Springen naar inhoud

SARS


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 26 november 2004 - 12:05

SARS, lijkt over zijn hoogtepunt.


Virussen zijn zo klein dat ze alleen met een elektronen microscoop kunnen worden bekeken.

Vragen? mail mij voor antwoord!!

De afgelopen maanden is het SARS niet meer uit het nieuws te slaan. Het is een door geleerde uitgezochte virus die longontsteking veroorzaakt en die zelfs in 20% van de besmette gevallen dodelijk is. Bitse wetenschappers hebben dit op 7mei naar buiten gebracht in een tijdschrift. Het is ongeveer net zo besmettelijk als het griep virus maar is veel gevaarlijk. Men moet vooral bij zo'n virus uiterst waakzaam zijn voor besmetting. De ziekte eist al verscheidende mensen levens op(8-5-2003 meer dan 500 sterfgevallen gemeld). Tevens is op 31/3/3 bekend gemaakt dat de ontdekker van het virus is overleden aan de gevolgen van SARS een Italiaanse arts die werkte voor het WHO.
Het laatste nieuws 16 juni 2003.
Uit de laatste berichten uit de risco gebieden Taiwan en China. Zijn het aantal besmettingen drastisch gedaald. Dit is natuurlijk een goed teken. Het virus lijt dus op zijn retour. Men houdt natuurlijk rekening met een tweede uitbraak zoals die recent heeft voltrokken in Canada Toronto, maar de signalen uit deze gebieden zijn positief.

Wat is SARS en wat zijn de symptomen.
Het coronavirus is de hoofdveroorzaker van de longziekte SARS. Dat blijft uit een onderzoek van de WHO. Viroloog Ab Osterhaus verbonden aan het Erasmus universiteit in Rotterdam heeft laten blijken dat dit misschien de doorbraak is in strijd tegen het SARS. Het wordt een coronavirus genoemd omdat het op een kroon lijkt. Het komt voor bij mensen en dieren en normaal gesproken veroorzaakt het een verkoudheid. Het virus dat SARS veroorzaakt is een onbekende variant. Dit opent de weg voor een vaccin. en zodoende het SARS virus uit te bannen. Alleen het zal nog enkele jaren duren voordat er een vaccin op de markt komt.

De symptomen van SARS zijn hoesten, benauwdheid en koorts. Lijkt erg op een griep. Dus is het best lastig om het te onderscheiden van een griep virus. En voornamelijk de ouderen zijn gevoel voor dit virus.

Waar is het uitgebroken.
Het virus is uitgebroken in in meer dan 27 landen.De autoriteiten in Hongkong vermoeden dat het virus uit China komt en is overgebracht naar Hongkong door een Chinese arts die een paar dagen daarvoor een patiŽnt in China heeft behandelt met SARS. En dit is tevens bevestigt door het WHO (World Health Organisation). Who heeft gemeld dat SARS onder controle is in Hongkong, maar dat er ernstige besmettings aantallen zijn gemeld in Taiwan.

In Hongkong en in China loopt men al dagen met monddoekjes (OK-kapjes) voor hun mond. Vooral omdat het over een aŽrobe virus gaat die zich dus verplaatst door de lucht. Er is nu een nieuwe trend in die landen namelijk mondkapjes in allerlei modellen en kleuren om het aanzien wat vertrouwder te maken.

Het internationale vliegverkeer heeft er tevens voor gezorgd dat het virus nog veel besmettings bronnen in de wereld veroorzaken mede in Canada, Engeland en Frankrijk. Er zijn momenteel al een paar honderd tal mensen gestorven aan het SARS virus. En het virus slaat nog steeds om zich heen. In Hongkong zijn zelfs straten en ziekenhuizen in quarantaine geplaatst vanwege SARS besmettingen, dit is tevens gebeurt in Taiwan en China.

De gevolgen van een uitbraak in derde wereld landen.
Men vreest dat de infectie overslaat naar Afrika. Dr Patrick Dixon onderzoeker naar de effecten van het AIDS virus in Afrika vreest dat bij een uitbraak van SARS in deze arme gebieden er een grote epidemie uitbreekt. Hij zegt dat de virus in ontwikkelde landen zoals China weinig kans krijgt om zich zeer explosief zal uit te bereiden. Het gevaar van uitbraak in arm Afrika is voornamelijk dat het virus zich explosief zal toenemen omdat de arme landen weinig tot geen maatregelen kunnen nemen. Dr Dixon komt tot conclusie dat het SARS Afrika nog meer bedreigt dan AIDS.

SARS in Nederland?
In Nederland bestaat er tevens een gevaarlijk voor besmetting via schiphol reizigers uit het Oosten. Nederland is zoals een goed zorgstaat beaamt voorledig voorbereid op een besmetting met SARS. De ziekenhuizen en huisartsen zijn ingelicht over het SARS virus en elke patiŽnt met symptomen van SARS wordt serieus genomen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Elmo

    Elmo


  • >1k berichten
  • 3437 berichten
  • VIP

Geplaatst op 26 november 2004 - 13:21

Een bronvermelding is wel zo netjes!
Never underestimate the predictability of stupidity...

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures