Springen naar inhoud

Virtueel bedrijf/land/wereld/...


 • Log in om te kunnen reageren

#1

aaargh

  aaargh


 • >1k berichten
 • 1279 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 november 2006 - 22:21

Ik zoek een virtueel bedrijf/land/werld. Een soort van simulatie. Het mag futuristisch zijn maar liever niet. En het moet natuurlijk gratis zijn.
En het oet zeker online zijn, offline ken ik er wel hopen maar ik zou graag tegen echte mensen spelen.
En geen RPG!
Zoiets dat als ik thuis kom, kan beslissen om zoveel aan te kopen en te verkopen (virtueel natuurlijk), of een oorlog te beginnen tegen dat land, enz..

Kennen jullie zo'n dingen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Cycloon

  Cycloon


 • >1k berichten
 • 4810 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 november 2006 - 22:50

http://secondlife.com/

Deze lijkt me aan te sluiten bij wat jij vertelt. Ik heb em zelf alleen es gedownload en 5 minuten 'gespeeld'. Maar dit is niet echt wat ik tof vind (veel mensen zijn er ingelogd dus sommigen vinden het wel tof).

Het is geen RPG, noch een game eigelijk. Je bent een gewoon persoon in dit 'programma' en je kan er een gewoon leven gaan leiden. Huizen kopen, inrichten, partner zoeken, uitgaan etc... Zelf echte bedrijven hebben daar een virtueel bedrijf en er komt binnenkort zelf een big brother daar heb ik gehoord :)

Voor een oorlog te maken zal je hier wel niet echt veel met zijn [rr]

Natuurlijk heb je ook travian (speel ik zelf wel). Dit is wel enkel een browsergame die hoofdzakelijk uit tekst bestaat met enkele visualisaties, het is wel een leuk klein tijdsverdrijf wanneer je niet weet wat te doen: http://s4.travian.nl

#3

Assassinator

  Assassinator


 • >1k berichten
 • 4546 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 november 2006 - 22:56

sterker nog: sommige artiesten (Duran Duran bijvoorbeeld) hebben ook huizen gekocht in SecondLife en geven virtuele concerten, ook Adidas showt hun nieuwe schienen in dat programma. er is zelfs iemand rijk geworden door dit programma, komt uit een leuke reportage van Veronica Magazine. echt en dan vinden ze World of Warcraft al erg zeg....dit overstijgt het tientallen malen.
wil je oorlog voeren kan ik je ook The Last Knights aanraden, dit is echt een diplomatiek spel waar je moet samenwerken met de mensen in je land. iedereen kiest een land (ongeveer 2000 spelers dacht ik) en die banen zich ieder een weg door militaire ranks en bouwen ook een eigen legertje op. wat de bedoeling is, is dat je gecoördineert samenwerkt met alle spelers in je land om zo grote legers te vormen om zo andere landen uit te schakelen, ook moet je diplomatiek met andere landen omgaan. heel erg cool spel, maar ben er zelf mee gekapt [rr] http://fun.lastknights.com/
voor een bedrijf is Mega Tycoon een leuke, winkels stichten etc etc ook allemaal met andere spelers. http://www.megatycoon.nl/
veel plezier :)
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures