Springen naar inhoud

voedselcyclus


 • Log in om te kunnen reageren

#1

dumery

  dumery


 • >250 berichten
 • 321 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 februari 2007 - 16:59

Deze roofdieren houden het evenwicht van de voedselketen in stand. Want ze maken een deel uit van de natuurlijke cyclus van voedingstoffen.
De voedselketen en het tezamen leven van een groep dierlijke of plantaardige organismen in een bepaald gebied is dus afhankelijk van de grote roofdieren. Want in habitats waar er weinig voedsel is vormen ze een bron van voedingstoffen voor de primaire productie. Wanneer de grote roofdieren zouden verdwijnen zou het voedsel voor andere organismen in de keten afnemen. Wanneer het aantal krokodillen dus afneemt gaat dit een negatief effect hebben op de vispopulatie in diezelfde gebieden.

paar vraagjes
Tis dus zo dat dode planten, dieren en uitwerpselen voedsel zijn voor de opruimers in de natuur, die uiteindelijk de biomassa weer afbreken tot de elementaire bouwstoffen.

Dat betekent dus dat dode krokodillen of uitwerpselen ervan weer voedsel zijn voor opruimers waardoor je weer kan beginnen van heel het begin (primaire productie opnieuw)

Maar waarom is da afhankelijk van grote roofdieren?--> De voedselketen en het tezamen leven van een groep dierlijke of plantaardige organismen in een bepaald gebied is dus afhankelijk van de grote roofdieren.

Want in habitats waar er weinig voedsel is vormen ze een bron van voedingstoffen voor de primaire productie, Wanneer de grote roofdieren zouden verdwijnen zou het voedsel voor andere organismen in de keten afnemen
-->als de krokodillen verdwijnen gaat er dan toch een nieuw roofdier het grootste roofdieren worden en gaat dat toch nog alsan kunnen doorgaan ? (of bedoelen ze dat alles wel nog kan doorgaan maar dat gewoon in minder mate zal gebeuren)

of zit er ergens foutje in de tekst of zo?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Spacie

  Spacie


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 18 februari 2007 - 18:07

Je vraag is volgens mij ietswat onduidelijk.

Maar waarom is da afhankelijk van grote roofdieren?

wat verwijst 'da' naar?

Verwijst het naar 'het evenwicht', dan is het vrij simpel.

het staat eigenlijk al in dat stukje: Wanneer de grote roofdieren zouden verdwijnen zou het voedsel voor andere organismen in de keten afnemen.

Grote roofdieren weg --> De organismen die hun voedsel waren nemen toe in aantallen --> voedsel moet verdeeld worden over meerdere organismen --> het voedsel neemt af.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures