Springen naar inhoud

Muggenlarven!


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 02 februari 2003 - 13:50

Wij zijn 3 biologiefanaten en we moeten voor school een profielwerkstuk maken over muggenlarven (of pluimmuggen of chaoboridae diptera) en we wilden graag wat informatie over deze bijzondere beestjes. Goeie links met veel informatie zijn uiteraard ook welkom!

plesase help ons!
alvast bedankt

Dr. Chung

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


 • Gast

Geplaatst op 02 februari 2003 - 19:16

Ik weet het niet zeker hoor, maar ik heb er even naar gezocht en wat gevonden...
Kijk maar even of dit is wat jullie zoeken!

http://www.google.nl...&hl=nl&ie=UTF-8

#3

Dino

  Dino


 • >250 berichten
 • 740 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 februari 2003 - 23:50

Paar goeie sites denk ik, verder moet je maar zoeken onder Culicidae en of larva of gewoon larve. Gebruik google!

Verder vroeg ik me af waarom mugge larven?
Coleoptera hebben supper coole ademhaling systemen om onderwater te zwemmen net als bepaalde spinnen. Er zijn veel heel speciale insekten met opmerkelijke 'gaven', waarom muggelarven? Trouwens er zijn ook een paar leuke onderzoekjes geweest over inpact van muggelarven op micro-ecologische systemen in vleesetende planten. In ieder geval veel plezier
xd


http://www.usask.ca/...es/miscdip.html[/ur]
[url=http://www.mosquito.org/mosquito.html]http://www.mosquito.org/mosquito.html://http://www.usask.ca/biology/skabugs...g/mosquito.html
"My foot is fine, the chair died, but I don't think it suffered."

#4


 • Gast

Geplaatst op 04 februari 2003 - 18:02

Ten eerste: Hardstikke bedankt voor de links!
Ten tweede: Waarom muggelarven, nou kijk we wilden eerst de invloed van pH op het gedrag van WATERVLOOIEN bekijken. Daarvoor was het echter te koud en ze waren dan ook niet meer te krijgen. Onze biologie leraar raadde ons daarom aan om muggenlarven te gebruiken ipv watervlooien, oftewel muggenlarven was niet onze eerste keus! Ik moet eerlijk zeggen dat we niet echt aan andere organismen gedacht hadden op dat moment aangezien we ons onderwerp binnen een week moesten inleveren.

iig, als iemand nog meer info voor ons heeft zouden wij dat zeeeeeeer op prijs stellen. We proberen nl. zoveel mogelijk over deze beestjes te weten te komen oa, over hun gedrag en alle hulp is daarbij welkom!


Ik had eigenlijk nog een vraag...
we hebben tijdens onze proef de larven in oplossingen gedaan met ph 1 en ph 14. Bij ph 14 waren ze gelijk dood. bij ph 1 pas na enkele uren...wie heeft hier een verklaring voor?!?!
wat is eigenlijk de betekenis van de verschillende ph's? en dan bedoel ik niet waar de afkorting ph voor staat maar meer wat ph nou precies is...

#5


 • Gast

Geplaatst op 28 april 2003 - 10:17

Ik weet niet precies wat de verklaring is voor het verschil, maar misschien zijn ze beter bestand tegen een zure omgeving omdat dat meer op hun natuurlijke milieu lijkt.
pH betekent letterlijk -log[H+], dus de negatieve logaritme van de waterstofionen-concentratie. Waterstofionen zijn de 'zure' component van een oplossing: hoe hoger de concentratie ervan, hoe zuurder een oplossing is. Een lage pH-waarde betekent dat het een zure oplossing is en een hoge waarde dat het juist niet zuur maar basisch (het tegenovergestelde) is. De range waarbinnen pH-waarden vallen is van iets meer dan 0 tot en met 14.

#6


 • Gast

Geplaatst op 29 april 2003 - 10:03

eej bas! heeel erg bedankt voor je hulp! :shock:
Toevallig ben ik zelf ook op een site gekomen waar een mogelijke verklaring zit voor het verschil tussen de hoge en lage ph's
http://users.skynet....euninckx/PH.htm
er wordt gezegd dat hoge ph veel giftige ammoniak bevat en lage ph veel -ongevaarlijke- ammonium. Misschien is dat een verklaring...zeg ff wat jullie vindnen van deze verklaring!

alvast bedankt!

#7


 • Gast

Geplaatst op 29 april 2003 - 18:35

Ik weet niet in wat voor oplossing jullie die beesten hebbe gepleurd, maar als het water is met zoutzuur of natronloog zal er geen ammoniak in het water komen, maar H3O+ of OH-.
wat ik wel weet is dat organismen van nature veel zuren uit zichzelf produceren. Denk aan maagsap (PH 1,5) of urine (PH 5-6)

Denk ook aan zure regen. Dit heeft een ph van ongeveer 4. Hier kunnen larven denk ik ook wel tegen. en gewone regen heeft ook een ph van 5.5, en is dus ook zuur. Het hele milieu is dus al meer zuur dan basisch. Ook zou ik informatie over de koolstofbuffer zoeken, dat zou er ook best mee te maken kunnen hebben.

Grtz Bart

#8

Dino

  Dino


 • >250 berichten
 • 740 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 mei 2003 - 16:11

Hoe je een zuur millieu krijgt:
In plasjes waar bladeren of andere organische materie in valt => vorming organische zuren
De aanwezigheid van positieve metalen verlagen het oh gehalte en wordt het water zuurder.
FS verlaagt ook de PH maar muggen zitten liever op donkere plaatsen.

trouwens het is niet omdat ze rapper dood gaan bij ph 14 dan 1 dat ze daarom liever een zuur milleus hebben. Cellen houden meestal protonen buiten de cel en zijn dus eigenlijk negatief binnen(vandaar Na+ influx bij zenuw activiteit) Dit is de Proton motive force. Deze PMF doet ook dienst bij ATP synthese en is dus ongelooflijk belangrijk. Als je nu die beestjes in een zuur millieu zet blijft de H+ buiten hoog en binnen laag. Als je ze in Ph 14 kiepert is het buiten de cel negatief en binnen ook => heel het energie transport systemen en atp sythese van de cel kapot en cellen kunnen hun osmolariteit niet meer huis houden. Het juist hezelfde als dat al onze electronische apparatuur werk met een vaste plus en min pool. Draai deze om en dat systeem werkt ook niet ongeacht de spanning dat je erdoor jaagt. Zo is het systeem bij de meeste eukaryoten gebaseerd op het feit dat ze buiten de cel veel + ionen hebben en in de cel veel negatieve.

Dus doe liever een test tussen ph 3 en 12 en laat het gradueel verlopen. Dan kan je pas besluiten trekken.

xd
"My foot is fine, the chair died, but I don't think it suffered."

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures