Springen naar inhoud

(Magnetisme) Veldvorm bepalen / richten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mark0101

    Mark0101


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 augustus 2006 - 15:14

Beste wetenschappers,

Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik deze weg gebruik om een antwoord te vinden op mijn vraag. Ik heb al veel gegoogled (zo kwam ik ook hier terecht) maar antwoorden zijn steeds onvoldoende specifiek voor de beoogde toepassing.

De toepassing is:
Een feedbackloop genereren op mijn electrische gitaar door het signaal vanaf het element (magneet + spoel) te versterken en als invoer te gebruiken voor een ander element (weer magneet + spoel, evt zelf te fabriceren indien noodzakelijk).
De bedoeling is dat de wisselstroom die wordt opgewekt door de trillende snaar in het magnetisch veld van het eerste element ertoe leidt dat het magnetisch veld van het tweede element zodanig wordt beinvloed, dat dit de snaar weer doet trillen.

De vraag is:
Hoe kan ik de vorm van een dergelijk magnetisch veld gunstig beinvloeden, nl. zodanig dat het heel smal word, zodat de beide magnetische velden elkaar zo min mogelijk beinvloeden (magnetic crosstalk: naar ik heb begrepen is dit het voornaamste probleem?) en de feedbackloop puur via het trillen van de snaar gaat?

Ik heb VWO gehad, lang geleden, dus een beetje theorie kan ik wel behappen (zolang ik het snap vind ik het wel leuk :wink: ) maar het gaat me vooral om praktische tips, materiaalkeuze, vorm, afscherming met dempend materiaal e.d.

Alvast bedankt voor het meedenken,
Mark

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures