Springen naar inhoud

GSM


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 17 december 2004 - 12:24

Een GSM telefoon moet altijd in verbinding staan met een antenne anders heb je geen verbinding maar waarom komt er meer straling vrij wanneer je aan het bellen bent, je stond immers toch al in verbinding.

Niels

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Tinustechniek

    Tinustechniek


  • >100 berichten
  • 141 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 december 2004 - 14:38

Op het moment dat je belt, heb je logischerwijs wel een continue verbinding.

Als je niet belt is het een beetje nutteloos om een open verbinding te hebben. Volgens mij is het principe van de GSM hetzelfde als een draadloze thuistelefoon. Elke minuut ofzo check de telefoon even of hij nog bereik heeft. Hij zoekt als het ware bevestiging. Tussen die 'checks' is er dus geen verkeer tussen de telefoon en de mast/zender.

Trek de adaptor van je draadloze thuistelefoon er maar eens uit. De handtelefoon gaat dan als een gek alle mogelijke frequenties scannen om te kijken of hij verbinding kan krijgen met de zender. De batterij is dan ook vrij snel leeg.

Bij een GSM kun je dit trouwens checken. Luidsprekers ed worden vaak gestoord door GSM signalen. Als je wel eens met een walkman op loopt en met een GSM op zak hoor je om een bepaalde tijd een korte storing. Dat is het moment waarop de GSM weer even de verbinding checkt en de sterkste uit kiest. Ook als je je telefoon aan zet gebeurt dit: hij zoekt dan even het netwerk als het ware.

(Bij sommige GSM's kun je ook instellen hoe vaak hij deze bevestiging zoekt. Als je altijd gebruik maakt van één mast (bent bijvoorbeeld altijd thuis) dan kun je met grote tussenpozen uit de voeten. Als je met 120km op de snelweg rijd kan het raadzaam zijn hem vaker te laten checken zodat je altijd de sterkste hebt. Mocht de verbinding wegvallen doordat je buiten het bereik van een mast rijdt, dan zoekt hij zowiezo wel weer zelf verbinding.)
"Jij lachen naar vogeltje, Mehmet. Isse leuk. Voor later."
"Ja, mijnheer. Deze photografie kan wellicht ter illustratie dienen van het feit dat wij, ondanks het taalverschil, een grote genegenheid voor elkander hebben opgevat."

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures