Springen naar inhoud

Politiek In Afrika


 • Log in om te kunnen reageren

#1

kombelpeter

  kombelpeter


 • >250 berichten
 • 754 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 maart 2007 - 20:34

Afrika staat niet bekend om zijn politiek correcte hoogstandjes. Hoe vaak lees je niet dat er weer een corrupt regeringshoofd heeft gezorgd voor een bloederige burgeroorlog?

Zie deze videofragmenten:
Africa Addio (Engels ondertiteld)
Liberia War Cannibalism

Zoals uit deze stukjes blijkt kan het politieke stelsel tot veel bloedbaden leiden. Moeten we ze politiek ondersteunen? Ambtenaren er naar toe sturen? Of ze geheel aan hun lot overlaten? Want ik denk dat de meerderheid het er mee eens is dat er iets aan dit probleem moet worden gedaan. Maar wat is de juiste oplossing?

Waarschuwing: de video's kunnen schokkende beelden bevatten.

Veranderd door kombelpeter, 13 maart 2007 - 20:36

Pim Fortuyn: Nederland is dood
Nederland: Pim Fortuyn is dood
I ♥ Apache!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

bstard

  bstard


 • >100 berichten
 • 118 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 maart 2007 - 15:35

Mijn mening is dat Afrika op de lange duur het meest geholpen is met geconcentreerde investeringen. Geen versnipperde hulp zoals dat nu gebruikelijk is, maar al de buitenlandse hulp naar het land dat er het beste voor staat. Hier denk ik aan landen als Marokko of Egypte. Daar investeren, een gezond land van maken. Niet alleen met geld, maar ook militair. Zie bijvoorbeeld Bosnie: daar is de hele overheid door de het buitenland opgezet. Zo'n land zal als motor gaan fungeren voor de rest van het continent. En door op deze manier land voor land op de been helpen zodat het zelfstandig als beschaafd land kan functioneren.

Ik krijg vaak de indruk dat ontwikkelingshulp zoals dat nu gegeven wordt beter is voor de westerse wereld dan voor gebieden als Afrika. We voelen ons zo goedgeefs, maar het resultaat is nul komma nul.
Ainulindalė

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures