Springen naar inhoud

zon geen boosdoener in aardopwarming?


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46338 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 04 november 2006 - 22:01

http://www.eindhoven...ticle787161.ece

EINDHOVEN – En weer sneuvelde er een weerrecord de afgelopen maand. Op 26 oktober werd in De Bilt een temperatuur gemeten van 22,2 graden. Nog nooit is het in oktober bij het weerinstituut zo warm geweest. In Eindhoven werd het die dag zelfs 23,1 graden. De maand als geheel was de op één na warmste oktobermaand in ruim honderd jaar.  

De gemiddelde temperatuur was 13,6 graden. Alleen oktober 2001 was warmer. Toen was de gemiddelde temperatuur 14,2 graden. De recordmaanden hebben elkaar dit jaar opgevolgd. September was de warmste in 300 jaar. In augustus viel met over het hele land gemiddeld 184 millimeter neerslag meer regen dan ooit in 300 jaar. Juli was zelfs de allerwarmste maand die in Nederland ooit is gemeten. De hittegolf volgde op een junimaand waar tot en met de achtste nog regelmatig vorst aan de grond werd vastgesteld. De nacht van 1 op 2 juni was de koudste juninacht ooit. In Woensdrecht werd het toen niet warmer dan 1,7 graden.  

Hoewel ieder van die records in een van nature wisselvallig klimaat als het onze niet uitzonderlijk is, geeft de niet aflatende opeenvolging van weersextremen te denken. Zij past precies in de verwachtingen die deskundigen uitspreken met betrekking tot de klimaatverandering.  

Tegenstanders van maatregelen om daar iets aan te doen, wijzen vaak naar de zon als de ware boosdoener achter de omslag in het wereldklimaat. Maar dat argument gaat niet op, blijkt uit een rapport dat onderzoekers van het KNMI morgen gaan aanbieden aan milieustaatssecretaris Van Geel. Volgens de onderzoekers biedt zonneactiviteit ’geen eenduidige verklaring voor het temperatuurverloop in de laatste eeuwen’. Bovendien blijkt de invloed van de zon op het klimaat op aarde op de lange termijn eerder kleiner dan groter dan eerder werd geschat.


Dus toch niet die zonne-activiteit als mogelijke verklaring?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ruben Kwast

  Ruben Kwast


 • >250 berichten
 • 824 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 november 2006 - 23:07

Bovendien blijkt de invloed van de zon op het klimaat op aarde op de lange termijn eerder kleiner dan groter dan eerder werd geschat.


Vreemd, ik weet niet over wat voor termijn ze praten. Maar de zon is wel verantwoordelijk voor de (inter)glacialen. Onze zon heeft namelijk warme en koude periodes, deze merken wij op aarde ook en daarom hebben we eens in de heel veel jaar een ijstijd.
Ik denk dat de stijging van de activiteit van de zon wordt versterkt (verstoord) door troep die wij de lucht in slingeren. Ik denk dat de zon wel voor een 'normale' stijging/daling van de tempratuur op aarde zorgt, maar dat wij er een zooitje van maken. Ik denk dus dat het een combinatie is van vele factoren.
Everything that can go wrong, will eventually go wrong

#3

Hans Erren

  Hans Erren


 • >250 berichten
 • 411 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 november 2006 - 23:28

Volgens de onderzoekers biedt zonneactiviteit ’geen eenduidige verklaring voor het temperatuurverloop in de laatste eeuwen’. Bovendien blijkt de invloed van de zon op het klimaat op aarde op de lange termijn eerder kleiner dan groter dan eerder werd geschat.


Wat wordt hier bedoeld met "laatste eeuwen"? Voor de laatste 400 jaar is het wel degelijk de zon. Voor de laatste 30 jaar wordt er behoorlijk gespeeld met de superkoelende aerosolen om de waarnemingen passend te krijgen aan de klimaatmodellen. Zie bijvoorbeeld: http://www.ferdinand...aat/oxford.html

Verder terug dan 400 jaar zijn de waarnemingen veel te onnauwkeurig om met de gewenste halve graad precisie een zinnige uitspraak te doen de temperatuur, laat staan over de invloed van de zon. Dat is dus de conclusie van de commisie Wegman over de hockeystick.
Don't just talk, show your work.

#4

dewanand

  dewanand


 • 0 - 25 berichten
 • 21 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 23 november 2006 - 12:17

door vervuiling van de zee wordt het oppervlak minder reflecterend en daarom neemt de zee meer warmte op dan het terugstraalt naar de ruimte. Dit heeft heel grote invloed op de global warming, maar men kan dit niet in de klimaatmodellen stoppen, omdat het moeilijk te meten is. Milli of nanoprocenten spelen al een grote rol in warmte opname of afgifte van een oppervlak of lichaam.

De zonnewarmte heeft minimale invloed op de warmtehuishouding van onze aarde, omdat onze planeet leeft en alles dynamisch corrigeert. Maar als men het leven uitroeit of vergiftigd dan wordt de dynamische warmteverdelingscorrectie minder en dan krijgt de directe straling van de zon meer invloed. Het klimaat wordt dan zeker extremer en is minder dynamisch gedempt.

Woestijnen zijn een indicatie voor een verminderde dynamiek van het leven. Nu nemen woestijnen toe in oppervlak en hierdoor verminderd ook de warmte en energiedynamiek op onze planeet.

Fout ligt bij de hele mensheid. Tijd voor totalitaire acties.

Geen 1000 miljard dollar investeren in wapens en high tech massamoordtuig, maar
1000 miljard dollar per jaar pompen in het versterken van de dynamische energie stuursystemen op Gaia.

Tijd voor harde akties. Doe het nu en wacht niet op je volgend leven. Je zal je karmische straf in je volgend leven niet ontlopen door nu passief af te wachten, en mij uit te lachen.

Dewanand
hindoe fundamentalist
Kritisch Podium Dewanand
kritisch over de multikul

#5

Hans Erren

  Hans Erren


 • >250 berichten
 • 411 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 november 2006 - 14:57

Ben je ook kritisch over de gaiakul? :)
Don't just talk, show your work.

#6


 • Gast

Geplaatst op 24 maart 2007 - 20:43

In het laatste miljoen jaar zou de aarde al een twintig tal keer grote temperatuurschommelingen hebben gehad.Van tropisch tot ijstijd,met tussenpozen van enkele tienduizend jaar.Dit zou te zien zijn aan de samenstelling van het ijs bij diepe boringen in de ijslaag.Lang voor er sprake was van de mens is dit fenomeen al aan de gang.Van de miljoenen tonnen CO2,SO2 die door de vulkanen in de atmosfeer worden geblazen wordt er niet gesproken.Je kunt er tenslotte moeilijk een kurk opsteken.Dat de zes en een half miljard mensen geen goed doen aan deze planeet,akkoord.Maar dat zij in staat zijn die opwarming tegen te houden,daar heb ik sterke twijfels over.In de jaren 70 sprak men van een nieuwe ijstijd op TV.Wat zal het zijn ???

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures