Springen naar inhoud

elektrolyse


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 10 januari 2005 - 22:52

Bij de elektrolyse (verbruikt stroom), wordt de neg. pool (kathode) gereduceert, maar toch levert de negatieve pool de elektronen!!! Reduceren betekent toch van een hoge naar een lage OT, dus elektronen opnemen?!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

sdekivit

    sdekivit


  • >250 berichten
  • 704 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 januari 2005 - 10:58

elektrolyse --> we gaan een stroom naar de elektroden sturen. We krijgen een positieve pool en een negatieve pool.

wat gebeurt er? Bij de positieve pool worden er door de positieve lading elektronen aangetrokken --> hier reageert dus de REDUCTOR.

De elektronen van de bronstroom worden naar de negatieve pool gestuurd --> deze pool is negatief geladen en zal dus zijn elektronen kwijt willen. Hier reageert dus de OXIDATOR. Met andere woorden de nagtieve pool wordt gereduceerd door een deeltje dat graag de elektronen, die te veel zijn in de elektrode, op wil nemen. Reduceren betekent dan ook zoiets als: een stof je dat ervoor zorgt dat de negatieve pool (in dit geval) zijn elektronen afstaat en dus als reductor werkt. De pool is dan gereduceerd.

belangrijk is dus dat de polen, nog voor dat er een reactie heeft plaatsgevonden, al een lading hebben, waardoor de negatieve pool een overschot aan elektronen krijgt en de positieve pool een tekort aan elektronen. Daardoor kan de negatieve pool worden gereduceerd en de positieve pool worden geoxideerd.

#3


  • Gast

Geplaatst op 11 januari 2005 - 12:48

Thanx :shock:

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures