Springen naar inhoud

BacteriŽn & vetzuren


 • Log in om te kunnen reageren

#1

__Tim__

  __Tim__


 • 0 - 25 berichten
 • 3 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 14 januari 2007 - 15:31

Hallo,

Ik vroeg me af of jullie misschien ook de exacte reactie vergelijking weten waardoor de zweetlucht ontstaat uit vetzuren. Ik weet dat enzymen (ik neem aan dat dit de zogeheette zweetbacteriŽn zijn), micro-organismen en zuurstof ervoor zorgen dat de vetzuren omgezet worden in boterzuur, capronzuur en mercaptanen, maar hoe dit precies in z'n werking gaat wil ik graag weten! Als jullie ook weten hoe deze zweetbacteriŽn aangemaakt worden in het lichaam, zou dat helemaal fantastisch zijn! :)

Alvast bedankt!!

~ Tim.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JanMeut

  JanMeut


 • >1k berichten
 • 2116 berichten
 • VIP

Geplaatst op 15 januari 2007 - 10:26

Enzymen zijn geen bacteriŽn.

De zweetgeur bestaat deels uit boterzuur en andere lage vetzuren die ontstaan bij de afbraak van vetten. Apocrien zweet bevat o.a. lage vetzuren om aantrekkelijk te ruiken, dat ontstaat in het lichaam.

Indien dit door oxidatie gaat wordt als regel een dubbele binding verbroken door een zuurstof donor (zuurstof, ozon, een peroxide). Vandaar dat onverzadigde vetzuren gevoeliger zijn voor oxidatie dan verzadigde vetzuren.


Een leuk artikel over vetoxidatie met de nodige uitleg (en vergelijkingen) vind je hier:
http://www.food-info...vetoxidatie.htm
β-Damascenon en maneschijn

#3

Mrtn

  Mrtn


 • >1k berichten
 • 4220 berichten
 • VIP

Geplaatst op 16 januari 2007 - 18:55

Zo te horen is het instapniveau vrij laag, dus ik probeer wat aan te vullen..
Enzymen zijn in het lichaam verantwoordelijk voor gigantisch veel chemische reacties / omzettingen. Voorbeeld: in je maag worden eiwitten door peptidasen in werkbare brokken geknipt.
Allerlei enzymen zul je ook in grote getalen in elke levende cel vinden, om allerlei reacties gedaan te krijgen. Ook in bacterien zul je ze zeker vinden..
En dus ook in de bacterien die op de menselijke huid leven, bijvoorbeeld onder de oksel. Hun enzymen zijn dan ook vaak verantwoordelijk voor het omzetten van stoffen in producten die ons doen ruiken. Volgens mij hebben we er zelf ook een aandeel in, maar wat we precies zelf doen en wat niet weet ik niet.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures