Springen naar inhoud

- - - - -

Zes mensen leven anderhalf jaar ge´soleerd op 'mars'


 • Log in om te kunnen reageren

#1

PdeJongh

  PdeJongh


 • >1k berichten
 • 2005 berichten
 • VIP

Geplaatst op 05 april 2007 - 09:41

AMSTERDAM - Zes mensen worden vanaf volgend voorjaar vijfhonderd dagen lang ge´soleerd in Rusland. De Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) wil op deze manier een team mensen een gesimuleerde reis naar de rode planeet Mars laten ondergaan.

Lees meer... Nu.nl

Wat maken astronauten mee op een anderhalf jaar durende reis naar Mars en terug? Dat is de vraag van het Mars500 experiment. Zes mensen worden vanaf volgend voorjaar vijfhonderd dagen lang ge´soleerd in Rusland, alsof ze reizen naar de Rode Planeet.

Lees meer... ESA
...verhit de dichloormono-oxide tot 277 graden Celcius en geniet van het effect...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JB

  JB


 • >25 berichten
 • 33 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 05 april 2007 - 10:27

Interessant initiatief, vooral vanuit psychologisch standpunt dan.
Toch vraag ik me af of je als persoon niet be´nvloed blijft door het feit dat je weet dat het om een simulatie gaat.
Anderhalf jaar is wel lang, en je zal wel beginnen te geloven in wat je doet en de 'wereld' rondom je. Maar toch, bij rampsenario's blijft er volgens mij altijd onbewust een lichtje branden dat zegt: och, tis niet echt. Er kan niet veel mis gaan.

Desalniettemin: het doet wel wat met je, zonder nieuws vanuit de wereld, op je eigen groep aangewezen. Het doet me eigenlijk aan Lord of the Flies denken [rr]

p.s.: ik ben een leek op dit gebied, maar hoe lang duren bemande ruimtemissies dan nu ongeveer? Zo veel korter dat er een apart onderzoek wordt gedaan naar een missie naar Mars?

#3

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 05 april 2007 - 11:18

Volgens mij was er een rus die tenminste meer dan een jaar in de mir is gebleven. Hij was daar echter met minder mensen, en ook werden die mensen afgelost, ook zou er provisie om het half jaar naar boven zijn geschoten, maar dat weet ik niet zeker.
1.5 jaar is inderdaad best kort. Ik denk dat het moeilijke van een missie naar mars niet het daar geraken is, maar het terug komen.
Ik denk dat als je op mars zit en er iets gebeurt je geen kans hebt dat er maar ook iets voor je gedaan kan worden.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures