Springen naar inhoud

Wie is er voor militair ingrijpen in Irak?


 • Log in om te kunnen reageren

Poll: Wie is er voor militair ingrijpen in Irak? (32 gebruiker(s) hebben cast gestemd)

 1. Ja, ik ben voor ingrijpen en Nederland moet actief meedoen. (6 stemmen [18.75%])

  Percentage van stemmen: 18.75%

 2. Ja, ik ben voor militair ingrijpen. (11 stemmen [34.38%])

  Percentage van stemmen: 34.38%

 3. Nee, deze oorlog moet niet met wapens worden uitgevochten. (12 stemmen [37.50%])

  Percentage van stemmen: 37.50%

 4. Ja, ga het zakie maar lekker plat gooien, MITS er ook echt wapens (of productie) wordt gevonden! (3 stemmen [9.38%])

  Percentage van stemmen: 9.38%

Stem Gasten kunnen niet stemmen

#31

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 15 mei 2004 - 23:23

In elke oorlogssituatie zijn er mensen die helemaal gek worden. Dat is ook wel te bedenken als elke Irakees die langs rijdt een moordenaar kan zijn. Een onzichtbare vijand is moeilijk te bestrijden, en het is natuurlijk niet niets als je een medesoldaat die lucht in ziet vliegen bij een normale controle post.

Soldaten worden getraint om andere soldaten uit te schakelen, ze worden niet getraint om tegen burgers te vechten. En dat is dus ook psychologisch.

In elke oorlog zijn er wel soldaten die het niet meer aan kunnen en door slaan, maar het is verkeerd van de VS dat ze dit niet hebben kunnen voorzien.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#32


 • Gast

Geplaatst op 17 mei 2004 - 21:26

Over BUSH kun je veel zeggen maar vergeet niet dat heel de VS achter hem staat. En dat zijn heeeel veel mensen waaronder een hoop niet-achterlijken. Daarbij is het een feit dat alles wat op aarde gebeurt afhankelijk is van olie, dus dit is zeer belangrijk en wat mij betreft kan beter de VS hier de macht over voeren dan Saddam.


Heel de VS is een groot woord, herinner je nog de nogal chaotische hertellingen van de stemmen, ze waren allebei elkaar heel dicht genaderd qua stemmen.

En niet te vergeten het leuke kiesmannenstelsel, democratischer dan Nederland?

De presidentsverkiezingen verlopen niet rechtstreeks, maar via de 538 kiesmannen die zich aan de kandidaat van hun partij hebben verplicht. Deze kiesmannen zijn per deelstaat samengebracht, zodat de kandidaat het hele land door moet om in contact met hen te komen. De kiezer brengt geen stem uit op de president, maar op de kiesman voor zijn presidentskandidaat. Iedere deelstaat heeft evenveel kiesmannen als Congresleden en senatoren en dat betekent dat kleine deelstaten relatief meer gewicht hebben dan grote. Die kleine deelstaatjes zullen het kiesmannen systeem dus nooit willen afschaffen, want dat zou in hun nadeel zijn. De kandidaat die dus de meeste kiesmannen Ďheeftí, is president. Theoretisch kan het voor komen dat geen kandidaat 270 kiesmannen verzameld. Dan kiest het Huis van Afgevaardigden de president uit de top-drie van de stemming van de kiesmannen.


#33


 • Gast

Geplaatst op 18 mei 2004 - 21:02

De VS heeft in de Golfoorlog I en II projectielen zoals kogels en bommen gebruikt waarin verarmd uranium zit om de projectielen harder te maken zodat deze bijvoorbeeld niet afketsen op bijvoorbeeld dik staal maar er dwars doorheen gaat. Deze bommen geven bij ontploffing en na ontploffing jarenlang straling af het gevolg is aangeboren afwijkingen, tumoren, kanker of aan andere door radioactieve straling veroorzaakte onvolkomendheden en ziektes. Daarnaast zijn er ook clusterbommen gebruikt, dit zijn bommen die net boven de grond uiteenspatten waardoor er kleine bommetjes over een betrekkelijk groot gebied neerdalen en dan ontploffen of in sommige gevallen niet ontploffen. Ze werken dan als een soort mijn. Stapt er iemand op dan ontploft het. Das niet echt een schone zaak daar.

#34

Boaz

  Boaz


 • >250 berichten
 • 717 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 mei 2004 - 07:39

De VS heeft in de Golfoorlog I en II projectielen zoals kogels en bommen gebruikt waarin verarmd uranium zit om de projectielen harder te maken zodat deze bijvoorbeeld niet afketsen op bijvoorbeeld dik staal maar er dwars doorheen gaat. Deze bommen geven bij ontploffing en na ontploffing jarenlang straling af het gevolg is aangeboren afwijkingen, tumoren, kanker of aan andere door radioactieve straling veroorzaakte onvolkomendheden en ziektes.

Uranium is heel lang gebruikt in de wapenindustrie, niet alleen om de kogels harder te maken maar vooral ook zwaarder te maken. Dat ze door dik staal heen kunnen komt voornamelijk door hun grote massa. Tegenwoordig gebruikt men daar vaak wolfraam voor juist vanwege de problemen met uranium. Ik kan erg moeilijk achterhalen of het gebruikte uranium verarmt uranium is. Dat geeft gigantische problemen, zowel in produktie, als tijdens opslag en transport, en tijdens gebruik. Ik zou graag een betrouwbare site vinden waar dat staat. Daarnaast is verarmt uranium ook nog steeds gewoon een metaal. Alleen vreselijk zwaar. Het ontploft niet spontaan als het ergens op af wordt gevuurd. In het meest extreme geval zou het kunnen vergruisen door de impact en zo stof deeltjes de lucht inwerpen.

#35


 • Gast

Geplaatst op 19 mei 2004 - 17:21

Hier dan een onderzoek van de Universiteit van Thessaloniki (Griekenland) in PDF op de site van de Princeton University (VS):

http://www.princeton.../8_2liolios.pdf

Het gaat voornamelijk over het gebruik van verarmd uranium (depleted uranium.) En de effecten. Hieruit kun je opmaken dat veramd uranium gewoon word gebruikt in oorlogen door beschaafde landen waarbij het volk ideologisch tegen is.

#36


 • Gast

Geplaatst op 19 mei 2004 - 17:32

Hier een raport van de FAS Federation of American Scientist een raport voor het Pentagon "Prepared By U.S. Army Environmental Policy Institute"

http://www.fas.org/m...d/docs/du.html

Oh ja, bij het landkaartje staat: "Desert Storm was the first use of DU weapons outside the test ranges."

Kijk maar of het betrouwbaar materiaal is.

#37

Boaz

  Boaz


 • >250 berichten
 • 717 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 mei 2004 - 10:00

Lijkt me wel betrouwbaar. Lastig beoordelen dit soort dingen. De problemen voor opslag transport en gebruik zijn erg groot mits je er voorzichtig mee om wilt gaan. Dat lijkt niet het geval. Niet alleen heeft de amerikaanse regering verschrikkelijk veel rotzooi veroorzaakt en achtergelaten, ze brengen hun eigen duizenden soldaten ernstig in gevaar door het gebruik van deze munitie. Dat getuigd toch wel van een ongekende wreedheid. Niet alleen tuig je 'de vijand' af, maar ook je eigen manschappen. Heftig hoor...

#38


 • Gast

Geplaatst op 25 mei 2004 - 20:30

Als je maar eens wist wat ze in Vietnam gebruikten om de 'onzichtbare' vijand te ontmaskeren. Ontbladeringsmiddel om boven de jungle uit te sproeien/strooien. Agent Orange (vernoemd naar de oranje tonnen waarin ze zaten) - en varianten daarop - met als hoofdbestanddeel het zeer toxische dioxine. Zelfs nu zit er in de bodem een dioxine gehalte die vele malen hoger is dan toegestaan. Zelfs nu eist dit slachtoffers in de vorm van kanker, miskraam, aangeboren afwijkingen en dergelijke. Ook onder de veteranen zelf.

Afbeelding sproeivliegtuig met chemische wapens:
Geplaatste afbeelding

Agent Orange e.d. en haar effecten:
http://www.lyghtforc...hie_orange.html

Slachtoffers (een voorbeeld):
http://www.aref.de/k...gent-orange.htm

Veteranen:
http://www1.va.gov/agentorange/

Ze hebben willens en wetens dit middel ingezet om te ontbladeren, maar ik noem dit echter een chemische wapen omdat dioxine zeer giftig is. Ook konden ze weten het voor vervuiling kon veroorzaken. Plus de gevolgen voor de huidige en toekomstige maatschappij.

Zo weten ze ook wat veramd uranium kan doen......

#39

Boaz

  Boaz


 • >250 berichten
 • 717 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2004 - 07:39

[...]Agent Orange [...]

Voor het gemak was ik dat maar even vergeten....

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures