Springen naar inhoud

Het leven zuur maken?!


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 01 december 2004 - 22:40

Het schijnt dat alcohol, koffie, suiker en nog meer producten ons leven/lichaam letterlijk zuur maken. Een lichaam schijnt ook het beste te functioneren bij pH 7 (neutraal). Stop maar eens een lakmoespapiertje in je koffie of glas bier, dan zul je zien dat het zuur is. Zou het dan ook zo zijn als je meer basische producten tegenover de zure producten zet (inneemt), en daardoor je lichaam een neutralere pH-waarde krijgt, het beter voor je lichaam is? En zo ja, welke producten/voedingsmiddelen zijn basisch? Het lijkt mij leuk om meerdere, goed beargumenteerde, meningen hierover te lezen.

Alvast bedankt,

Leo

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 02 december 2004 - 08:52

De pH in je lichaam is niet overal hetzelfde. In je maag is de pH rond de 2, maar even verderop in je dunne darm 8. Als je dus zure of basische producten eet zal dat niet veel uitmaken.

In de cellen van je lichaam (ook je bloed) heeft een pH van 7,3. Dit luistert wel nauw. Een paar tienden hier van afwijken en je kunt het niet meer navertellen. Echter het is allemaal goed gebufferd, dus snel zal het niet gebeuren.

#3


  • Gast

Geplaatst op 02 december 2004 - 11:11

Ja ik bedoel ook de cellen in je lichaam. Dat die (en je bloed) pH 7,3 zijn wil zeggen een beetje basisch. Je zegt dat het lichaam voor die afwijkingen een grote buffer heeft, maar is het dan niet zo dat wanneer je zure producten inneemt, die buffer van je lichaam meer basische producten nodig heeft om te zorgen dat de pH-waarde rond de 7,3 ligt?
Kun je misschien ook iets concreter zijn ten opzichte van "goed gebufferd"? Hoe gaat dat precies in z'n werk?

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures