druk wel niet oplopen in een lawinevuurpijl in korte tijd? Dat zal wel inmens hoog moeten zijn. Ik weet wel dat een detonatiedruk zo'n 400kbar kan zijn, maar of de druk in een lawinepijl zo hoog wordt dat weet ik, lijkt mij wel een beetje erg hoog. Maar hoe hoog?
En in een gewoon (legaal) rotje zoals een astronaut bijv. zal de druk wel geen 100 bar zijn zoals bij de strijker, dat zal wel aanzienlijk lager zijn. Maar hoeveel is dat dan?
En hoe snel is die drukstijging in hoeveel mili of micro seconden moet je dan denken?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures