Springen naar inhoud

O2 in flessen water


 • Log in om te kunnen reageren

#1

solarplanet

  solarplanet


 • >250 berichten
 • 380 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 september 2006 - 11:29

Als je in een glazen melkfles het water om planten water te geven een tijdje laat staan dan komt er algen groei in het water.

Als water lang staat zeggen ze dat het water dood is,maar hoe is het water als er na enige weken algengroei in is ontstaan ,is het water dan nog goed voor de planten?
Stop de overbevolking

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Archeopteryx

  Archeopteryx


 • >250 berichten
 • 590 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 september 2006 - 14:18

Lijkt me dan nog prima te doen, je geeft planten namenlijk alleen water als je planten water geeft, geen andere voedingsstoffen die mogelijkerwijs nog in het water zitten en op zouden zijn gebruikt als het lang staat. Overige voedingsstoffen haalt de plant uit de grond.

#3

Joost Gudde

  Joost Gudde


 • >25 berichten
 • 30 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 27 september 2006 - 20:38

je geeft planten namenlijk alleen water als je planten water geeft, geen andere voedingsstoffen die mogelijkerwijs nog in het water zitten en op zouden zijn gebruikt als het lang staat. Overige voedingsstoffen haalt de plant uit de grond.


Maar hoe zit het dan met de opgeloste ionen als natrium end. Zijn die door de algen vastgelegd? en komen dus niet meer bij de plant. Planten hebben ionen nodig die oa in water zitten.( spoorelementen). Als de planten in een potje zitten moeten deze spoorelementen in de grond dus worden aangevult door het water wat de opgeloste ionen bevat.
Motto motta?

#4

Archeopteryx

  Archeopteryx


 • >250 berichten
 • 590 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 september 2006 - 20:43

Voor zover ik weet zijn ionen in water niet echt relevant voor de plant, in de grond zullen ook altijd ionen zitten.

#5

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46328 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 27 september 2006 - 21:22

De hoeveelheden ionen die in (schoon regen)water zitten zijn inderdaad niet erg relevant. Het leeuwendeel van de ionen die een plant opneemt zitten in het bodemvocht, en komen daar door mineralisatie (afbraak tot op molecuulniveau) van bodemdeeltjes.

Toch is de invloed van verontreinigd regenwater wl merkbaar: Koolplanten hebben bijvoorbeeld nogal een hoge sulfaatbehoefte, en de laatste decennia hebben ze de bemestingsschema's in deze teelten regelmatig moeten aanpassen omdat door de sterk verminderde zwaveluitstoot ons regenwater steeds minder zwavel ging bevatten.

Zelfs die sporenelementen tref je in regenwater niet in voldoende hoeveelheden aan. Die algen in die fles leidingwater leiden ook maar een vegeterend bestaan.

Als het over zuurstof gaat, zuurstofrijk water of zuurstofarm maakt voor je planten geen merkbaar verschil. Ook zuurstofrijk water bevat veel te weinig zuurstof voor een gezond functioneren van je wortels. Zet een wortelkluit ondergedompeld in zeer zuurstofrijk water en het zou me niet verbazen als binnen het uur alle zuurstof was opgesoupeerd. Waterplanten hebben heel speciale technieken om zuurstof bij de wortels te krijgen.

In de praktijk van de plant werkt het zo: door watergeven jaag je zuurstofarme bodemlucht uit de bodem (waar water is kan geen lucht zijn), door wateropname en verdamping komt hier weer verse lucht uit de atmosfeer voor in de plaats. En daar leven je wortels van. En in de tussentijd vindt er naturlijk ook gewoon uitwisseling plaats tussen bodemlucht en atmosfeerlucht. Een van de redenen waarom je bij stadsbomen vaak van die plastic ribbelpijpen uit de grond ziet steken: die uitwisseling loopt niet lekker met al dat asfalt en die tegels. Zo wordt dat uitwisselingsoppervlak groter, en krijgen de boomwortels toch voldoende zuurstof.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures