Niet meer kunnen schrijven

Moderator: Rhiannon

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 86

Niet meer kunnen schrijven

Het lijkt misschien vreemd, maar ik krijg steeds meer problemen met het juist spellen van woorden. Bij de meest gebruikelijke woorden ga ik twijfelen. Ik eb nooit goed geweest in spelling, maar nu wordt het soms echt erg. Als er geen regeltjes meer zijn waaraan ik me kan vasthouden, ga ik twijfelen. :shock:

Men zegt wel eens dat je beter gaat kunnen spellen als je vaak boeken leest. Lijkt niet te kloppen, Ik lees vaak, maar kan nog steeds niet spellen. ;)

weet iemand wat er mis kan zijn? of heeft iemand een oplossing?

Gebruikersavatar
Berichten: 1.210

Re: Niet meer kunnen schrijven

ik ken dat. en het is begonnen sind ik op de univ zit: daar krijgen we geen nederlands meer, de proffen schijven zelf niet voor 100% juist. Ik ben dan al geen taalknobbel :shock: Hetzelfde heb ik ook bij het spreken. Tot het 6de sprak ik vrij mooi AN, uiteraard met een antwerps accent, maar dat was te verdringen indien ht moet. tegenwoordig zitten er vaak antwerpse klanken en woorden in mijn taal (gelukkig is het nog niet echt plat antwerps ;) ). Het is dat de proffen zo mooi AN spreken.

je bent dus zeker niet de enige
If you don't think you can reach the stars, that's fine cause it just leaves more for me to grab.

Gebruikersavatar
Berichten: 385

Re: Niet meer kunnen schrijven

volgens mij, en bij mij een beetje, komt het doordat je veel op de pc zit, daar is perfect typen geen noodzakelijke vereist, en daar neem je ook veel verkeerde woorden op. Naar het schijnt schrijven wij zoals we ons het woord kunnen herrineren. En op het internet zie je ook veel afkortingen.

Het internet heeft dus ook zeker een negative invloed.

Reageer