Springen naar inhoud

[natuurkunde] Vectoren


 • Log in om te kunnen reageren

#1

schaatser

  schaatser


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 19 december 2006 - 10:37

Kan iemand een plaatje maken bij dit stukje tekst

Door de snelheden in het horizontale vlak af te beelden in een vectorvoorstelling, kunnen we het effect van de afzet in de x-richting duidelijk zien. Als de snelheid van het lichaamszwaartepunt vlak vr de afzet wordt afgebeeld met V1 en de snelheid van het lichaamszwaartepunt ten opzichte van de afzetschaats met V2, dan geeft de optelling van deze twee vectoren de nieuwe snelheid en richting V3 van het lichaamszwaartepunt na de afzet. Door afwisselend met het linkerbeen naar links en met het rechterbeen naar rechts af te zetten gaat de schaatser met een zigzagbeweging naar voren. Naarmate hij zich met een grotere snelheid afzet naar opzij, zal zijn voorwaartse snelheid toenemen. Die zijwaartse snelheid is direct gekoppeld aan de hoeveelheid energie, ofwel arbeid, die de schaatser in de afzet levert.


Het volledige artitel staat hier http://www.kennislin...d=811&cat=60360

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 48099 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 24 december 2006 - 23:54

Ik vind het een wat vreemd verhaal om een snelheid van een zwaartepunt V1 kennelijk ten opzichte van het ijs te geven, en dan een V2 ten opzichte van een schaats, zonder het te hebben over de snelheid van de schaats t.o.v. het ijs. Ik begrijp niet helemaal waar ze naar toe willen. :)
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures