Springen naar inhoud

amateur rocketscience


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

*_gast_lucas_*

 • Gast

Geplaatst op 04 september 2006 - 14:14

ik heb een scheikundige vraag die voor u scheikundigen wellicht zeer makkelijk te beantwoorden is. het is dan ook puur ook even voor de aardigheid.

ik ben bezig met de theorie achter het maken van modelraketten. voor de zgn 'vaste brandstof booster' heb ik een boek van de nasa gekocht, solid propellant selection and characterisation.

nu heb ik ook interesse in de best te gebruiken vloeibare stoffen. ik weet dat lox en lh gebruikt worden in de moderne ruimtevaart, maar misschien kan iemand mij een wat handzamer combinatie adviseren.
kan ik bijvoorbeeld iets doen met kerosine, en welke vloeistoffen zou ik als katalysator kunnen gebruiken? ik las ergens iets over waterstofperoxide?
als iemand wat suggesties heeft zou ik dat zeer op prijs stellen. wat naar uw inzien het beste is, wat het meest handzaam is, wat u zelf misschien eens gebruikt heeft, etcetera. er zijn hier beslist meerdere antwoorden mogelijk, en ik leer graag iets meer over het scala aan mogelijkheden!
bij voorbaat dank.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

BioHazardNL

  BioHazardNL


 • >25 berichten
 • 41 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 04 september 2006 - 14:50

Ik ben zelf van plan een waterstofraket te bouwen voor een scheikunde P.O. op school.
Ik heb alleen een probleem bij het weer bijelkaar voegen van de H2 en de O2. Het moet in een punt bijelkaar komen en niet in een geheel ontploffen, maar in een redelijke hoeveelheid per sec ofzo.

Weet je daar iets over?

#3

Bart

  Bart


 • >5k berichten
 • 7224 berichten
 • VIP

Geplaatst op 04 september 2006 - 14:55

Brandstof voor raketten is alles behalve ongevaarlijk. Ik pas dan ook hier het vuurwerk- en explosievenbeleid toe en geef dit topic een -slotje-
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures