Springen naar inhoud

rioolwater & slagersworsten


 • Log in om te kunnen reageren

#1


 • Gast

Geplaatst op 01 februari 2005 - 23:14

Dag iedereen.
dit is een raar onderwerp, maar wel een leuk feit. (denk ik)
Ik zag laatst op Discovery Channel dat in rioolwater een stof wordt gegooit. (Ik meen ammoniak, maar kan ook absoluut een ander stof zijn...) Er treedt dan een reactie op, en een nieuwe stof ontstaat. Deze stof is een soort wit poeder. Het schijnt dat deze stof over worsten heen word gegooit. Iedereen heeft 't zelfde beeld voor zich, als ik 't over een worst heb die onder de witte poeder bij de slager ligt.
Ik vond 't een sterk verhaal maar wil 't graag geloven.
Wie weet of 't waar is
antwoord massaal!!!!! :shock:
Ik hoop op veel reacties, en bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Diesel Power

  Diesel Power


 • >100 berichten
 • 193 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 juni 2005 - 11:48

Eigenlijk moet ik er niet aan denken dat dat echt gebeurd. Maar als het op discovery channel wordt gezegd zal dit wel waar zijn. Wil wel eens weten met welke stof ammoniak dan een reactie zou aangaan.
Weet wat je zegt... Maar zeg niet alles wat je weet

#3

StrangeQuark

  StrangeQuark


 • >1k berichten
 • 4160 berichten
 • VIP

Geplaatst op 07 juni 2005 - 11:53

Ik weet in ieder geval dat het witte poeder bij ambachtelijke - dus niet die Unox shit - slagersworsten gewoon een goedaardige schimmel is, die voor de lekkere smaak in salami's zorgt.

Misschien dat je die schimmel, samen met een hele hoop slechtere bacterien en viri, ook in het riool kan vinden en er uit kan halen. Maar daar moeten betere methodes voor zijn lijkt me.
De tekst in het hierboven geschreven stukje kan fouten bevatten in: argumentatie, grammatica, spelling, stijl, biologische of scheikundige of natuurkundige of wiskundige feiten kennis. Hiervoor bied StrangeQuark bij voorbaat zijn excuses aan.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures