Springen naar inhoud

Wat is de rechtvaardige verdeling van israel? (na 1947)


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

curious

  curious


 • >250 berichten
 • 329 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2006 - 12:04

Afgesplitst van http://www.wetenscha...showtopic=18808

Ik wil hier geen discussie over wat de beste religie is. Geen argumenten van voor 1948 mogen gebruikt worden, dat mag in de link hierboven.

Geplaatste afbeelding

zo was de verdeling volgens het oorspronkelijk plan van de VN

en dit: Geplaatste afbeelding
is daarvan overgebleven voor de palestijnen.

Vinden we nu dat aan die laatste bevolkingsgroep meer gebied toekomt; of is de huidige situatie een rechtvaardige verdeling van het gegeven grondgebied?

Wat is de juiste/beste verdeling van het israelisch land?
just curious

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ihsan

  Ihsan


 • >100 berichten
 • 180 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2006 - 12:51

Beste Ronceval,

Dat was nooit mogelijk geweest zonder hulp van het westen. (Pro ISrael Sympatisanten op hooggeplaatste posities) DAAROM HOUDEN DE MOSLIMS VOORAL AMERIKA EN ENGELAND MEDE VERANTWOORDELIJK VOOR DEZE ELLENDE.

Zie het volgende:

http://www.groene.nl.../jb_israel.html

Dollars voor IsraŽl

Jaarlijks gaat een derde van Amerikaís buitenlandbudget naar IsraŽl, dat zich vervolgens nergens voor hoeft te verantwoorden. Die steun is niet alleen funest voor de vrede, maar ook voor IsraŽl zelf.

Volgens de Washington Report on Middle East Affairs ging sinds 1948 al meer dan 89 miljard dollar naar IsraŽl; 42 miljard daarvan was bedoeld voor militaire doeleinden. Geen enkel land ter wereld ontving ooit meer hulp van ťťn enkel ander land. IsraŽl slokt een derde van het totale Amerikaanse budget voor buitenlandse hulp op, terwijl de IsraŽlische bevolking nog geen duizendste uitmaakt van de wereldpopulatie.

Desondanks stelde het onderzoeksbureau van het Amerikaanse Congres, dat vorig jaar een poging deed de hulp te becijferen: ęIsraŽl is niet economisch zelfstandig en steunt op buitenlandse hulp en leningen om zijn economie te handhaven.Ľ
Er is een Waarheid die onafhankelijk is van iedere perceptie. Zoek deze waarheid en die zal je bevrijden.

#3

Roland Ronceval

  Roland Ronceval


 • >250 berichten
 • 756 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2006 - 13:05

Hier nog iets wat komt uit de periode van het ontstaan van de moderne staat IsraŽl:

"The implacability of the Arabs was evident when Jewish Agency representatives David Horowitz and Abba Eban made a last-ditch effort to reach a compromise in a meeting with Arab League Secretary Azzam Pasha on September 16, 1947. Pasha told them bluntly:
'The Arab world is not in a compromising mood. It's likely, Mr. Horowitz, that your plan is rational and logical, but the fate of nations is not decided by rational logic. Nations never concede; they fight. You won't get anything by peaceful means or compromise. You can, perhaps, get something, but only by the force of your arms. We shall try to defeat you. I am not sure we'll succeed, but we'll try. We were able to drive out the Crusaders, but on the other hand we lost Spain and Persia. It may be that we shall lose Palestine. But it's too late to talk of peaceful solutions.'"

Er is blijkbaar nog niets veranderd in de zienswijze van de mohammedaanse wereld.
Point n'est besoin d'espťrer pour entreprendre
Ni de rťussir pour persťvťrer
(Guillaume le Taciturne)

#4

Ihsan

  Ihsan


 • >100 berichten
 • 180 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2006 - 16:26

Een democratische staat met 2 bevolkingroepen met evenveel rechten en plichten!!
Er is een Waarheid die onafhankelijk is van iedere perceptie. Zoek deze waarheid en die zal je bevrijden.

#5

Assassinator

  Assassinator


 • >1k berichten
 • 4546 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2006 - 16:33

helemaal mee eens! hoewel de geschiedenis ons leert dat dat om de een of andere reden soms onmogelijk is.
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#6

1207

  1207


 • >250 berichten
 • 991 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2006 - 18:03

ik sluit me aan bij Ihsan maar ik vrees dat de conservatief religieuze krachten de boel zullen blijven verpesten (aan beide kanten)

#7

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 27 juni 2006 - 18:22

Een democratische staat met 2 bevolkingroepen met evenveel rechten en plichten!!


Een probleem is al dat er extremistische joden zijn, de kolonisten, die veel land zullen opkopen en steeds meer zullen uitbreiden, wat de armere palestijnen niet leuk zullen vinden.

Een ander probleem zijn de extremistische moslims, of al qeuda achtige groeperingen die hun zin door willen zetten en tot het ergste in staat zijn.

De hedendaagse waarheid is dat deze volkeren niet samen kunnen leven zonder elkaar in de haren te vliegen.

#8

Roland Ronceval

  Roland Ronceval


 • >250 berichten
 • 756 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2006 - 19:43

Een interessant artikel dat ik ooit van een forum geplukt heb:

Wat veel IsraŽliers niet begrijpen... U misschien?

Posted by Pascal Carlier on 3/10/2003, 9:53:25
213.224.83.182


1)Als de Palestijnen zij aan zij willen leven met IsraŽl, waarom zie je dan op alle logo's en websites van de Palestijnse overheid een afbeelding van Palestina als het gehele gebied, waarbij IsraŽl niet lijkt te bestaan?

2) Als het een primair punt is in het 'stappenplan' om "terroristen aan te pakken en hun infrastructuur op te rollen", waarom eisen de Palestijnen dan dat IsraŽl duizenden terroristen vrijlaat uit de gevangenis, een item dat niet eens vermeld staat in het 'stappenplan'?
Zouden de Palestijnen daarentegen de terroristen niet zelf moeten arresteren?
Is het niet schandelijk dat de twee zelfmoordenaars die zich op 9 september opbliezen en daarbij 15 IsraŽlis vermoordden, behoorden tot een groep van Palestijnse gevangenen die dit jaar door IsraŽl werden vrijgelaten? (Jerusalem Post, Sept. 12, 2003)

3) Als verondersteld wordt dat IsraŽl het recht heeft om "alle mogelijke stappen te ondernemen om zijn burgers te verdedigen", waarom wordt IsraŽl dan veroordeeld voor het aanleggen van rondwegen, zodat autobestuurders hinderlagen kunnen vermijden, veroordeeld voor het bouwen van een hek om zelfmoordenaars weg te houden, veroordeeld voor gerichte aanvallen op terroristenleiders, veroordeeld voor het opzetten van wegversperringen om mogelijke zelfmoordenaars te vinden, veroordeeld voor het vrijmaken van gebieden die gebruikt worden voor het lanceren van raketten, en veroordeeld voor het houden van terroristen in de gevangenis? Hoe precies moet IsraŽl zichzelf dan verdedigen?

4) Wanneer de PLO voor het eerst een staat eiste in 1964, wilde het elk deel van IsraŽl, uitgezonderd de Westoever en Gaza (toen in handen van JoraniŽ en Egypte)
Is het redelijk om aan te nemen dat ze nu enkel de Westoever en Gaza willen, of lijkt het meer op een Trojaans paard, zoals de Palestijnse leider Faisal al-Husseini het beschreef in 2001 als een eerste stap om IsraŽl te vernietigen.

5) Waarom worden gerichte aanvallen op terroristen en hun verdedigers vaak geloofd wanneer uitgevoerd door de VS in Irak, maar niet door IsraŽl waar burgers elke dag bedreigd worden door terreuraanvallen.

6) Waarom heeft de VN veel meer veroordelingen geuit tegen IsraŽl dan tegen gelijk welk ander land -waaronder Irak, Iran, Sudan, TsjechiŽ, Saoudi-ArabiŽ, Liberia, Noord-Korea en China samen - waar miljoenen mensen werden afgemaakt? En hoe kan de VN dan verwachten van IsraŽl dat ze hen als een onpartijdige bemiddelaar zullen aanvaarden?

7) Waarom - aangezien het feit dat de Palestijnse autoriteit weinig weet heeft van vrijheid van meningsuiting of religieuze tolerantie, en ze corrupt is op alle overheidsniveaus - is de creatie van een Palestijnse staat dan zo'n "liberaal" stokpaardje?

8)Waarom - nadat Yasser Arafat gedurende 40 jaar bewezen heeft ťťn van de meest onverbeterlijke terroristen te zijn, loyaal gesteund door dictators zoals Saddam Hussein - staat de Europese Unie nog steeds achter Arafats leiderschap?

9) Waarom noemt de media Al Qaeda - aanvallen op westerse doelen "terreur", maar vaak niet wanneer Hamas IsraŽliís aanvalt?

10) Als de Palestijnen echt vrede willen, waarom beschimpen ze IsraŽl in hun schoolboeken en verheerlijken ze 'bom-zelfmoordenaars'?
Waarom zend het door de overheid gecontroleerd TV station hevige anti-semitische boodschappen uit?
Waarom wordt in moskeeŽn regelmatig opgeruid tot 'jihad'?

11) Waarom worden de (door de VN ondersteunde) paramilitaire trainingskampen voor kinderen - achter het masker van zomerkampen - genaamd naar de meest "succesvolle" Palestijnse terroristen (een indoctrinatie proces dat resulteerde in 60-80% steun voor 'bom-zelfmoordenaars')?

11) Waarom noemt de wereld de Westoever "bezet", als het nooit tot de Palestijnen heeft behoord? (JordaniŽ controleerde de Westoever gedurende 19 jaar na verovering. Voordien behoorde het tot de Mameluken, de kruisvaarders, de Ottomaanse Turken en dan Groot-BrittanniŽ.)

12) Welk ander land zou de controle van zijn heiligste plaats (de Tempelberg) geven aan een andere religie (die 1,500 jaar nadien ontstond) en het dan toelaten om op systematische wijze historische overblijfselen te vernietigen (om een 3,000-jaar-oude joodse aanwezigheid te elimineren) en om deze religieuze autoriteit dan toe te laten de toegang tot niet-moslims te verbieden gedurende drie jaar?

13) Waarom twijfelt er iemand aan de oprechtheid van IsraŽlís vredeswil, nadat 97 procent van de Westoever en Gaza werd geboden in de Taba onderhandelingen (2001), en nadat de SinaÔ werd teruggegeven aan Egypte - een gebied dat drie keer zo groot is als IsraŽl en 91 procent bedraagt van het gebied waar IsraŽl de controle over had na de oorlog in 1967?

14) Waarom eist de wereld dat Joodse nederzettingen worden opgeruimd, waarbij ze effectief "jodenrein" worden gemaakt?
Is er iemand die een gelijkaardige vorm van etnische schoonmaak zou tolereren, waarbij IsraŽl het niet toelaat dat Arabieren in gebieden leven onder IsraŽlische controle?

15) Wanneer, gedurende Oslo, IsraŽl tienduizenden machinegeweren en 40% van de Westbank en Gaza gaven aan de Palestijnen (waarbij ze de controle kregen over 97% van hun bevolking), in ruil voor de belofte dat "alle toekomstige geschillen zonder geweld zouden worden behandeld", en in plaats daarvan 18,000 terroristische aanvallen kreeg dat 845 mensen doodde en 4,898 verwondde, een ineengestorte economie, een ondraaglijk dagelijkse leven voor z'n burgers, z'n heilige oorden ontheiligd, waarom wordt IsraŽl dan opnieuw gevraagd om te overleggen met dezelfde Palestijnse leiders, hun toekomstige beloftes te vertrouwen, en haar veiligheid in hun handen te plaatsen?

(overgenomen uit een plaatselijke krant)

Pascal Carlier,
Jerusalem.
Point n'est besoin d'espťrer pour entreprendre
Ni de rťussir pour persťvťrer
(Guillaume le Taciturne)

#9

Ihsan

  Ihsan


 • >100 berichten
 • 180 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2006 - 22:14

Ik verzoek de moderator de disinformatie van ronceval weg te halen want deze geeft geen antwoord op de stelling:

Wat is de juiste/beste verdeling van het israelisch land?

Moge de moderator consistent zijn in zijnhandelingen.

Gr. Ihsan
Er is een Waarheid die onafhankelijk is van iedere perceptie. Zoek deze waarheid en die zal je bevrijden.

#10

Roland Ronceval

  Roland Ronceval


 • >250 berichten
 • 756 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 juni 2006 - 06:49

Ik verzoek de moderator de disinformatie van ronceval weg te halen want deze geeft geen antwoord op de stelling:  

Wat is de juiste/beste verdeling van het israelisch land?

Moge de moderator consistent zijn in zijnhandelingen.

Gr. Ihsan

Het is algemeen bekend dat aanhangers van totalitaire ideologieŽn er alles aan zullen doen om de verdedigers van de vrijheid en de menselijke waardigheid monddood te maken. Elke totalitaire ideologie, het nationaal-socialisme, het stalinisme, het maoisme, het mohammedanisme geven daar doodslaggevende bewijzen van.
Point n'est besoin d'espťrer pour entreprendre
Ni de rťussir pour persťvťrer
(Guillaume le Taciturne)

#11

EelcoStorm

  EelcoStorm


 • >250 berichten
 • 289 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 juni 2006 - 07:11

Moet Israel wel verdeeld worden? Joden en Palestijnen behoren allebei tot de semitische volkeren en geloven in de zelfde God.

Eelco

#12

Marconius

  Marconius


 • >100 berichten
 • 209 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 juni 2006 - 09:16

Moet Israel wel verdeeld worden? Joden en Palestijnen behoren allebei tot de semitische volkeren en geloven in de zelfde God.

Eelco


En maak dat de Joden en de Palestijnen maar eens wijs...
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today." - James Dean

#13

klazon

  klazon


 • >5k berichten
 • 6890 berichten
 • Pluimdrager

Geplaatst op 28 juni 2006 - 09:20

..... en geloven in de zelfde God.

O ja? Waarom denk je dat?

#14

EelcoStorm

  EelcoStorm


 • >250 berichten
 • 289 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 juni 2006 - 09:32

..... en geloven in de zelfde God.

O ja? Waarom denk je dat?


Hoewel het behoorlijk off topic is, even een antwoord: de koran is het vervolg op de bijbel, dat op zijn beurt weer een vervolg op de Torah is. Met andere woorden: Jahweh (Torah) = God (bijbel) = Allah (koran).
"De koran benadrukt dat Allah dezelfde is als de God van joden en christenen." (bron: wikipedia)

Eelco

#15

klazon

  klazon


 • >5k berichten
 • 6890 berichten
 • Pluimdrager

Geplaatst op 28 juni 2006 - 10:51

"De koran benadrukt dat Allah dezelfde is als de God van joden en christenen."  (bron: wikipedia)

Lekker betrouwbare bron.
Ik geloof er in ieder geval geen klap van.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures