Springen naar inhoud

keuze maken.. med.biol. laboratoriumtechniek of biotechn?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

DeeDee

  DeeDee


 • 0 - 25 berichten
 • 12 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 22 november 2004 - 22:13

Ik zit erg te twijfelen tussen deze 2 hbo opleidingen.
Ik zit nu in het laatste (stage) jaar van het mlo en wil graag naar het hbo, maar kan dus slecht kiezen uit deze 2 opleidingen.

Kan iemand me zijn/haar ervaringen vertellen over het hoe en wat en ervaringen over deze opleidingen? Heb al veel brochures e.d. gehad maar staan van die standaard verhalen in.

Ik vraag me ook erg af, welke opleiding het beste toekomstperspectief biedt, vind ik ook wel belangrijk om bij stil te staan. Waar is het beste werk in te vinden? De opl biotechnologie wordt alleen in delft (geloof ik) en in Leeuwarden gegeven. Houdt dat in dat de arbeidsmarkt kleiner is of biedt dat juist veel kansen omdat er maar een kleine groepering is die deze opleiding gevolgd heeft?

Alvast bedankt voor geven van meer info...

Groetjes, Anna

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Lala

  Lala


 • >1k berichten
 • 3149 berichten
 • VIP

Geplaatst op 23 november 2004 - 09:07

Ik zit in hetzelfe schuitje als jij, en ik heb gekozen voor HBO Life science, specialisatie moleculaire biologie, aan de Hogeschool van Utrecht. Dat is de oude Medische en biologische laboratoriumtechniek.

Ik heb deze keuze gebaseers op mijn interesse (DNA technieken, scheikunde van de levende cel) en op mijn beroepsinteresse (ik wil het onderzoekswerk in). Verder staat de afdeling life science van de HVU erg goed bekend.
Biotechnologie staat volgens mij meer vor het opschalen van reactievaten waarin enzymen worden geproduceerd etc, door gemodificeerde bacterien/e.a. Ik heb me er eerlijk gezegd ook niet veel verder in verdiept, misschien kan iemand anders je er meer over vertellen. Ikga i.i.g. naar Utrecht, dus misschien zie ik je daar nog!? :shock:
Appareo decet nihil munditia?

#3


 • Gast

Geplaatst op 26 november 2004 - 09:54

De opl biotechnologie wordt alleen in delft (geloof ik) en in Leeuwarden gegeven. Houdt dat in dat de arbeidsmarkt kleiner is of biedt dat juist veel kansen omdat er maar een kleine groepering is die deze opleiding gevolgd heeft?


Bij mij op school (ook een MLO opleiding) is de opleiding biotechnologie niet eens bekend. Misschien bestaat die nog niet zo lang.

Ik weet niks van de opleiding biotechnologie, maar ik vind op school technische microbiologie wel leuker en interessanter dan de rest.
Misschien moet je zelf ook even stil staan wat je precies wilt gaan doen na de opleiding.

Ik vraag me ook erg af, welke opleiding het beste toekomstperspectief biedt, vind ik ook wel belangrijk om bij stil te staan. Waar is het beste werk in te vinden?


Als je naar het HLO gaat, ben je breder gericht. Je hebt bij het zoeken van een baan dan ook de keuze om medisch te gaan doen.
Maar er zijn ook bedrijven die liever hebben dat je een iets meer gespecialiseerde opleiding hebt gedaan (en biotechnologie is op zich ook nog breed).
Ikzelf was eerst van plan om eerst het HLO te gaan doen en daarna een gespecialiseerde opleiding (Ik twijfel tussen biotechnologie en bio-informatica), maar als je studiefinanciering wilt blijven krijgen, moet je naar je HBO naar een hogere opleiding. Dat is voor mij de reden om niet naar het HLO te gaan.

#4

Mrtn

  Mrtn


 • >1k berichten
 • 4220 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 november 2004 - 15:17

Als je Life Sciences wil gaan doen (HVU), is het eerste half jaar van de opleiding samen met Chemistry. Na dat half jaar kies je, waarna je in de jaren erna verder kan specialiseren.

Als je dus voor deze studie kiest, krijg je meteen de kans om voor chemistry te kiezen. Misschien dat je hier wat mee kunt..

Hier kun je meer vinden..

(ik denk dat ik deze opleiding ga doen)
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#5

Lala

  Lala


 • >1k berichten
 • 3149 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 november 2004 - 15:26

Als je Life Sciences wil gaan doen (HVU), is het eerste half jaar van de opleiding samen met Chemistry. Na dat half jaar kies je, waarna je in de jaren erna verder kan specialiseren.

Als je dus voor deze studie kiest, krijg je meteen de kans om voor chemistry te kiezen. Misschien dat je hier wat mee kunt..

Hier kun je meer vinden..

(ik denk dat ik deze opleiding ga doen)

Ik ga life science doen, DAAR is de moleculaire biologie. En als je van het MLO komt, sla je de orientatiefase (1e semester) over. Ik start in februari, met de eerste jaars mee in het 2e semester. Daarna ga ik naar moleculaire biologie, waar heel veel DNA geouwehoer aan bod komt.
Appareo decet nihil munditia?

#6

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8398 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 november 2004 - 18:02

ikzelf zit in het propedeuse jaar van de HLO Nijmegen (HAN 4ever). als je een kleine doch leuke school zoekt, die bij de laatste studententest als beste uit de bus kwam? dan moet je hiernaartoe. biotechnologie is een specifieke studierichting in het hlo. ga anders een keer naar de site van de Han daar is meer info te vinden[/url]www.han.nl

ik kan je zeggen dat het een leuke school is met aardige leraren en genoeg computers.

life sciences is de internationale opleiding (geheel in het engels) deze is te vergelijken met een combinatie tussen biochemie en biotechnologie. (deze 2 lijken zelfs al heel veel op elkaar).

ps.
bioinformatica word hier ook gegeven maar daar weet ik zelf niets vanaf.
alleen dat ze een heel mooi lokaal vol met computers voor hun alleen hebben en super mega relaxte bureaustoelen
.
"Meep meep meep." Beaker

#7

DeeDee

  DeeDee


 • 0 - 25 berichten
 • 12 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 26 november 2004 - 18:26

thnx allemaal voor de info. Morgen ga ik naar de open dag dus hoop dan ook nog het een en ander te proeven...

Vind het nog steeds moeilijk :shock: Maar ut5recht en nijmegen enz is niet een optie voor mij omdat ik ivm thuissituatie niet van huis weg kan en wil.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures