Alcohol drinken.

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Gesloten
Berichten: 5

Alcohol drinken.

Een vraag over alcohol, mijn vriendje drinkt wel aardig vaak en veel vind ik, maar wanneer word het drinken van alcohol precies schadelijk?

Want de 1 zegt dat als je een kater hebt na het drinken het schadelijk is en de ander als je na de kater weer gaat drinken.

Groetjes, Anneli.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.270

Re: Alcohol drinken.

Een kater is hoe dan ook schadelijk. Het is een symptoom van vochttekort in je lichaam. Alcohol drinken na een kater verergert het probleem.

Wel of niet gezond?

Matig gebruik van alcohol hoeft de gezondheid niet te schaden.

http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=es...&a=2&b=13&c=198
Matig gebruik (maximaal 1 tot 2 glazen per dag) heeft een beschermend effect op hart- en bloedvaten. Dat gunstige effect geldt echter alleen voor gezonde mannen boven de 40 en voor gezonde vrouwen na de overgang.

Overmatig gebruik leidt tot lichamelijke en psychische klachten met vaak ernstige gevolgen voor de drinker en zijn/haar omgeving.

Meer informatie over de lange termijn effecten van alcohol op je gezondheid.

Laatste wijziging: 8 februari 2005
"m'n vriendje" klinkt niet als een man boven de veertig, en van 1-2 glazen krijg je geen kater. Het feit dat je met dit soort vragen hierheen komt is eigenlijk al een signaal dat er mogelijk een probleem aan het ontstaan is, of al bestaat. Ik zou zeggen, zoek betere hulp dan we je hier kunnen geven. Gelukkig zijn er zat instituten die je vriend met dat soort problemen kunnen helpen.

Welgemeend succes gewenst.

http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=es....tonen&a=5&b=39
0900 500 20 21 (10 cent p/m)

Telefoonlijn voor informatie over alcohol of een persoonlijk gesprek  

De Alcohol Infolijn geeft betrouwbare informatie over alcohol en alcoholgebruik. Voor uzelf of omdat u zich zorgen maakt over iemand anders.
http://www.vad.be/
De DrugLijn is de informatiedienst waar het grote publiek terechtkan met informatievragen, hulpvragen of vragen naar materiaal over drank, drugs, pillen en gokken. Je kan bij de DrugLijn terecht via de telefoon (078 15 10 20, van maandag tot vrijdag van 12u tot 21u en op zaterdag van 15u tot 21u) of via de site. De DrugLijn is een initiatief van VAD.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: Alcohol drinken.

Alcohol is giftig voor het lichaam. Net zoals elk gif is het altijd schadelijk. Echter deze schade is meestal wel weer door het lichaam te herstellen. De giftigheid van ethanol moet echter niet worden overtrokken. Zeker wanneer je dit vergelijkt met bijvoorbeeld methanol.

Verder is dit naar mijn mening een persoonlijke vraag. Of het schadelijk is of niet doet eigenlijk niet ten sprake. Een mogelijke verslaving is nooit goed, of dit nu schadelijk zou zijn of niet.

Aangezien we hier dus te maken hebben met een persoonlijke vraag: -slotje-
"Meep meep meep." Beaker

Gesloten