Springen naar inhoud

Opleiding voor genetica?


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 23 november 2004 - 10:54

Hoi

Ik ben nu student microbiologie en ik wil later onderzoek doen naar genetica. Ik ben nu aan het zoeken voor een opleiding op HBO nivo, waar ik meer met genetica moet gaan werken. HLO zie ik niet zitten, omdat als dat hetzelfde is als MLO, je maar weinig over genetica krijgt, behalve eventjes bij technische microbiologie.
Nou heb ik twee opleidingen gevonden: Bio-informatica en bio-technologie.
Weet een van jullie welke opleiding ik het beste zou kunnen nemen om later onderzoek te kunnen doen naar genetica en DNA? Of weet iemand nog een andere voltijd opleiding?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


 • Gast

Geplaatst op 23 november 2004 - 13:28

hoi,

biotechologie!!!

groetjes Linda

#3

Lala

  Lala


 • >1k berichten
 • 3149 berichten
 • VIP

Geplaatst op 23 november 2004 - 14:45

Het is wel HLO, maar asl ik jou was, zou ik medische en biologische lab.techniek gaan doen, op het HBO te utrecht. Je kunt dan richting molculaire biologie kiezen, dat is dus veel werk met DNA-technieken en onderzoek!

Schrijf het HLO niet 1,2,3 af, bio-informatica heeft weinig zin, dat is heel veel computer werk.
Appareo decet nihil munditia?

#4


 • Gast

Geplaatst op 26 november 2004 - 10:05

Bij het HLO moet je ook weer medisch volgen en dat is iets dat me absoluut niet trekt.
En ik wil uiteindelijk toch een specialisatie gaan volgen, maar als ik nu het HLO kies, moet ik hierna naar de universiteit of ik verlies mijn recht op studiefinanciering.
Anders zou ik eerst het HLO doen.

#5


 • Gast

Geplaatst op 26 november 2004 - 13:08

Ik denk als je iets met genetica wil, je toch de medische richting op het HLO moet kiezen. Verder, HLO is niet hetzelfde als MLO. Ik wet niet welke associatie jij met MLO-medisch hebt?

#6


 • Gast

Geplaatst op 27 november 2004 - 13:33

Je kunt ook gewoon naar BelgiŽ gaan en bio-ingenieur in de cel&genbiotechnologie gaan studeren, een zeer coole richting, ik kan het weten !

#7


 • Gast

Geplaatst op 01 december 2004 - 14:46

[quote name='Gast]Ik denk als je iets met genetica wil' date=' je toch de medische richting op het HLO moet kiezen. Verder, HLO is niet hetzelfde als MLO. Ik wet niet welke associatie jij met MLO-medisch hebt?[/quote']

Bij ons is de micro-opleiding verdeeld in drie delen: biochemie, medisch en tecnisch.
Medisch is bacterien isoleren uit patientenmateriaal, klinische betekenis van de bacterien en imunologie/serologie.
Technisch is levensmiddelen, fermentatie en DNA.
De leraren van mijn school hebben gezegd dat het HLO hetzelfde is als het MLO, alleen dat zij dieper ingaan op de stof.
Klopt dat dan niet helemaal??

[quote name='Lost Paradise]Je kunt ook gewoon naar BelgiŽ gaan en bio-ingenieur in de cel&genbiotechnologie gaan studeren' date=' een zeer coole richting, ik kan het weten ![/quote']
Is die alleen te volgen op universiteitsniveau? (Dat is het enige wat ik even snel heb kunnen vinden op internet). Wat dat duurt nog 3-4 jaar eer ik zover ben.[/quote]

#8


 • Gast

Geplaatst op 01 december 2004 - 15:00

Mijn advies zou zijn om verder te studeren aan het HLO. Dan de medische richting kiezen (is veel meer dan alleen maar bacteriekweek). Als je dan stage moet lopen zoek je een plek op een academisch ziekenhuis waar ze veel genetica doen. Zorg dan dat je bij een groep komt die onderzoek doet en geen standaardbepalingen. In Nijmegen bijvoorbeeld de vakgroep antropogenetica.

este kun je natuurlijk je decaan op school vragen. Die moet dit soort dingen weten.

Weet je zeker dat je de genetische kant op wil. De toekomst ligt bij de eiwitten. Daar moet nog veel functioneel onderzoek worden gedaan.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures