Springen naar inhoud

Geld is Macht


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Kromme Geit

  Kromme Geit


 • >100 berichten
 • 141 berichten
 • Verbannen

Geplaatst op 08 januari 2007 - 06:32

Waarheid is Macht!

al wil geld en het juiste netwerk ook wel helpen

De Amerikaanse regering wil tot 20.000 extra militairen naar Irak te sturen en een miljard dollar besteden om banen te creëren in het door bloedvergieten verscheurde land.

Dat meldt het Amerikaanse dagblad The New York Times. Volgens de krant wil Washington de extra troepen vooral naar Bagdad sturen, in de hoop rust te brengen in de Iraakse hoofdstad.  

Bush kreeg van de Iraakse premier Noeri al-Maliki de telefonische toezegging dat ook de Iraakse regering de komende anderhalve maand extra troepen zal inzetten in Bagdad. Zaterdag kondigde Maliki zelf al een nieuw plan aan om veiligheid te scheppen in de stad. De bevelhebbers van de Iraakse eenheden zullen volgens de premier meer vrijheid krijgen om op te treden. Bovendien mogen voortaan alleen veiligheidstroepen nog wapens dragen.  

Verder kondigde de Iraakse regering aan dat twee voormalige handlangers van Saddam Hoessein ’deze week’ zullen worden geëxecuteerd. Het gaat om een halfbroer van Saddam, die voorheen hoofd was van de inlichtingendienst, en een voormalige opperrechter.


Die miljard zal wel gebruikt worden voor 'sPionnen' op crusiale functies.

Helemaal in de traditie van 'Geld is Macht!'

Het Rothschild imperium reikt tot iedere uithoek van de wereld en ze zijn betrokken bij iedere oorlog, opstand, revolutie of wat dan ook waar ook ter wereld. Maar ik ga nog niet verder in op hoe de Rothschilds de Franse, Amerikaanse en Russische revolutie tot stand hebben gebracht. Wie weet later.  

Mayer Amschel Bauer, een Ashkenazi Jood, is geboren in 1743 in Frankfurt, Duitsland als zoon van Moses Amschel Bauer, een goudsmid en in bezit van een ‘gelduitleenhuis.’ Ze hebben een pand in de Jodenstraat en plaatsen een rood schild boven hun deur. Vandaar hun naam Rothschild.  

Mayer Amschel Rothschild ging werken voor een bank in Hamburg, welke van de Oppenheimer familie was. Daar wordt al snel duidelijk hoe intelligent hij is en hij komt dan ook in aanraking met Generaal von Estorff. Als na enige tijd zijn vader overlijdt, gaat hij weg bij de bank en neemt de zaak van zijn vader over.  

Hij ontdekt dat Generaal von Estorff nu werkt voor Prins Wilhelm IX von Hesse-Hanau, een van de rijkste Koninklijke families in Europa in die tijd. Deze prins verdiende zijn geld door uitlenen van troepen aan andere landen tegen grote winsten. Rothschild wende zich nu tot de Generaal die hij kende uit de tijd bij de bank en bood ze goud en geld aan tegen grote kortingen, waarna het niet lang duurde of hij wordt geïntroduceerd bij de Prins.  

Dit is zijn opstap tot vriendschap en leveranties aan de adel van Europa. Hij zag dat geld lenen aan de adel en aan landen meer opbracht dan geld lenen aan individuelen, want de leningen zijn veel groter en de aflossingen zijn verzekerd door de belastingen van dat land.  

Rothschild trouwt en krijgt 5 dochters en 5 zonen. Deze 5 zonen gaan allemaal voor hem werken en Mayer Amschel stuurt alle 5 de zonen naar een ander stad in Europa. Zijn zonen waren ( en werden gestuurd naar de steden):

• Amschel Mayer Rothschild (1773-1855) – Frankfurt
• Salomon Mayer Rothschild (1774-1855) - Wenen
• Nathan Mayer Rothschild (1777-1836) - Londen
• Calmann Mayer Rothschild (1788-1855) - Napels
• James Mayer Rothschild (1792-1868) - Parijs
De vijf dochters trouwden allen met bankiers. Rothschild wist, dat wilde hij zijn imperium snel uitbreiden en binnen de familie houden dat er alleen getrouwd mocht worden binnen de eigen familiekring.  

Goed…zijn zonen richten dus banken op in die Europese steden en lenen geld aan die landen, regeringen en koninklijke families. Zo ook bijv. Napoleon en zijn tegenstander de Duke of Wellington. Dit is ook de periode dat hun vermogen het snelst steeg. In de tijd van de Napoleontische oorlogen. Hij financierde Wellington o.a. voor zijn militaire acties tegen Portugal en Spanje. Ook zette Rothschild een Europees netwerk op in die tijd van ruiters, duivenbode’s en nieuwsverzamel stations.  

Dit was een meesterzet:

In de slag om Waterloo had Nathan Rothschild ruiters bij beide kampen gepositioneerd, zodat hij precies op de hoogte bleef van de verliezen van Napoleons en Wellington’s legers. Toen hij op 20 juni 1815 een Hollandse krant ontving met daarop het verhaal dat Napoleon bijna verslagen was haastte hij zich terug naar Londen en begon aandelen op de markt te dumpen. Waar iedereen het tegenovergestelde zou doen bij winst van een oorlog, bleef hij zijn aandelen (consols) maar dumpen en dumpen tot sommige markten kompleet instortte. Hij bleef doorgaan totdat er geroepen werd:…”Hij weet het ! Rothschild weet dat Engeland de slag verloren heeft (wat dus niet zo was)” Dit verhaal verspreidde als een vuurtje en al snel gooiden alle aandeelhouders hun aandelen op de markt waardoor in een klap de hele markt ineenstortte.  

Vervolgens wachtte Rothschild tot het laatste moment om zo deze aandelen weer op te kopen tegen extreem lage prijzen. Niet lang daarna kwam het officiële nieuws dat Engeland de slag om Waterloo dus toch had gewonnen en daardoor stegen al de aandelen koersen weer enorm. Deze koersen die nu dus in bezit waren van Rothschild. In totaal kocht Rothschild op deze manier 97% van alle aandelen. Hierdoor had Rothschild komplete controle over Engeland (destijds machtigste natie ter wereld nadat Napoleon verslagen was) en werden de Engelsen gedwongen om een nieuwe Bank of Engeland te openen, deze keer bestuurd door de Rothschild familie.


Ben benieuwd of de DenkTank van Bush dit klaar krijgt.
Kan natuurlijk lukken als ze Wijffels van de wereldbank achter zich hebben staan.


Hoe zou Ayaan in deze kwestie staan?
<!--QuoteBegin-Tolstoj+--><div class='quotetop'>QUOTE(Tolstoj)</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin-->Ik weet dat de meeste mensen, inclusief degenen die zich thuisvoelen bij de meest ingewikkelde vraagstukken, zelden ook maar de eenvoudigste en meest voor de hand liggende waarheid kunnen accepteren <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Windsurfer

  Windsurfer


 • >1k berichten
 • 1293 berichten
 • VIP

Geplaatst op 08 januari 2007 - 09:05

stuur haar een mailtje als je dat wilt weten, dit topic gaat op slot
keeping an open mind is a virtue, but not so open that your brains fall out.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures