[Biologie] Smaakzintuig

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 183

[Biologie] Smaakzintuig

Hallo..

Ik heb op school weer een paar gezellige practica's gehad, daar moet ik nu verslagen voor schrijven, ik ben op zoek naar informatie voor mijn inleiding...ik kan alleen nergens een bevredigend antw. vinden.

Het gaat om de volgende vragen:

-Als je een zoutoplossing van 0,3% over je tong laten vloeien, daarna een zoutoplossing van 3.0% en vervolgens weer 0.3% is de derde waarneming veel zouter dan de eerste..hoe komt dit?

-Bij een lagere temperatuur proef je zoete smaken veel, minder dan bij de normale omstandigheden, hoe komt dit?

Ik hoop dat jullie me een eindje op weg kunnen helpen! :)

Alvast bedankt

NN
Eventuele typfouten of spellingsfouten kan ik niet uitsluiten, daarvoor alvast mijn excuses! ;)

Reageer