Springen naar inhoud

- - - - -

Vaccinatie geen oorzaak van allergie; darmflora wel


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

  Wien Ee


 • >1k berichten
 • 3133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 06 maart 2007 - 09:46

Kinderen die in het ziekenhuis worden geboren hebben een andere darmflora dan kinderen die thuis ter wereld komen. De aanwezigheid van bepaalde bacteriŽn in de darmflora gaat gepaard met een hogere kans op allergieŽn, eczeem en benauwdheid (wheezeklachten). Kindervaccinaties of antibioticagebruik in de eerste zes levensmaanden verhogen de kans op een allergie in de eerste twee jaar niet. Wel zijn er aanwijzingen dat het gebruik van biologische zuivel het voorkomen van eczeem vermindert.

Lees meer ... Universiteit Maastricht

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Grasduiner

  Grasduiner


 • >25 berichten
 • 94 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2007 - 15:46

Kinderen die in het ziekenhuis worden geboren hebben een andere darmflora dan kinderen die thuis ter wereld komen.  De aanwezigheid van bepaalde bacteriŽn in de darmflora gaat gepaard met een hogere kans op allergieŽn, eczeem en benauwdheid (wheezeklachten). Kindervaccinaties of antibioticagebruik in de eerste zes levensmaanden verhogen de kans op een allergie in de eerste twee jaar niet. Wel zijn er aanwijzingen dat het gebruik van biologische zuivel het voorkomen van eczeem vermindert.

Lees meer ... Universiteit Maastricht


In het stuk lees ik

Uit Kummelings onderzoek blijkt dat vaccinaties in de eerste zes maanden geen hoger risico op eczeem of wheezeklachten met zich meebrengen. Wel lijkt de kans op eczeem kleiner bij kinderen die biologische zuivel gebruiken. Inmiddels coŲrdineert Kummeling in Engeland een Europees project over voedselovergevoeligheid.

Dit zou best kunnen, maar of je uit dit onderzoek ook de oorzaak van de zeer grote toename van allergiŽn kunt verklaren en vaccinaties als mogelijke bron kunt uitsluiten is maar helemaal de vraag.

Vaccinatie als mogelijke bron uitsluiten kan alleen maar met een dubbelblind onderzoek, maar tegen dat onderzoek is veel weerstand.

De afgelopen tientallen jaren is het aantal allergiŽn verveelvoudigd dus verder onderzoek is nodig.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures