[elektriciteit] Elektronen kanon van beeldbuis

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 380

[elektriciteit] Elektronen kanon van beeldbuis

Een beeldbuis wordt door een elektronenkanon beschoten met gemiteerde elektronen die van de anode naar de kathode vliegen net zo als min of meer in een magnetron.

In een tv echter raken de e- het beeldscherm en doen het oplichten.In een magnetron raken de e- de holle metalen kamers waardoor er korte golven van elektromagnetische aard worden uitgezonden.

De e- die de beeldbuis raken wat wekken die verder nog meer op dan licht?Worden er via het beeldscherm ook sterke korte golven of elektrische velden uitgezonden,of zijn het sterke statische ladingen met + of _ lading?
Stop de overbevolking

Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Re: [elektriciteit] Elektronen kanon van beeldbuis

Er zijn wel zeker electrische velden, ik denk dat het toch echter alleen electrostatisch zijn. De elektron vindt een fosfor op het beeldscherm, dit duwt een electron in een hogere band, als die weer terug valt komt er licht vrij. Natuurlijk met dat elektronen bombardement heb je een groot electrisch veld.

Berichten: 380

Re: [elektriciteit] Elektronen kanon van beeldbuis

Gaat het er ook om wat je bombardeerd met de elektronen,welke stof geeft het grootste elektrischveld tijdens bombarderen?

Maar hoe wordt de lading verdeeld op het beeldbuis aan de binnen en buitenkant en zijkanten,bv bij het aanzetten vd tv want dan is de puls het sterkst.

Weet ook iemand wat er gebeurd als het glas vd beeldbuis verwijderd en je er een grote koperen plaat voor zet,met lucht als dielectrum en daarachter weer een koperen plaat,dan wordt plaat 1 gebombardeerd met elektronen en zal er een condensator effect ontstaan,ben benieuwd wat dan het vermogen vd c wordt?
Stop de overbevolking

Reageer