Springen naar inhoud

[medisch/biologisch] slijmvorming!


 • Log in om te kunnen reageren

#1

oktagon

  oktagon


 • >1k berichten
 • 4502 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 06 december 2006 - 15:05

Wat is de wetenschappelijke functie van slijmvorming/afscheiding bij mensen (zoogdieren?);in een gezonde toestand een blanke dunne afscheiding,bij ziektes (griep,verkoudheden) een dikke,gele,bruine afscheiding.

Bevat slijm behalve wrs.geleidingseigenschappen ook ziektewerende eigenschappen en wijst de kleurvorming op bepaalde ziektes of in welke fase die ziekte verkeert?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

lucifer

  lucifer


 • >100 berichten
 • 146 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 december 2006 - 15:28

op wikipedia kan je iets lezen over slijm (mucus) het is wel in het engels
Adde parvum parvo magnus acervus erit.

#3

oktagon

  oktagon


 • >1k berichten
 • 4502 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 06 december 2006 - 17:22

Voor mogelijk andere geinteresseerden:

Deed dit en vertaalde via Babelfish,wat ik makkelijker vond:

Het slijm is een gladde afscheiding van de voering van diverse membranen in het lichaam (slijmerige membranen). Het is een kleverig collo´de dat antiseptische enzymen (zoals lypozyme) bevat en immunoglobulins. Het slijm wordt geproduceerd door drinkbekercellen in de slijmerige membranen die de oppervlakten van de membranen behandelen. Het wordt uit mucins samengesteld en anorganische zouten die in water wordt opgeschort. Het flegma is een type van slijm dat tot het ademhalingskanaal beperkt is, terwijl het term slijm eveneens naar afscheidingen van de neuspassages verwijst. Het slijm dient vele verschillende functies binnen de processen in een dierlijk lichaam: De inhoud [ huid ] 1 Ademhalingssysteem 1,1 Mucin 2 Spijsverteringssysteem 3 Reproductief systeem 4 Ziekten die slijm 4,1 Blaasbindweefselvermeerdering 5 Koud weer en slijm 6 Verwijzingen 6,1 impliceren ziet ook [ geef ] uit het Ademhalingssysteem in het ademhalingssysteem, het vangt onbekende kwestie en probeert om het te verhinderen het lichaam, vooral in de neus in te gaan. De hulp van het slijm in de bescherming van de longen door buitenlandse deeltjes op te sluiten die de neus tijdens normale ademhaling ingaan. Bovendien, het weefsels verhindert uit te drogen.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures