waarom verkleurt vlees?

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer

waarom verkleurt vlees?

Ik weet dat je door sulfiet toe te voegen aan vlees het verkleuren tegengaat. Maar hoe komt het juist dat vlees verkleurt na blootstellen aan de lucht?

het heeft op zich te maken met de aanwezigheid van Fe²+ ionen, maar wat hun rol er exact is, is me niet duidelijk...

Berichten: 12.262

Re: waarom verkleurt vlees?

Sulfiet gaat in zn algemeenheid oxidatie tegen, ik denk dat dat bij het behandelen van vlees niet anders is. Zonder bescherming breekt myoglobine af en verliest de rode kleur tamelijk snel - niet dat dat op zich slecht/ongezond is, maar het ziet er wat onsmakelijk uit voor de cosument die zn vlees graag zo rood mogelijk ziet.
Victory through technology

Reageer