Springen naar inhoud

Groeispurt


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Blozy

  Blozy


 • 0 - 25 berichten
 • 2 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2005 - 22:25

Beste Mensen,

Ik heb een vraag over groeien, ik heb de zoekfunctie gebruikt en ik zag een aantal onderwerpen over groeien maar helaas heb ik er weinig tot niks aan gehad. Ik weet namelijk niet zeker of ik mijn groeispurt al gehad heb, maar ik vraag mijn vraag ook i.v.m nieuwsgierigheid en interesse in biologie. Ik zal beginnen met zoveel mogelijk informatie te geven over mijn lichaam.

Lengte

Ik ben nu op 16 jarig leeftijd (en 5 maanden oud) 168 cm. Op 13 jarig leeftijd was ik 155 cm. Ongeveer 6 a maanden geleden toen ik nog 15 was was ik ook 1.68.

Spiermassa en vet

Er zit een vetlaag op me buik waardoor me buikspieren niet zichtbaar zijn, mijn buik is een beetje rond. Mijn benen zijn nogal gespierd. Mijn biceps hebben een omtrek van 31 cm.

Baardgroei & overige

Ik hoor af en toe wel eens dat ik een zware stem heb gekregen dus mijn "baard in de keel" is al gekomen. schaam- en baardgroei, haren op benen begonnen bij mij al op mijn 14de ongeveer, rond mijn 15de kreeg ik een hele lichte borsthaargroei en een beetje haar op de buik. Mijn sterke haargroei heb ik te danken aan het feit dat ik in Iran ben geboren (en 5 jaar gewoond heb).

Ouders

Mijn moeder is zeer klein, iets in de 155 cm lang ongeveer. Mijn vader echter is wat groter dan mij, ongeveer 175 cm. Mijn 2 broers zijn beide groter dan mij, ik heb 1 broer die in de richting van 182 cm zit op 24 jarig leeftijd en een broer van 19 die ongeveer 174 cm is. (+ Ik lijk qua uiterlijk veel op mijn vader)

Mijn hoofdvraag is nu, is het mogelijk dat mijn groei gestopt is ? Hoe groot is de kans dat mijn groeispurt nog niet geweest is ? Is er ook iets te doen om groei te stimuleren op een andere manier dan hormonen te spuiten ? (heb het niet zo op naalden :shock:)

Bij voorbaat dank.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JanMeut

  JanMeut


 • >1k berichten
 • 2116 berichten
 • VIP

Geplaatst op 31 januari 2005 - 09:44

Het is natuurlijk ook nog mogelijk dat je groeispurt nog steeds bezig is!

Ik heb twee groeispurts gehad (rond m'n 11e van 1.60 naar 1.75 en rond m'n 14e van 1.75 naar 1.90), dus misschien komt het nog.

#3


 • Gast

Geplaatst op 31 januari 2005 - 12:31

Dankje wel voor je antwoord :shock: maar des te meer antwoorden des te meer vreugd ;)

#4

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8398 berichten
 • VIP

Geplaatst op 31 januari 2005 - 15:02

je moet je niet oz druk maken over je lengte. Deed ik eerst ook. Was nergens voor nodig.

Als je toch met hormonen wil beginnen zal het effect maar gering zijn. daar ben je nu al waarschijnlijk te laat voor. Wil je het zeker weten ga dan naar je huisarts hij kan je doorverwijzen naar een gespecialiseerde arts.
"Meep meep meep." Beaker

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures