Springen naar inhoud

Getuigenis Monseigneur Corrado Balducci over Buitenaardsen.


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

HansJ

  HansJ


 • >100 berichten
 • 111 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 juli 2006 - 17:44

Vertaling: HansJ
Bron: Boek ‘Disclosure’ van Steven M. Greer.
Getuigenis afgelegd in september 2000
Wil iemand de orginele Engelse tekst stuur mij dan even een PBtje.

Monseigneur Balducci is een theoloog van het Vaticaan, een insider die zeer dicht bij de paus staat. Hij was vele malen prominent aanwezig op de Italiaanse televisie waar hij verkondigde dat het buitenaardse contact een reëel fenomeen is en geen psychologische verbeelding. In deze getuigenis legt hij uit dat het niet alleen gewone mensen zijn, maar ook zeer geloofwaardige, ontwikkelde, en goed opgeleide mensen met hoge posities die steeds meer beseffen dat dit een echt fenomeen is. Hij gaat verder en spreekt over de buitenaardse mensen als deel van Gods schepping en dat zij geen engelen zijn en ook geen duivels. Hoe dan ook, ze zijn ongetwijfeld spiritueel verder ontwikkeld.

Steven Greer: Monseigneur Balducci, wat zijn uw gedachten over het bestaan van buitenaardse intelligenties?

Monseigneur Corrado Balducci: Ik heb in de afgelopen paar jaren op een behoorlijk aantal conferenties gesproken over deze zaken. En ik heb daar bereidwillig over gesproken.
Het is tijd dat wij theologen hier iets over moeten zeggen. Velen zeggen dat het niet waar is, dat er niets bestaat, en in het bijzonder op mijn gebied, mijn kerkelijk/geestelijk gebied.
Er is mij gevraagd: “Wat in hemelsnaam ben jij aan het doen om geïnteresseerd te raken in dit soort zaken die toch allemaal onwaar zijn?”
Wat ik dan antwoord is het volgende: “Geachte Monseigneur, mijn vriend,” en ik begin het hem een klein beetje uit te leggen, en vervolgens zegt hij: “Ik heb nooit geweten…”
We zijn op een punt gekomen waarop we niet langer kunnen ontkennen dat er iets aan de hand is, dat er iets gebeurt op het gebied van Ufologie, niet alleen maar vliegende schotels, maar ook de mogelijkheid van echte mensen, wezens, buitenaardse wezens.
En nogmaals, dit is iets dat afkomstig is van gezond menselijk verstand. Ik zeg dat we op een punt gekomen zijn, en waarom zijn we op dat punt gekomen? Omdat er zoveel getuigen zijn, zo veel, zo veel getuigen die zeggen dat ze die vliegende schotels of die buitenaardse wezens hebben gezien.
Wat betekent dat er daar iets of iemand moet zijn, dat er iets is dat ze van zeer ver weg hier naartoe geleid of door iets is wat erin zit. Er zijn er teveel om te negeren. En dat is gezond verstand.
De hedendaagse conclusie van mensen met een gezond verstand is dat wat er hier en nu gebeurt een realiteit is.
Er zijn niet alleen getuigenissen van gewone burgers van de straat maar ook van zeer geloofwaardige mensen, ontwikkelde mensen, hoog opgeleide mensen, en van wetenschappers die zelf eerst zeer sceptisch waren. Maar toen ze zelf eenmaal één van die objecten hadden gezien, gingen zij ook in het fenomeen geloven.

Ik wil nu op dit moment als een theoloog spreken.
Om zo sceptisch te blijven gaat tegen elk gezond verstand in en is onredelijk. De meest voorkomende manieren van communicatie en dialoog zijn getuigenissen van mensen. Omdat, als we luisteren naar mensen, we het geloof moeten hebben dat wat ze zeggen de waarheid is.Het is een dialoog tussen iemand die iets zegt en iemand die gelooft wat die persoon te zeggen heeft, of het niet gelooft. Maar als we zo blijven doorgaan - en dat is het belangrijke punt dat mij als theoloog zo raakte - als we steeds maar blijven doorgaan met te zeggen dat het niet waar is, wat zal er dan gebeuren? Dan geldt voor alle andere menselijke getuigenissen ook niet meer het belang die dergelijke gegeven getuigenissen juist verdienen.
En als deze getuigenissen hun waarde zouden verliezen, heeft dat veel negatieve gevolgen, zoals individuele negatieve aspecten, sociale negatieve aspecten, en religieuze negatieve aspecten. En speciaal voor wat het de Christelijke religie aangaat.
Vanuit menselijk en sociaal standpunt gezien zal, als we zo paranoia worden over menselijke getuigennissen, al het leven eindigen, omdat het verstrengeld is met alles wat we hebben. Het druist tegen gezond menselijk verstand in om dit fenomeen te ontkennen. Weet je nog dat ik zei dat er consequenties zouden zijn voor de Christelijke religie, ik zei speciaal voor de Christelijke religie. We kunnen laten zien dat op een bepaald punt in de historie er een man leefde met de naam Jezus.
En uiteindelijk is dat gebaseerd op menselijke getuigenissen. Het feit is dat we mensen in het verleden hebben gehad die daar over schreven. Het moet een zeer bijzondere man zijn geweest, want ze schreven niet over iedereen zo’n verslag. Hij demonstreerde ook dat hij God was, en niet een gewoon mens. We zien in de testamenten en in het evangelie dat hij een aantal wonderen heeft verricht, wat aangaf dat hij God was. Maar ook de evangeliën zijn afkomstig van menselijke getuigenissen. En hoe weten we nu dat dít evangelie van déze man is en dát evangelie van díe man en dat het waar is. Als je begint om de waarde van menselijke getuigenissen weg te nemen en te vernietigen, dan zijn de consequenties groot, enorm, en speciaal voor de Christelijke religie.

Steven Greer: Hoe kijkt u theologisch tegen buitenaards leven aan? Ziet u ze als een deel van de schepping van God?

Monseigneur Corrado Balducci: Natuurlijk, als we over buitenaardse wezens spreken moeten we aannemen dat een wezen een lichaam is van materie en een ziel. Met andere woorden, het zou een lichaam kunnen zijn dat beter is als het onze. Het is mogelijk dat een buitenaardse net als een mens is.
Maar volgens mijn eigen opinie is een mens slecht, slechter dan wij zijn kan niet bestaan, wij zijn de allerslechtste. Wat is de combinatie die de mensheid heeft? Het is een feit dat de ziel een slaaf is van het lichaam. Wij neigen meer naar kwaad dan goed. Lager dan dit is er niet.
Ik zou kunnen zeggen dat er misschien onder de buitenaardse rassen mogelijk rassen zijn zoals wij, maar ik wil ook zeggen dat er meer rassen zijn die meer superieur zijn dan wijzelf. En deze superioriteit naar de spirituele wereld vertaald, betekent dat zij waarschijnlijk zullen zeggen dat de mensheid vanwege eigenbelang meer kwaad dan goed doet.
In andere woorden, zij zijn mogelijk zo ontwikkeld dat het kwaad niet zoveel bij hun binnendringt omdat zij spiritueel gezien zoveel verder ontwikkeld zijn in hun combinatie van lichaam en ziel. Het is waarschijnlijk ook voor een andere reden n.l. God. God zal in zijn wijsheid niet alleen ons mensen hebben geschapen.

Steven Greer: Er zijn in Amerika een aantal reactionaire fundamentalisten die zeggen dat dit het werk is van de duivel? Wat denkt u daarvan?

Monseigneur Corrado Balducci: De duivel heeft hier niets mee te maken! Ik heb hier in het openbaar nog niet eerder over gesproken, maar engelen en duivels hebben geen [ruimte] schip nodig, ze hebben geen vliegende schotels nodig. Zij hebben deze dingen niet nodig.
God zou de duivel nooit toestaan om zich op zo’n grote schaal te vertonen aan de mensheid. Hij zou dit nooit toestaan. Denk er zelfs nooit over dat het de duivel is. Deze buitenaardsen zijn geen engelen en geen duivels. En ze zijn ook niet de dood, dus verbindt ze daar ook niet aan!
Er is zo’n groot verschil tussen ons en engelen. In andere woorden, is het mogelijk dat God in de evolutie van de mensheid en engelen zo’n groot verschil heeft geschapen? Zit daar soms niet iets tussenin? Schiep Hij ‘iets’ één stap hoger dan ons (de mensheid)?
Het is zeer logisch om te denken dat God iets schiep tussen de mensen en engelen. Het is mogelijk dat dit UFO-fenomeen het bestaan aantoont van buitenaardsen die tussen de mensen en de engelen bestaan. In andere woorden, God had een reden om die schepping te scheppen. Hij had een reden. Hij had een doel. En hij deed het omdat al deze wezens glorie aan God brengen. De engelen en wij (mensen) reflecteren de glorie van God. En ook de buitenaardsen die (werden) geschapen.
Het is absoluut gedaan uit het idee van liefde, een universele liefde. Is het mogelijk dat Hij alleen ons heeft gecreëerd voor Zijn glorie? En dat terwijl (zoals blijkt) wij (mensen) moeite hebben om glorie aan God te brengen.
Vanuit het Vaticaanse observatorium en gedurende de bijeenkomsten waar het Vaticaan sprak over de astronomische projecten die zij hebben, las ik dat het Vaticaan juist met voorkeur sprak over de buitenaardse mogelijkheid.
Dit was voor het jubileumjaar, en dit was het jubileum van de wetenschappers. Met geloof en wetenschap is geen enkele tegenstelling mogelijk, omdat voor de wetenschap het echte doel het zoeken naar de geheimen van de natuur is. Maar God gaf geheimen aan de natuur en liet het aan de mensheid over om ze te ontdekken.
Dit is gedaan door God, de schepper, een God die zichzelf manifesteert in de schepping. Er kan geen enkele contradictie zijn dat dit dezelfde God is (zowel voor wetenschap als religie).
Het is wenselijk dat de buitenaardsen bestaan omdat, als zij beter zijn dan wij, zij zich er mee gaan bemoeien, en ons dan gaan helpen. En dat is wenselijk. In de Bijbel staat dat alles dat in het universum bestaat van Goddelijke schepping is. Er zijn geen buitenaardsen die geen deel uitmaken van de Goddelijke schepping.

Als God ze allemaal heeft geschapen, dan geeft Hij Zijn liefde en strekt Hij Zich uit naar allemaal. Dat zei St. Paul.

En vader Pio zei het volgende.
Er werden een paar dingen aan vader Pio, die zojuist een heilige was geworden, gevraagd.
Zo werd hem gevraagd of het leven op andere planeten schepselen van God waren.
Hij antwoordde met: “Waarom zou je wensen dat zij daar niet waren? De macht van God zou dan maar beperkt zijn tot alleen deze kleine planeet Aarde. Waarom zou je niet willen dat er nog andere wezens zijn, andere mensen, die ook van God zouden houden? Van de Aarde afkomende zijn we niets. God beperkte zijn glorie niet alleen tot deze kleine planeet. Er moeten op andere planeten wezens zijn die niet hebben gezondigd zoals wij.”
BTW, technology is nothing more than a higher level of understanding--its not the evil many like to make it out to be.

Lou Baldin.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

HeavenOnEarth

  HeavenOnEarth


 • >250 berichten
 • 430 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 juli 2006 - 18:14

Zou Jezus bezig zijn aan een intergalactische reis om steeds opnieuw te sterven voor de zonden op andere planeten? 't zou wel zijn wederopstanding verklaren...

#3

Apeiron

  Apeiron


 • >100 berichten
 • 134 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 juli 2006 - 18:17

Zou Jezus bezig zijn aan een intergalactische reis om steeds opnieuw te sterven voor de zonden op andere planeten? 't zou wel zijn wederopstanding verklaren...


:roll: die is goed
Toeval bestaat niet, er zijn alleen ervaringen

#4

HansJ

  HansJ


 • >100 berichten
 • 111 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 juli 2006 - 18:25

Zou Jezus bezig zijn aan een intergalactische reis om steeds opnieuw te sterven voor de zonden op andere planeten? 't zou wel zijn wederopstanding verklaren...


die is goed.


Als jullie hier niet serieus mee om kunnen gaan verzoek ik jullie beiden om naar een ander Forum te gaan en daar de lolbroek uit te hangen.
BTW, technology is nothing more than a higher level of understanding--its not the evil many like to make it out to be.

Lou Baldin.

#5

HeavenOnEarth

  HeavenOnEarth


 • >250 berichten
 • 430 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 juli 2006 - 18:43

:roll: Ik kon het niet laten...

Maar wat wil je met dit bericht? Wil je:

laten zien dat God zelfs nog machtiger is dan vaak aangenomen;
dat zelfs het vaticaan buitenaards leven erkent;
het vaticaan moderner is dan de meeste mensen denken.

#6

Karamelk

  Karamelk


 • >250 berichten
 • 252 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 juli 2006 - 19:29

inderdaad flauwe voorspelbare reacties. dat gezegd hebbende is het hele interview natuurlijk nep:

------- 2 Forwarded Messages Follow. Reformatted by Moderator. -------

Date: Thu, 16 Apr 1998 18:56:51 -0400
From: Edoardo Russo <edoardo.russo@TORINO.ALPCOM.IT>
Subject: The Vatican and ETs: it WAS a hoax
Via: Doc in Phoenix <authority@webtv.net>
Via: PROJECT-1947@LISTSERV.AOL.COM
Via: jan@cyberzone.net (Jan Aldrich)

The story has been widely circulating in the last two weeks, telling
of "Vatican theologist" Corrado Balducci having been on Italian
national TV as many as five times in the last few months in order to
openly claim and admit that ET's exist, have souls and - most
extraordinary of all - the Vatican knows it, studies them and collect
data via a secret commission.

  [See: http://www.ufomind.c.../d14-001.shtml]

I have been asked to comment and have done so publicly, telling
nothing of that sort ever happened, but: - Corrado Balducci is a known
theologist but not a Vatican theologist, nor a spokesman for the
Vatican; - though a frequent guest at TV programs on a variety of
subjects, UFOs and ET's included, his own personal opinions about the
matter have been spread over several years, and there's nothing new
now.

Some of the people originally diffusing the story, notably Richard
Boylan, chose to attack me personally for having said so, and
challenged my claims.

The most simple and logical thing to do was to ask directly Corrado
Balducci.

This I did yesterday, Thursday 15 April, in a very long (40 minutes)
phone call.

He was at first surprised, then amused, at learning of the story as it
is circulating on the Internet.

He asked me to collect and send him copy of it all, for his own files,
and offered me his answers as of the many questions I asked him.

Here is a synopsis, in order to close and settle the matter once and
for all.

1) He is no Vatican theologist

Corrado Balducci explained me in detail that he is just one of the
thousands theologists in Italy (most younger Catholic priests have got
a degree in theology) and no special one. He is not working at the
Vatican and is retired now.

Moreover, no such thing as a "Vatican theologist" does exist: the
nearest thing would be the "theologist for the Holy Father" (an
elderly archbishop theologist acting as a consultant to the Pope).


2) He is not a member of any Vatican commission on ET contacts, which
does not exist

He laughed a lot about the notion itself of a secret Vatican
commission on ET contacts, which he told me he felt sure was
non-existent, even if he is not working at the Vatican (but he's got
many many friends an colleagues therein and he told me he would have
known).

He authorized me to formally deny, in his own name, that either he has
ever been member of such commission or that he ever heard of it.

As of the rumour that  Vatican Embassies would collect ET contacts
data and pass it on to the Vatican, he told me they have better and
more important things to do, and nothing of that sort is even remotely
believable.


3) He is not studying UFOs or ET contacts

He insisted he is specialized just in demonology, and his present
concerns are about New Age beliefs and new religions. UFOs and ET's
are not his own subject, he never wrote or presented the Vatican any
document on that subject ("not even two lines").

His own present opinion as of UFOs is that we must trust testimonies,
hence we cannot deny something is being seen.

His own present opinion as of ET intelligent beings is that, IF THEY
EXIST and IF WE EVER MAKE CONTACT with them, they MIGHT well be beings
superior to us as of spirituality. IF THAT IS TRUE, a contact might
even be desirable for us.


4) He has not been speaking about UFO/ET on TV so frequently as
claimed

He does not recall having been a TV guest on the UFO/ET subject as
many as five times in a few months, though he has probably be in a few
years.


5) He never spoke in the name of the Vatican

All that he has been saying about UFOs or ET beings, on TV or
elsewhere, has always been his own personal opinion or even some wild
hypotheses based upon logic and his own feelings. He does not feel
either qualified or authorized to speak on behalf of the Vatican,
which would do so in much more formal ways. Nor did he express
official or unofficial opinions of the Vatican hierarchy.


6) He never released any interview to "Nonsiamosoli"

He was flabbergasted at learning a whole series of out-of-context
quotations of his have been sold as an "interview" in Giorgio
Bongiovanni's "Nonsiamosoli" bulletin and website, since he has always
had a very bad opinion about Bongiovanni and his group and even
confronted him on TV (ironically: in one of those emissions quoted by
the ongoing story!) and told publically he did not believe
Bongiovanni's stygmates came from God.

But he remembers having released a TV interview to Michael Hesemann,
last year, and telling the same opinions of his, reported above. He
wondered if that might be the original source, though largely
deformated in the subsequently circulated story.

- - -

A lot of comments might be added about the above points, but I feel it
safe not to add anything to the naked, first-hand statements of the
elderly clergyman himself.

Paranoids will surely go on alleging some dark cover-up, and we'll
leave 'em to their fantasies.

What remains is the fact that the story of the official Vatican
statements on the ET's, as circulated on the Internet, was definitely
a hoax.

Another fact is that the real truth was not found by those
rumour-mongers eager to promote just every wild story without boring
to check their sources, but by serious-minded ufologists.

Please feel free to quote, post, distribute the above where you like.


Edoardo Russo                             Centro Italiano Studi Ufologici
CISU, Casella postale 82, 10100 Torino - tel 011-3290279 - fax 011-545033
http://www.arpnet.it/~ufo          e-mail: edoardo.russo@torino.alpcom.it


ik heb op zolder nog een interessant boek liggen, "the bible and flying saucers", als je me je adres geeft, stuur ik het je op

#7

Assassinator

  Assassinator


 • >1k berichten
 • 4546 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 juli 2006 - 19:38

inderdaad, dat mag hij, maar laat em dan wel met bewijs komen.
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#8

HansJ

  HansJ


 • >100 berichten
 • 111 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 juli 2006 - 19:44

:roll: Ik kon het niet laten...

Maar wat wil je met dit bericht?

Wil je:
laten zien dat God zelfs nog machtiger is dan vaak aangenomen; .


Nee, is hier niet van toepassing.

 
Wil je:
dat zelfs het Vaticaan buitenaards leven erkent; .


Volgens de uitspraken van Monseigneur Balducci erkent het Vaticaan buitenaards leven.

Wil je:
dat het Vaticaan moderner is dan de meeste mensen denken.


In bepaalde opzichten zou ik zelf wel willen dat het Vaticaan zijn huidige opstelling veranderde [misschien bedoel jij hier moderner mee] maar dat is heel wat anders en staat geheel los van het gene waar het artikel over gaat.

Wat ik met dit bericht wil is het volgende,

1. het onder de aandacht brengen
2. en dat de mensen het eens lezen.

Dat de mensen alhier eens zien hoe het Vaticaan met dit fenomeen omgaat en wat zij er daar van denken, en dat lijkt mij zeer belangrijk.
Dat het juist ook wetenschappelijk gezien van ongelofelijk groot belang is.
BTW, technology is nothing more than a higher level of understanding--its not the evil many like to make it out to be.

Lou Baldin.

#9

Assassinator

  Assassinator


 • >1k berichten
 • 4546 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 juli 2006 - 19:56

maar wat dus blijkt, is dat hij helemaal niet van het vaticaan is, en dit verhaal niets anders is dan zijn eigen fantasietjes, leuk maar zonder bewijs niet veel waard, wel leuk om andere visies te lezen :roll:
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#10

Franske

  Franske


 • >250 berichten
 • 337 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 juli 2006 - 21:23

Volgens de uitspraken van Monseigneur Balducci erkent het Vaticaan buitenaards leven.

In bepaalde opzichten zou ik zelf wel willen dat  het Vaticaan zijn huidige opstelling veranderde [misschien bedoel jij hier moderner mee] maar dat is heel wat anders en staat geheel los van het gene waar het artikel over gaat.

Wat ik met dit bericht wil is het volgende,

1. het onder de aandacht brengen  
2. en dat de mensen het eens lezen.

Dat de mensen alhier eens zien hoe het Vaticaan met dit fenomeen omgaat en wat zij er daar van denken, en dat lijkt mij zeer belangrijk.
Dat het juist ook wetenschappelijk gezien van ongelofelijk groot belang is.


Ik bespeur hier een drogrede in de maak!

Ad verecundiam (http://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden)

Omdat het Vaticaan het erkent wil niet zeggen dat het waar is.
"I can't stand burnt toast. I loathe bus terminals. Full of lost luggage and lost souls. Then there's unrequited love, and tyranny, and cruelty." (the 7th Doctor)

#11

gewoon

  gewoon


 • >25 berichten
 • 89 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 juli 2006 - 23:25

Weet je ik geloof hem/deel zijn mening...en weet je waarom?Omdat hij eerlijk is :

Maar volgens mijn eigen opinie is een mens slecht, slechter dan wij zijn kan niet bestaan, wij zijn de allerslechtste. Wat is de combinatie die de mensheid heeft? Het is een feit dat de ziel een slaaf is van het lichaam. Wij neigen meer naar kwaad dan goed. Lager dan dit is er niet.


En dat voor iemand van het vaticaan...

#12

HansJ

  HansJ


 • >100 berichten
 • 111 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 augustus 2006 - 10:53

inderdaad flauwe voorspelbare reacties. dat gezegd hebbende is het hele interview natuurlijk nep:


Dit zijn van die conclusies die gemaakt worden door mensen die de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.
Jij komt tot die conclusie naar aanleiding van het door jou geplaatste artikel, maar jij vraagt je blijkbaar zelf niet af of dat nou niet juist de Hoax is.
Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn.
Het gebeurt vanwege de enorme lading die dit onderwerp heeft.
Het is n.l. heel simpel om iemand die de waarheid over bepaalde zaken zegt altijd door middel van leugens en bedrog zo af te schilderen dat het lijkt alsof hij/zij die juist de waarheid zegt zelf de leugenaar is.
En jij hebt zoals blijkt uit je antwoord dit zelf niet in de gaten.

ik heb op zolder nog een interessant boek liggen, "the bible and flying saucers", als je me je adres geeft, stuur ik het je op


Bedankt voor je aanbod, erg sympathiek van je, maar ik hoef het niet.
Misschien kan je er iemand anders blij mee maken.
Als ik jou was zou ik het eerst zelf nog even lezen, want wie weet zit er meer misschien waarheid in dan jij denkt.
BTW, technology is nothing more than a higher level of understanding--its not the evil many like to make it out to be.

Lou Baldin.

#13

Karamelk

  Karamelk


 • >250 berichten
 • 252 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 augustus 2006 - 11:48

Het is n.l. heel simpel om iemand die de waarheid over bepaalde zaken zegt altijd door middel van leugens en bedrog zo af te schilderen dat het lijkt alsof hij/zij die juist de waarheid zegt zelf de leugenaar is.  


ik kan het hier alleen maar mee eens zijn! iemand komt met een complot-theorie, de officiele instantie die het aangaat ontkent, juist deze ontkenning wordt vervolgens gebruikt om de complot-theorie een officieel sausje te geven. inderdaad een bekende truuk. leuk dat je uiteindelijk besloten hebt om niet langer om mijn reply heen te lezen. interessant om te zien hoeveel mensen dat niet doen. het zet zo'n zgn. internet-discussie toch wel in perspectief, wat jij? maar dit terzijde.

terzake nou dan: wat is: "een theoloog van het vaticaan"?

#14

HansJ

  HansJ


 • >100 berichten
 • 111 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 augustus 2006 - 13:24

ik kan het hier alleen maar mee eens zijn!


Dan zijn we het daar over eens.

iemand komt met een complot-theorie, de officiele instantie die het aangaat ontkent, juist deze ontkenning wordt vervolgens gebruikt om de complot-theorie een officieel sausje te geven. inderdaad een bekende truuk.


Waarom zie jij de uitlatingen van Monseigneur Corrado Balducci als een complottheorie?

leuk dat je uiteindelijk besloten hebt om niet langer om mijn reply heen te lezen. interessant om te zien hoeveel mensen dat niet doen. het zet zo'n zgn. internet-discussie toch wel in perspectief, wat jij? maar dit terzijde.


Vanwaar jou gedachte dat ik om jou reply heen zou lezen?terzake nou dan: wat is: "een theoloog van het vaticaan"?


Hier weet je ongetwijfeld vast zelf het antwoord op te geven.
BTW, technology is nothing more than a higher level of understanding--its not the evil many like to make it out to be.

Lou Baldin.

#15

Karamelk

  Karamelk


 • >250 berichten
 • 252 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 augustus 2006 - 13:30

ik kan het hier alleen maar mee eens zijn!


Dan zijn we het daar over eens.


fijn zo, dan zijn we het daar over eens!

iemand komt met een complot-theorie, de officiele instantie die het aangaat ontkent, juist deze ontkenning wordt vervolgens gebruikt om de complot-theorie een officieel sausje te geven. inderdaad een bekende truuk.


Waarom zie jij de uitlatingen van Monseigneur Corrado Balducci als een complottheorie?


Waar zie je mij zeggen dat de uitlatingen van dhr. Balducci als zijnde onderdeel van een complot-theorie aan moeten worden gemerkt? Ik pleit eerder voor het omgekeerde. De man komt op mij althans heel senzibel over.

leuk dat je uiteindelijk besloten hebt om niet langer om mijn reply heen te lezen. interessant om te zien hoeveel mensen dat niet doen. het zet zo'n zgn. internet-discussie toch wel in perspectief, wat jij? maar dit terzijde.


Vanwaar jou gedachte dat ik om jou reply heen zou lezen?


Vanwege dat je er in eerste instantie niet op reageerde. Vandaar.terzake nou dan: wat is: "een theoloog van het vaticaan"?


Hier weet je ongetwijfeld vast zelf het antwoord op te geven.


Niet naar de bekende weg vragen aub. Als ik het zelf wist, zou ik het jou dan vragen? Is het een vaste positie, hoeveel van die vaticaanse theologen zijn er, waar kan ik vinden wie het zijn, etc.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures