Springen naar inhoud

Magneten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Ruben01

    Ruben01


  • >1k berichten
  • 2902 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 april 2007 - 13:16

Hallo iedereen,

Ik heb een vraagje over de volgende tabel, de tekst die hierbij hoorde staat eronder:

[attachment=60:magneten.JPG]

De tabel toont voor verschillende magnetische materialen, welke maximaal energieproduct bij in polymeren gebonden materiaal (isotroop) kan bereikt worden in vergelijking met de maximale waarde bij de gesinterd materialen (anisotroop).

In het algemeen is het energieproduct bij gebonden magneten ongeveer met 50% gereducceerd. Bij de Sm-Co-magneten is het onderscheid groter. Bij de Nd-Fe-B-magneten ligt het energieproduct van de polymeer gebonden magneten slechts weinig onder de waarde van een niet georiŽnteerd, gesinterde magneet.

Nu is mijn vraag: wat is het verschil tussen compact en gebonden
Wat het verschil tussen isotroop (of binding d.m.v polymeren) en anisotroop (of poedermetallurgie= persen en sinteren) weet ik, dit staat ook duidelijk in de tekst maar het verschil tussen compact en gebonden begrijp ik niet.
Waarschijnlijk is het een domme vraag :neutral: .

Kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt !!
BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures