Springen naar inhoud

terugtitratie


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 07 oktober 2004 - 08:23

In mij werkstuk word gevraagd waarom we terugtitratie meoten gebruiken en geen titratie. Ik weet wat met allebei bedoelt word maar kan geen reden bedenken waarom het ene wel kan en eht andere niet.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 07 oktober 2004 - 08:36

even de uitleg waar het over gaat. Het gaat om het meten van het opnemingsvermogen van rennies. we moeten zoutzuur erbij doen (overdosis) en moeten dan dmv terugtitratie berkenen hoeveel zoutzuur erover is. en hiermee kunne we bereken hoeveel h+ de rennie heeft opgenomen

#3

JanMeut

    JanMeut


  • >1k berichten
  • 2116 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 oktober 2004 - 13:04

Rennies bevatten zwakke basische stoffen. Ik weet niet exact welke, maar ik denk natriumwaterstofcarbonaat en/of magnesiumcarbonaat. Als je dit zou oplossen (wat al moeilijk gaat) is maar een deel van de ionen gesplitst (het zijn zwakke basen), daardoor is het omslagpunt moeilijk te bepalen.

Als je nu eerst de stoffen oplost in een sterk zuur (zoals zoutzuur) heb je te maken met de titratie van een volledig in ionen gesplitste stof, het omslagpunt is nu veel scherper.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures