Springen naar inhoud

eerste besmetting van H5N1 van mens op mens


 • Log in om te kunnen reageren

#1

vds.nils

  vds.nils


 • 0 - 25 berichten
 • 19 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2006 - 10:04

een indonesische vrouw heeft leden van haar familie besmet, nadat deze in een kleine ruimte samen waren. de mutatie van was voorspeld, maar wetenschappers zeggen dat de mutatie niet zo zorgwekkend is (de mutatie is gering)
ik vraag mij wel af waarom wij niets meer horen van de vogelgriep. alleen op bepaalde sites kom je te weten dat er al in november 2003 een man van 24 is gestoven en dit werd achtergehouden door de Chinese overheid
we krijgen ook geen informatie over de versprijding van het virus
is het te ver van ons bed? of wil men geen onrust?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bart

  Bart


 • >5k berichten
 • 7224 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 juni 2006 - 10:13

Persoonlijk vind ik dat indertijd het topic vogelgriep nogal leek op een hype. Zoveel mensen zijn er niet aan gestorven (relatief gezien ten opzichte van andere ziektes). Nu de hectiek een beetje verdwenen is, is het voor de media niet meer interessant om hier over te berichten. Ik denk ehcter wel dat dit nog een interessant onderwerp zal blijven voor (biologische) wetenschappers. Misschien de wetenschapsbladen maar in de gaten houden?
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#3

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46328 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 26 juni 2006 - 10:26

Persoonlijk vind ik dat indertijd het topic vogelgriep nogal leek op een hype. Zoveel mensen zijn er niet aan gestorven (relatief gezien ten opzichte van andere ziektes). ..??..

Als we ons pas druk gaan maken over een ziekte als deze al duizenden slachtoffers gemaakt heeft zijn we een beetje laat..... :roll:
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#4

Assassinator

  Assassinator


 • >1k berichten
 • 4546 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2006 - 10:54

een ziekte als dit is neit te vermijden door de overbevolking, het is gewoon een soort beveiliging van de natuur zeg maar. maar dit onderwerp blijft zeker interessant, alleen al omdat ik bijna zeker weet dat er bij die indonesische besmetting ook buitenstaanders zijn besmet, dat is in dat soort gebieden amper te voorkomen.
wij krijgen ook niet veel informatie omdat men geen paniek wil zaaien, dat zou het alleen maar erger maken (haat het persoonlijk, bij elk onderwerp, maar het is wel nodig)
en een virus als dit is nooit ver van ons bed. in no-time is het de wereld rond, de moderne technieken maken dit zo makkelijk.
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#5

Dimevil

  Dimevil


 • >100 berichten
 • 168 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 juni 2006 - 16:22

Hoe het zit met H5n1 wordt volgens mij zeker nog in het oog gehouden. Trouwens, wat weet je nog meer over die besmetting van mens op mens???? Wie weet hoe het er ginder aan toe is gegaan. Besmetting door de lucht? of aanraking, wat mij een heel stuk aannemelijker lijkt. En als men weet dat H5n1 van dier op mens kan overgaan door intensief lichamelijk contact. (daar ůslapen ze als het ware tussen de kippen). Dan lijkt het mij ook zeer logisch dat het virus van mens op mens kan overgaan door intensief lichamelijk contact. Niet dan?

Het moment dat het virus muteert en zich gemakkelijk door de lucht kan gaan verspreiden en dan ook nogeens mensen kan besmetten... pas dan maar op.

Dan zllen we het wel horen hoor.....

Dus don't worry over de vogelgriep.. er staan nog vele andere virussen klaar in de rij om ons "de mens" het leven zuur te maken.
** wat heeft God gedaan in die miljoenen jaren voor hij de aarde schiep? **

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures