Vaccinatie geen oorzaak van allergie; darmflora wel

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3.135

Vaccinatie geen oorzaak van allergie; darmflora wel

Kinderen die in het ziekenhuis worden geboren hebben een andere darmflora dan kinderen die thuis ter wereld komen. De aanwezigheid van bepaalde bacteriën in de darmflora gaat gepaard met een hogere kans op allergieën, eczeem en benauwdheid (wheezeklachten). Kindervaccinaties of antibioticagebruik in de eerste zes levensmaanden verhogen de kans op een allergie in de eerste twee jaar niet. Wel zijn er aanwijzingen dat het gebruik van biologische zuivel het voorkomen van eczeem vermindert.


Lees meer ... Universiteit Maastricht

Berichten: 94

Re: Vaccinatie geen oorzaak van allergie; darmflora wel

confusie schreef:Kinderen die in het ziekenhuis worden geboren hebben een andere darmflora dan kinderen die thuis ter wereld komen.  De aanwezigheid van bepaalde bacteriën in de darmflora gaat gepaard met een hogere kans op allergieën, eczeem en benauwdheid (wheezeklachten). Kindervaccinaties of antibioticagebruik in de eerste zes levensmaanden verhogen de kans op een allergie in de eerste twee jaar niet. Wel zijn er aanwijzingen dat het gebruik van biologische zuivel het voorkomen van eczeem vermindert.


Lees meer ... Universiteit Maastricht

In het stuk lees ik


Uit Kummelings onderzoek blijkt dat vaccinaties in de eerste zes maanden geen hoger risico op eczeem of wheezeklachten met zich meebrengen. Wel lijkt de kans op eczeem kleiner bij kinderen die biologische zuivel gebruiken. Inmiddels coördineert Kummeling in Engeland een Europees project over voedselovergevoeligheid.


Dit zou best kunnen, maar of je uit dit onderzoek ook de oorzaak van de zeer grote toename van allergiën kunt verklaren en vaccinaties als mogelijke bron kunt uitsluiten is maar helemaal de vraag.


Vaccinatie als mogelijke bron uitsluiten kan alleen maar met een dubbelblind onderzoek, maar tegen dat onderzoek is veel weerstand.


De afgelopen tientallen jaren is het aantal allergiën verveelvoudigd dus verder onderzoek is nodig.

Reageer