Springen naar inhoud

Hoe kan men dioxines afbreken?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

tomboeken

  tomboeken


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 03 december 2004 - 11:17

Ik moet een paper shrijven over dioxines en nu vraag ik mij af hoe deze juist ontstaan en hoe ze dan worden afgebroken om de emissie van dioxines in het milieu te beperken.

Is er iemand die mij hiermee kan helpen?

Alvast bedankt :shock:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


 • Gast

Geplaatst op 07 december 2004 - 11:53

Als je een paper moet schrijven zou ik me eerst orienteren op de artikelen die daarover zijn verschenen. Overigens zijn niet alle dioxines even gevaarlijk. Er is een rekeneenheid voor: de TCDD is de gevaarlijkste: concentratie maal factor 1. Er zijn andere dioxines die een lagere giftigheid hebben (de zg WHO-TEQ waarde). Daarnaast zijn er ook nog op dioxines gelijkende chemicalien die hieronder vallen. De EU wetgeving geeft dat aan (wetgeving over max hoeveelheid in diervoeder). Recent heeft zich een geval voorgedaan van dioxines in aardappelschillen. Dit had te maken dat men een klei (gewonnen in een mijn, dus "natuurlijk") gebruikte die meer dan de toegestane hoeveelheid bevatte. In het verleden zijn een aantal klei-mijnen in Duitlsand om die reden gesloten.

Over het ontstaan: iemand heeft eens gezegd dat als je iets verbrand wat chloride (bijv keukenzout) bevat Ún een organisch product, dan heb je het al. Dus het zal wel doorgaan. Daarnaast zijn de dioxines zeer stabiel. Ze breken eerst af boven 1200C (twaalfhonderd graden). Dus we zullen er nog wel even last van hebben. Waarom dat pas de laatste 10-20 jaar bekend is? Na de ramp in I-Seveso is men gaan proberen om dioxines te analyseren. Nu ligt de detectiegrens op ca 1 picogam/kg.

Conclusie: er is veel bekend. Zoek maar eens goed op het internet

#3

tomboeken

  tomboeken


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 11 december 2004 - 10:27

Bedankt voor de info, ik zal eens op internet zoeken.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures