Springen naar inhoud

Is dit logisch?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Vitruvius

  Vitruvius


 • >25 berichten
 • 60 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 oktober 2006 - 17:12

Toen ik op Wikipedia las dat Mein Kampf gemakkelijk te verkrijgen was via internet, besloot ik om het eens te proberen via Google.
Zo belandde ik op de site radioislam.org, waar ik een complete Nederlandse vertaling vond. Trouwens, ook het verboden boek "Stierven er werkelijk zes miljoen?" van Richard E. Harwood kon je er lezen.

Reden voor het ter beschikking stellen van deze boeken was dat "je je mening niet moest vormen uit nieuwe interpretaties, maar uit de basis zelf" of iets in die trant. In dit geval dus: Mein Kampf lezen, en niet alle beschouwingen ervan.
Okee, dat valt nog te begrijpen. Een verdere blik op de site levert op dat enkele doelstellingen van de organisatie zijn: het verbeteren van het contact tussen de Islamitische Wereld en het Westen. Ook zijn zij tegen iedere vorm van racisme en discriminatie op basis van ras, huidskleur, religie etc. etc.
Een mooie boodschap, denk je dan.

Totdat je leest dat "de enige overgebleven racistische ideologie het wereldzionisme is". Zij beschouwen joden dus als racisten. Joods racisme tegenover niet-joden keuren zij ook af. Het boek van Richard E. Harwood is "baanbrekend" en gaat over "de waarheid die de nederzionistische justitie voor ons verborgen probeert te houden".

Dit klinkt mij allemaal heel tegenstrijdig in de oren. Wat denken jullie hiervan?
I know that many will call this useless work.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Archeopteryx

  Archeopteryx


 • >250 berichten
 • 590 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 oktober 2006 - 17:43

Anti-semitische tendensen zijn in de islamitische wereld redelijk gebruikelijk. Denk aan deheer Achmedinejad, de cultuur om in kranten joden te bespotten en de Holocaust te baggetaliseren etc etc.
In die zin is e.e.a. best logisch, ook al roept men op tot verdraagzaamheid.
Zo zag ik vandaag een imam op tv (NL2) die eenzelfde verdraagzame boodschap predikte om er vervolgens aan toe te voegen dat jihad slechts is om het geloof te verdedigen en dat dit bij andere godsdiensten zeker geen terrorisme zou worden genoemd. Hierbij dacht ik meteen een nieuwsbericht van vorige week waarin stond dat er dozen vol hoofden in Bagdad waren gevonden.
Ach ja, zo komen we er denk ik ook niet uit.
Ook vreemd is overigens (op inhoudelijke gronden) Mein Kampf verboden is en dat de koran gewoon in de winkel te koop is, van wat daar instaat lusten de honden ook geen brood.

#3

Adpruys

  Adpruys


 • >1k berichten
 • 1425 berichten
 • VIP

Geplaatst op 01 oktober 2006 - 23:16

Je kunt je ook afvragen of dit logisch is: Europeanen en Europeesche regeringen zijn altijd zo te spreken over de VN. Deze organisatie aanvaardde ooit de resolutie "Zionisme is racisme". (Is jaren later weer herroepen)
De VS en IsraŽl hebben zo hun twijfels over de VN

#4

Monnik

  Monnik


 • >250 berichten
 • 281 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 oktober 2006 - 00:51

Dat de zionistische ideologie de enige racistische ideologie zou zijn op deze wereld is natuurlijk aperte nonsens. Of het een racistische ideologie is weet ik ook niet met zekerheid, maar dat de staat IsraŽl een soort van apartheidsregime hanteert waarin de Joodse bewoners veel meer rechten hebben dan de Arabische bewoners, dat lijkt me wel duidelijk.

Dat men als antwoord daarop boeken als Mein Kampf en ontkenningen van de Holocaust online zet is ook weer zielig, maar dat heeft iets te maken met het feit dat de Holocaust weer wordt gebruikt als excuus om de bezetting van land te rechtvaardigen. Overigens kun je in sommige gewone bibliotheken in Nederland Mein Kampf ook lezen, je kunt het alleen niet lenen.
Je hebt waarschijnlijk een ander referentiekader dan deze schrijver: onfeilbare feilbaarheid

#5

Adpruys

  Adpruys


 • >1k berichten
 • 1425 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 oktober 2006 - 10:07

de Joodse bewoners veel meer rechten hebben dan de Arabische bewoners, dat lijkt me wel duidelijk.

Voor mij is dit niet zo duidelijk. Ongetwijfeld zul je er voorbeelden van kunnen geven.

#6

Vitruvius

  Vitruvius


 • >25 berichten
 • 60 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 oktober 2006 - 15:18

Ik dacht in eerste instantie dat het jodendom gelijk was aan zionisme. Nu ben ik er echter achter dat het zionisme slechts een stroming is binnen het jodendom. Waarschijnlijk wel de grootste?
Nu ik het artikel Zionisme op Wikipedia lees, komt het mij inderdaad behoorlijk nationalistisch over - ik begrijp wel dat er mensen tegen kunnen zijn. Maar het is inderdaad zielig om als tegenzet antisemitische boeken op het internet te plaatsen.
Zoals ik ook las, anti-zionisme is iets anders dan antisemitisme.

Inderdaad is het ook zo: Waarom Mein Kampf verbieden, en de Koran niet (boeken zoals de Bijbel even buiten beschouwing latend)? Mein Kampf heeft inderdaad de basis gelegd voor de Holocaust, maar onder de islam (en het christendom) is door de eeuwen heen toch ook extreem veel gemoord?
Misschien dat de Holocaust schokkender wordt ervaren omdat hier in 10 jaar 6 miljoen joden werden vermoord - maar de katholieken vermoordden ook miljoenen protestanten, maar dan door de eeuwen heen. Zo ook bij de islam.
En onderling - vanaf de kruistochten tot de huidige oorlogen in Irak en de aanslagen van moslimextremisten.
Ik vind wel, Mein Kampf maakt een verschil met een boek over de ontkenning van de Holocaust - van de Holocaust kan met 100% zekerheid worden gezegd dat deze heeft plaatsgevonden. Het is nutteloos zulke boeken openbaar te maken, omdat zij proberen een niet-bestaand tegendeel te bewijzen.
Mein Kampf legde de basis voor een nieuwe overtuiging, het nationaal-socialisme - net zoals de Bijbel en de Koran ook een basis legden, al klinkt dat wat zwart-wit, politiek en religie zijn andere dingen, al zijn zij vaak nauw verweven met elkaar.
I know that many will call this useless work.

#7

de grijze muis

  de grijze muis


 • >1k berichten
 • 1168 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 oktober 2006 - 17:40

Monnik

Dat men als antwoord daarop boeken als Mein Kampf en ontkenningen van de Holocaust online zet is ook weer zielig, maar dat heeft iets te maken met het feit dat de Holocaust weer wordt gebruikt als excuus om de bezetting van land te rechtvaardigen

Wordt de bezetting van de palestijnse gebieden door de Shoa gerechtvaardigd?
Je schijnt iets te weten,Monnik, vertel eens meer.

De site die topicstarter aanhaalde is niet alleen een anti zionistische site, maar een keiharde zeer racistische, anti joodse site, dat valt toch moeilijk te ontkennen als je hem bekijkt.

Uit die site is met enige regelmaat geciteerd door enkele soenitische posters in islamgerelateerde topics op dit forum. De anti joodse teksten worden niet gehaald uit koran en hadith, hoewel ze daarin overvloedig voorkomen, maar uit allerlei andere lektuur en al of niet uit de context gerukt.
Het is inderdaad verbazingwekkend en "niet logisch" dat de koran en hadiths zonder probleem verkocht mag worden en mein Kampf niet, in beide staan abjecte anti joodse teksten en wordt opgeroepen tot geweld tegen die bevolkingsgroep.
Zowel koran, soenna, hadiths en mein Kampf betreffen niet het zionisme, maar zijn simpelweg keihard anti joods.

#8

Adpruys

  Adpruys


 • >1k berichten
 • 1425 berichten
 • VIP

Geplaatst op 02 oktober 2006 - 19:47

Graag sluit ik me dit keer bij de grijze muis aan, waarbij ik de koran etc. juist niet wil verbieden. Hier voeg ik nog aan toe dat zionisme geen racisme kan zijn omdat het joodse volk als ras niet bestaat.
In wlk geschiedenis boek staat deze drukfout

maar de katholieken vermoordden ook miljoenen protestanten,

Een paar nullen te veel dacht ik zo.

Wat betreft holocaustontkenning, degenen die dit doen weten wel beter. Het kan dus niet beschouwd worden als vrijheid van meningsuiting maar als een vorm van oplichting.

#9

Monnik

  Monnik


 • >250 berichten
 • 281 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 oktober 2006 - 23:32

Adpruys,

Je moet het niet zien als een fysieke discriminatie zoals dat er aparte toiletten zijn voor Joden en voor Arabieren, maar de Arabische inwoners worden wel op talloze economische en politieke manieren achtergesteld bij de Joodse inwoners van de staat IsraŽl.

Arabische steden zijn bijvoorbeeld ooit omgeven met een demarcatielijn waar ze niet buiten mogen bouwen. Deze demarcatielijn is precies rond de bebouwing van decennia geleden getrokken en sindsdien mogen ze dus nooit uitbreiden, terwijl hun bevolking zich wel uitbreidt. De Joodse bevolking aan de andere kant krijgt volop de ruimte en de beschikking over de mooiste en meest strategische plekken van het land.

Arabieren mogen bijvoorbeeld niet in het leger dienen. Dat betekent dus dat ze geen verantwoordelijkheid mogen dragen voor wat in naam ook hķn staat is (officieel is IsraŽl een democratische seculiere staat). Niet alleen dat, maar dat betekent ook dat ze allerlei geldelijke steun mislopen die er voor de dienstplichtigen is en buiten het netwerk komen te staan dat mensen in het verdere leven binnen de staat aan baantjes en economische vooruitgang helpt. Niet alleen mogen ze niet in het leger dienen maar ook niet in enige overheidsorganisatie of zelfs maar de banken of de telecomsector.

Het onderwijs is ook in zuilen verdeeld. De Arabische bevolking heeft haar eigen onderwijsstructuur. Deze wordt echter door de Joodse politiek zorgvuldig klein gehouden en de leraren staan onder controle van de geheime dienst om alleen de officiŽle Joodse geschiedschrijving uit te dragen. Posities op de universiteiten zijn er maar mondjesmaat voor Arabieren en in geen enkele verhouding tot hun bevolkingsaantal.

Arabieren die er in slagen een baantje te krijgen in een zaak waar ook Joden werken, moeten oppassen dat ze niet per ongeluk onderling Arabisch spreken, want dat kan ontslag op staande voet tot gevolg hebben, zoals ook een medewerkster van MacDonals IsraŽl ondervond die vlak daarvoor nog tot medewerkster van het jaar was gekozen.

Het grootste deel van het landeigendom berust bij specifieke Joodse organisaties (zoals het Joods Nationaal Fonds) die in hun statuten hebben vastgelegd dat dit land niet mag worden vervreemd aan niet-Joden. Bovendien mogen deze organisaties alle land wat niet gebruikt wordt annexeren. En er zijn natuurlijk genoeg trucjes om het iemand onmogelijk te maken zijn land te gebruiken, waarna het eenvoudig geannexeerd kan worden.

Verder wordt de holocaust gebruikt om sympathie te wekken voor het Joodse nationalisme en het recht op eigenmachtig optreden te verdedigen om het exclusieve bezit te nemen over een groot gebied waarin heel veel Arabische mensen wonen.

Nee, ik heb geen hekel aan de Joodse Godsdienst, geen hekel aan Joden, maar wel een hekel aan de manier waarop de staat IsraŽl met alle macht ťťn bepaalde bevolkingsgroep voortrekt. Naar mijn idee simpelweg niet van deze tijd.
Je hebt waarschijnlijk een ander referentiekader dan deze schrijver: onfeilbare feilbaarheid

#10

Menheffrin

  Menheffrin


 • >250 berichten
 • 545 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 oktober 2006 - 08:40

 
Wat betreft holocaustontkenning, degenen die dit doen weten wel beter. Het kan dus niet beschouwd worden als vrijheid van meningsuiting maar als een vorm van oplichting.


Een buitengewoon aardige suggestie. Maar zijn die 'miljoenen protestanten' dat dan ook of valt dit te schuiven op het conto van deerniswekkende sulligheid?

#11

de grijze muis

  de grijze muis


 • >1k berichten
 • 1168 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 oktober 2006 - 08:48

Het grootste deel van het landeigendom berust bij specifieke Joodse organisaties (zoals het Joods Nationaal Fonds) die in hun statuten hebben vastgelegd dat dit land niet mag worden vervreemd aan niet-Joden.

Volgens veel oudere regels van het islamitische ideeengoed mag grondgebied dat ooit in Islamitische handen is geweest nooit meer terug in handen van ongelovigen, in dit geval niet -mohammedanen.
Niet zo vreemd dus die statuten van Joodse organisaties.

Nee, ik heb geen hekel aan de Joodse Godsdienst, geen hekel aan Joden, maar wel een hekel aan de manier waarop de staat IsraŽl met alle macht ťťn bepaalde bevolkingsgroep voortrekt. Naar mijn idee simpelweg niet van deze tijd.

Zeker niet van deze tijd is het, om de staat Israel niet te erkennen. Het gevolg van deze niet- erkenning is, dat anderen dan Joden, het in Israel beduidend minder prettig kunnen hebben.
Ap. Ik wil geen lektuur verbieden, maar stel genoemd stelsel van ideeen in veel opzichten wel op een lijn.

#12

Adpruys

  Adpruys


 • >1k berichten
 • 1425 berichten
 • VIP

Geplaatst op 03 oktober 2006 - 12:28

Vandaag druk dus een citaat

Israel is one of the most open societies in the world. Out of a population of 6.7 million, about 1.3 million ó 20 percent of the population ó are non-Jews (approximately 1.1 million Muslims, 130,000 Christians and 100,000 Druze).1

Arabs in Israel have equal voting rights; in fact, it is one of the few places in the Middle East where Arab women may vote. Arabs currently hold 8 seats in the 120-seat Knesset. Israeli Arabs have also held various government posts, including one who served as Israel's ambassador to Finland and the current deputy mayor of Tel Aviv. Oscar Abu Razaq was appointed Director General of the Ministry of Interior, the first Arab citizen to become chief executive of a key government ministry. Ariel Sharon's original cabinet included the first Arab minister, Salah Tarif, a Druze who served as a minister without portfolio. An Arab is also a Supreme Court justice.  

Arabic, like Hebrew, is an official language in Israel. More than 300,000 Arab children attend Israeli schools. At the time of Israel's founding, there was one Arab high school in the country. Today, there are hundreds of Arab schools.2

In 2002, the Israeli Supreme Court also ruled that the government cannot allocate land based on religion or ethnicity, and may not prevent Arab citizens from living wherever they choose.2a

The sole legal distinction between Jewish and Arab citizens of Israel is that the latter are not required to serve in the Israeli army. This is to spare Arab citizens the need to take up arms against their brethren. Nevertheless, Bedouins have served in paratroop units and other Arabs have volunteered for military duty. Compulsory military service is applied to the Druze and Circassian communities at their own request.

http://www.jewishvir...ths/mf18.html#a

bewonderenswaardige gelijke rechten gegeven de gevaren waar IsraŽl aan blootstaat.

@Menheffrin: dank voor het compliment, ik vond hem ook wel origineel. 'Miljoenen protestanten, door de eeuwen heen' is te algemeen

#13

Vitruvius

  Vitruvius


 • >25 berichten
 • 60 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 oktober 2006 - 15:13

Inderdaad, met die 'miljoenen' protestanten zat ik er qua cijfers naast. Ik twijfelde al tussen īmiljoenenī en īhonderdduizendenī. Dit laatste zal waarschijnlijk objectiever zijn. Wat betreft dit onderwerp heb ik me schijnbaar niet voldoende in de geschiedenis verdiept.
Maar wat ik probeerde te zeggen, is dat ik het raar vind dat Mein Kampf verboden is en de Koran en Bijbel niet. Omdat er naast nazi-regime ook onder christelijke en islamitische regimes extreem veel gemoord is. Bij de christenen niet alleen tegen de protestanten, ook de heksenvervolgingen bijvoorbeeld. Maar dat even terzijde. Zal de verbieding van Mein Kampf te maken hebben met haar politieke aard? En dat de Koran en Bijbel niet verboden zijn omdat zij religieus van aard zijn?

P.S. Wat ook tegenstrijdig is van radioislam.org, is dat zij zeggen īvoor Mein Kampf moest je eerst naar een neonazistische site, nu is dat veranderd.ī Waarmee ze proberen te zeggen nu een īnormaleī site te hebben gecreeŽrd om Mein Kampf te lezen. Aangezien jullie reacties over hun standpunten, lijkt me dat dit weinig verschil maakt!
I know that many will call this useless work.

#14

Monnik

  Monnik


 • >250 berichten
 • 281 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 oktober 2006 - 15:25

Het grootste deel van het landeigendom berust bij specifieke Joodse organisaties (zoals het Joods Nationaal Fonds) die in hun statuten hebben vastgelegd dat dit land niet mag worden vervreemd aan niet-Joden.

Volgens veel oudere regels van het islamitische ideeengoed mag grondgebied dat ooit in Islamitische handen is geweest nooit meer terug in handen van ongelovigen, in dit geval niet -mohammedanen.
Niet zo vreemd dus die statuten van Joodse organisaties.


Dat bevestigt dus hoe belangrijk het is om land te mogen bezitten en hoe de Arabieren worden achtergesteld in IsraŽl!

Nee, ik heb geen hekel aan de Joodse Godsdienst, geen hekel aan Joden, maar wel een hekel aan de manier waarop de staat IsraŽl met alle macht ťťn bepaalde bevolkingsgroep voortrekt. Naar mijn idee simpelweg niet van deze tijd.

Zeker niet van deze tijd is het, om de staat Israel niet te erkennen. Het gevolg van deze niet- erkenning is, dat anderen dan Joden, het in Israel beduidend minder prettig kunnen hebben.
Ap. Ik wil geen lektuur verbieden, maar stel genoemd stelsel van ideeen in veel opzichten wel op een lijn.


PARDON! Ik heb het niet gehad over niet erkenning van de staat IsraŽl. Sinds wanneer is het automatisch zo dat je een staat niet erkent wanneer je er kritiek op hebt? Als ik kritiek heb op wat de Nederlandse staat doet, betekent dat dan dat ik de Nederlandse staat niet erken? En dan ben je zogenaamd ook nog degene die het opneemt voor de niet-Joden, fraaie omkering van logica!
Je hebt waarschijnlijk een ander referentiekader dan deze schrijver: onfeilbare feilbaarheid

#15

de grijze muis

  de grijze muis


 • >1k berichten
 • 1168 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 oktober 2006 - 16:18

PARDON! Ik heb het niet gehad over niet erkenning van de staat IsraŽl. Sinds wanneer is het automatisch zo dat je een staat niet erkent wanneer je er kritiek op hebt? Als ik kritiek heb op wat de Nederlandse staat doet, betekent dat dan dat ik de Nederlandse staat niet erken? En dan ben je zogenaamd ook nog degene die het opneemt voor de niet-Joden, fraaie omkering van logica!

Holy smoke nogantoe!
Snap jij dan niet dat ik het over de niet-erkenning van de arabische staten van Israel heb. Wie of wat jij wel of niet erkent zal de wereld immers een rotzorg zijn. Indien de arabische staten Israel zouden erkennen, waren een aantal maatregelen, ook die de eigen bevolking betreffend, niet nodig. Als de arabische staten Israel zouden erkennen, dan zou Israel geen reden meer hebben om anders te handelen als een inwoner Arabier zo dolgraag 3 jaar dienst wil nemen. 3 jaar geen dienstplicht heeft trouwens ook zo zijn voordelen, lijkt mij.

Dat bevestigt dus hoe belangrijk het is om land te mogen bezitten en hoe de Arabieren worden achtergesteld in IsraŽl!

Je hebt helemaal gelijk. Arabieren in Israel zijn heel erg zielig!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures