Springen naar inhoud

Hoe kan ik het best afvallen?


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1


 • Gast

Geplaatst op 07 april 2007 - 13:53

wat nou als:
ik was altijd wat mollig, maar niet dik. Op mijn 14e heb ik iets stoms gedaan. Ik heb 2 weken wel gegeten maar alles na het te hebben genuttigd er weer uitgegooit! Harstikke stom maar toen heb ik dat wel gedaan! 7,5 kilo kwijt, maar daarna ben ik 12 kilo aangekomen!!!! nou toen was ik ook niet meer alleen mollig!!! mijn ouders vonden dat ik er iets aan moest doen! (zij hadden/hebben ook overgewicht..) Mijn moeder kwam toen met een dieet via het ziekenhuis!! Verschrikkelijk dieet voor mensen die snel veel af konden vallen. elk dag 'sochtens een sinaasappel een droog geroosterde bruine boterham en 'smiddags een halve krop sla een ei en tomaat en 'savonds een tartaar en een geroosterde bruine boterham!! Niet om vol te houden, ik heb het anderhalve week volgehouden 5 kilo kwijt, daarna 8 kilo eraan!!!!! Nog dikker dan dat ik weer daarvoor was!!! Wat toen!! Ik moest er echt iets aan gaan doen volgens mijn ouders en ik was er natuurlijk ook niet blij mee. Mijn moeder heeft me toen naar BODY STYLING gestuurd (heel duur) Je gaat dan sporten in een warmte cabine en daarna ga je in een koelingkast lijkt het wel. Daarnaast krijg je ook nog veel begeleiding met je voeding! Ik begon op 83 kilo toen ik eraan begon en ben uiteindelijk iets meer dan 13 kilo afgevallen over een periode van 12 a 13 weken! Het was helaas niet te bekostigen dat ik daar bleef om controle over mijn lichaam te blijven uitoefenen. Gedurende dit verhaal heb ik zelf ook altijd gesport namelijk voetbal! Ik was verdediger. Inmiddels weet ik niet meer hoeveel ik weeg! Ik weet wel dat ik nu meer weeg dan toen ik begon aan body styling. Ik zou echt zo graag gewicht willen verliezen, maar hoe!!! Ik ben zo bang om ergens aan te beginnen omdat ik weet dat als ik ergens aan begin ik het ook wel volhou maar daarna weer misschien het dubbele of meer dan het dubbele aan te komen!! Ik denk dat ik dan beter kan blijven zoals nu ipv nog meer aan te komen in de toekomst! Ik zag de reclame over reduce fat-fast deze morgen voor de zoveelste keer met de woorden: en je blijft op gewicht dat ik er meer over wilde weten! Ik denk dat ik het niet ga proberen. Maar nog steeds zit ik met de vraag wat dan!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

albert davinci

  albert davinci


 • >1k berichten
 • 3165 berichten
 • VIP

Geplaatst op 07 april 2007 - 14:42

Ik heb hier een onderwerp voor geopend omdat het wel heel erg offtopic is. Ik begrijp wel waarom de gast het daar geplaatst heeft, het sloot wel aan bij de laatste posts die al offtopic waren. Gast, Het is het makkelijkst als je de volgende keer een vaste naam gebruikt (een pseudoniem) zodat we weten dat deze post van jou komt. Als je wilt kan je je ook registreren, dat heeft oa als voordeel dat je privť kan communiceren met andere leden (waaronder ik) zonder dat iedereen dat meeleest. Dit hoeft niet, het is maar een suggestie. Ik zal nu wat ingaan op jouw vraag en proberen je wat verder te helpen.


Zie je hier een patroon?

Ik heb 2 weken wel gegeten maar alles na het te hebben genuttigd er weer uitgegooit! Harstikke stom maar toen heb ik dat wel gedaan! 7,5 kilo kwijt, maar daarna ben ik 12 kilo aangekomen!!!!


Mijn moeder kwam toen met een dieet via het ziekenhuis!! Verschrikkelijk dieet voor mensen die snel veel af konden vallen. elk dag 'sochtens een sinaasappel een droog geroosterde bruine boterham en 'smiddags een halve krop sla een ei en tomaat en 'savonds een tartaar en een geroosterde bruine boterham!! Niet om vol te houden, ik heb het anderhalve week volgehouden 5 kilo kwijt, daarna 8 kilo eraan!!!!!


Mijn moeder heeft me toen naar BODY STYLING gestuurd (heel duur) Je gaat dan sporten in een warmte cabine en daarna ga je in een koelingkast lijkt het wel. Daarnaast krijg je ook nog veel begeleiding met je voeding! Ik begon op 83 kilo toen ik eraan begon en ben uiteindelijk iets meer dan 13 kilo afgevallen over een periode van 12 a 13 weken! Het was helaas niet te bekostigen dat ik daar bleef om controle over mijn lichaam te blijven uitoefenen.


Het is logisch dat al deze pogingen zijn mislukt. Alle 3 de pogingen hebben hetzelfde probleem; je kan dat onmogelijk op de lange termijn volhouden. Een voedings/beweeg-patroon dat je niet kan volhouden mislukt altijd! Je zal dan altijd weer terug aankomen. In de eerste 2 voorbeelden heb je veel te snel, veel te veel kilo's verloren. Wanneer je daarna weer terug normaal gaat eten kom je automatisch weer snel aan. Als je in 2 weken tijd 5-7 kilo afvalt, wat onnatuurlijk veel is, dan verlies je ook nog eens spierweefsel, spierweefsel verbruikt veel energie. Als je na zo'n dieet evenveel energie inneemt als daarvoor, terwijl jouw lichaam minder energie verbruikt (door het afvallen en het verlies aan spierweefsel) dan kom je snel terug aan.
Het verbaasd me enorm dat dat ziekenhuis zo'n dieet voorschrijft :). De vakmensen noemen dit een Very Low Calorie Diet, het is algemeen bekend dat het niet werkt. Je valt wel af maar iedereen of nagenoeg iedereen komt weer meer aan dan dat hij is afgevallen. Je zal weinig diŽtisten vinden die dit aanraden.

Het 3de voorbeeld kon je niet volhouden op de lange termijn omwille van de kosten. Eigenlijk hetzelfde verhaald. Als je jouw voeding niet veranderd tijdens het afvallen, afvalt door zo'n bodytank en dan ineens stopt met die bodytank dan verbruik je minder energie terwijl je nog evenveel energie inneemt.


Goed, hoe moet je het wel doen? ;-)
Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel: je moet er gewoon voor zorgen dat je elke dag een paar honderd kcal minder inneemt dan dat je verbruikt.

De eerste vraag die je voor jezelf moet beantwoorden is hoeveel energie jouw lichaam dagelijks verbruikt. Zolang je dat niet weet weet je ook niet wat je wel en niet mag eten.
Om 1 kg vetweefsel te verliezen moet je 7700 kcal meer verbranden dan dat je inneemt. Stel dat je elke dag 500 kcal minder inneemt dan dat je verbrandt, dan zal je elke 15 dagen 1 kg afvallen.
Er zijn tabellen en formules waarmee je kan bepalen hoe veel energie jouw lichaam dagelijks verbrandt. Hiervoor baseren ze zich op de volgende gegevens:
- geslacht
- leeftijd
- gewicht
De bovenstaande factoren bepalen jouw basaal metabolisme; het energieverbruik in rust.
- PAL-index (Physical Activity Level); deze geeft aan hoe actief je bent. Voor elke activiteit is een PAL-niveau toegekend. Het laagste is 1 (wanneer je slaapt), naarmate een activiteit meer energie kost krijgt deze activiteit een hoger PAL-niveau. Op basis van jouw activiteiten wordt het gemiddelde PAL-niveau berekend. Als je dit getal vermenigvuldigd met het basaal metabolisme dan benader je vrij nauwkeurig de hoeveelheid energie die jouw lichaam verbruikt.

Als je deze vraag beantwoord hebt dan weet je hoe veel energie je kan innemen. Hoe verder jouw energieinname onder het energieverbruik zit hoe sneller je afvalt maar je moet minimaal 75% van de energie innemen die jij dagelijks verbruikt! Anders gaat jouw lichaam verhoudingsgewijs veel spierweefsel afbreken wat je niet wilt omdat spieren veel energie verbruiken!!
Stel dat jouw lichaam elke dag zo'n 3000 kcal verbrandt (vrij realistisch getal voor een jongvolwassen man met overgewicht met een gemiddelde lengte) dan moet je dus 2250-3000 kcal per dag innemen. Ik zou dan een diŽet samenstellen van zo'n 2500 kcal. Dit is een mooi compromis, je valt dan elke 2 weken een kilo af maar je hebt nog een veilige marge naar boven toe. Je neemt zeker niet zo weinig in dat jouw lichaam veel spierweefsel gaat afbreken en dat je het niet vol gaat houden.

Vervolgens kan je een diŽet en bewegingsschema samenstellen.
Een diŽet waar je honger door krijgt en welk je niet de rest van jouw leven kan volhouden is een slecht diŽet!
Het woord diŽet betekent niets anders dan dat je voor jezelf een vast voedingspatroon hebt, dit woord wordt helaas nogal verkeerd gebruikt in de media waardoor het een vervelende klank heeft.
Je mag rustig een glas cola drinken (normale cola dus) of eens wat borrelnootjes eten op een feestje. Je moet er alleen voor zorgen dat je elke dag een paar honder kcal minder inneemt dan dat je verbrandt. Het is oa verstandig om heel veel groenten te eten, dezen vullen goed waardoor de eetlust afneemt. Volkorenbrook vult beter dan wit brood (en het is gezonder) en zo zijn er nog veel tips.
Het is essentieel dat je ook minstens 6 dagen in de week een bewegingsactiviteit plant. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, dit hoeft geen sport te zijn! Als jij sporten leuk vindt en jouw lichaam dat aan kan met jouw huidige gewicht, prima. Sport dan vooral, ik kan het sterk aanbevelen. Het hoeft echter niet! Wel moet je dan een andere activiteit ondernemen waarmee je energie verbrandt.
Voorbeelden: dansen (verbruikt veel energie, als je een meisje kent die dat met jou wilt doen...), 2 uur wandelen (hond uitlaten bijvoorbeeld), roeien, tuinieren, gewoon wat fietsen/mountainbiken, 40 minuutjes hardlopen (dat moet je wel geleidelijk aan opbouwen!), bij een sportvereniging gaan (soms ook erg gezellig met nieuwe vrienden).
Het belangrijkste is dat je deze activiteit leuk vindt (zodat je het volhoudt) en dat je deze activiteit plant (zodat je het ook daadwerkerlijk doet!).
Als je elke dag bijvoorbeeld 500 kcal minder inneemt en 500 kcal minder verbruikt (2 uur wandelen in een goed tempo) dan is dat netto 1000 kcal per dag = 1 kg vetweefselverlies per week. Als jij met deze activiteit ook jouw spieren aansterkt dan stijgt jouw verbruik nog meer.


Nu wil ik je graag helpen met het invullen van de details. Je mag rustig nog verder vragen stellen, als je nog wat meer wilt weten of iets niet duidelijk is :)
Wel raad ik je aan om naar een goede diŽtiste toe te gaan. Zij kan jou tegelijkertijd ook leren hoe je gezonder kan eten (oa meer plantaardige olie ipv dierlijke olieŽn, meer vis ipv vlees, juiste afwisseling van groenten zodat je alle vitaminen voldoende binnenkrijgt enz). Ik ken iemand die zware anorexia nervosa had (BMI van iets onder de 13) en succesvol is genezen dankzij haar diŽtiste. Deze diŽtiste had ze wel pas gevonden nadat ze meerdere diŽtistes had afgewezen. Het is een kwestie van goed zoeken en kritisch zijn. Als je niet meteen een klik voelt dat zij jou kan helpen dan kan je beter verder zoeken maar ik garandeer je dat er wel goede diŽtistes zijn. Vraag eens om namen in jouw omgeving; huisarts, familie, vrienden/vriendinnen. Zoiezo is het verstandig als je eens met jouw gewichtsprobleem naar de huisarts toegaat. Zelf ben ik licht obees geweest en ik weet dan ook hoe het is om obees te zijn en dat het mogelijk is om er van af te geraken. Ik ken de drempel, dat je je schaamt voor jouw gewicht en daarom niet makkelijk om hulp vraagt. Dat is echter niet nodig. Geen huisarts zal verbaasd opkijken omdat je hulp vraag omwille van jouw gewicht. Ze zullen eerder blij zijn dat jij hulp vraagt voor dit probleem, het is immers hun job en ik garandeer jou dat het voor een ware arts bevredigender is om mensen te helpen een gezond levenspatroon te krijgen dan wanneer ze jou moeten oplappen als je op jouw 45ste jouw 2de hartinfarct hebt gehad, waarbij je met lapmiddelen iemand in leven houdt (veel medicijnen, operaties) terwijl de levenskwaliteit (geen mogelijkheid tot inspanning, overlast behandelingen) sterk is gedaald. Als een huisarts dat kan voorkomen dan haalt hij voldoening uit zijn werk. Hij ziet jou dan ook graag komen met zo'n probleem.


Ik zou echt zo graag gewicht willen verliezen, maar hoe!!! Ik ben zo bang om ergens aan te beginnen omdat ik weet dat als ik ergens aan begin ik het ook wel volhou maar daarna weer misschien het dubbele of meer dan het dubbele aan te komen!! Ik denk dat ik dan beter kan blijven zoals nu ipv nog meer aan te komen in de toekomst!

Kijk, en daarom moet je hulp vragen. Ga bij de huisarts langs, zoek in overleg met hem een goede diŽtiste, en houdt in gedachten wat ik hierboven heb uitgelegd.
Als jij elke dag 500 kcal minder inneemt dan dat je verbruikt dan zal jij afvallen. 2 kilo in een maand mag niet veel lijken, 24 kilo in een jaar is dat wel. Gewoon rustig aan geleidelijk afvallen en het gewicht zal er af gaan en er af blijven zolang je je aan jouw diŽet en bewegingspatroon houdt.
Deze berggorilla wordt ernstig met uitsterven bedreigd doordat hun natuurlijk habitat wordt aangetast agv illegale bomenkap :(
We kunnen, nog, voorkomen dat deze prachtige dieren uitsterven. Familie laat je toch niet in de steek.

#3

Uiltje

  Uiltje


 • >25 berichten
 • 41 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 12 april 2007 - 22:25

Zoals Albert al schreef is 7,5 kg afvallen in 2 weken tijd niet meer gezond te noemen. Afvallen begint inderdaad bij een goed voedingsschema. Zonder goed voedingsschema heeft sporten ook geen zin om af te vallen. Ik zou je willen adviseren om ťťn week op te schrijven wat je allemaal eet. Bekijk dan in welke producten veel vetten/suikers zitten en probeer hier minder van te nemen of zoek een vervangend product.

Tip: om je stofwisseling te stimuleren mag je gerust om de twee uur een mueslireep nuttigen.

#4

bella boares

  bella boares


 • >100 berichten
 • 199 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 april 2007 - 20:21

Maar dan wel ťťn zonder suiker...
Enneh... met heel veel de !-toets indrukken verbrand je wel meer caloriŽen dan met de .-toets, maar echt afvallen doe je daar niet van... dus misschien kun je dat volgende keer iets minder doen? Dan leest het een stuk prettiger.

#5


 • Gast

Geplaatst op 14 april 2007 - 14:02

Heel erg bedankt. Ik ga ermee aan de slag. :mrgreen:

vis'86

#6

Assassinator

  Assassinator


 • >1k berichten
 • 4546 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 april 2007 - 18:06

Het makkelijkst is: meer calorieŽn verbranden dan dat je inneemt. Dat kun je doen op verschillende manieren. Gewoon aardig veel blijven eten, maar dan moet je ook erg veel bewegen. Weinig eten, dan hoef je minder te bewegen of een balans daar tussenin. Het is maar net wat je het prettigst vind. En inderdaad, wat albert al zei, een goede diŽtiste kan je helpen te vinden wat jij het prettigst vind. Technisch gezien is afvallen dus heel makkelijk :mrgreen:
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#7

albert davinci

  albert davinci


 • >1k berichten
 • 3165 berichten
 • VIP

Geplaatst op 15 april 2007 - 00:46

Technisch gezien wel, ja ;)
Ik denk dat dat inderdaad de belangrijkste tip is: zoek een goede diŽtiste, zij gaat jou gegarandeerd kunnen helpen onder voorwaarde dat jij meewerkt.
Mijn ervaring van toen ik licht obees was is dat ik op een gegeven moment zelf ging twijfelen ofdat ik wel iets aan mijn gewicht kon doen en dat dat een verlammend effect had; hierdoor duurde het lang voordat ik daadwerkerlijk de juiste stappen ging zetten.
Ik ben er dan ook van overtuigd, wat ik later ook in wetenschappelijk artikels bevestigd heb gezien, dat het essentieel is dat je gelooft dat je kan afvallen.

Ik wil er even op wijzen dat beweging nog veel meer positieve effecten heeft dan enkel de energieverbranding. Ook zal je hierdoor sneller afvallen als je er voor waakt dat je niet gaat overcompenseren met jouw voeding (sommige mensen hebben dat na het sporten; ze nemen meer in dan dat ze verbruikt hebben). Hierdoor krijg je een positieve bekrachtiging dat je goed bezig bent wat extra motiveert om zo verder te gaan.

Citaat van Uiltje

Ik zou je willen adviseren om ťťn week op te schrijven wat je allemaal eet. Bekijk dan in welke producten veel vetten/suikers zitten en probeer hier minder van te nemen of zoek een vervangend product.

Tip: om je stofwisseling te stimuleren mag je gerust om de twee uur een mueslireep nuttigen.

Hele goede tips :mrgreen:
Deze berggorilla wordt ernstig met uitsterven bedreigd doordat hun natuurlijk habitat wordt aangetast agv illegale bomenkap :(
We kunnen, nog, voorkomen dat deze prachtige dieren uitsterven. Familie laat je toch niet in de steek.

#8

Cassanne

  Cassanne


 • >1k berichten
 • 1349 berichten
 • VIP

Geplaatst op 17 april 2007 - 10:55

Ik sluit me ten eerste aan bij de mensen voor me: ga langs bij je huisarts, en vind een goede diŽtist. Het is een drempel die je over moet, maar je weet zelf ook wel dat het de moeite uiteindelijk waard zal zijn ;)

Verder, dingen die je meteen zelf kan doen: eet geen wit brood meer, maar bruin. Geen witte rijst, maar zilvervlies. Volkoren pasta, etc. Veel (verschillende soorten) groenten en fruit. Vezels zijn goed voor je! (Niet alleen als je overgewicht hebt.)

Let ook eens heel goed op wat je drinkt. Melk, vruchtensap, frisdrank en vooral alcohol bevat ook behoorlijk veel calorieŽn. Probeer eens een tijdje te stoppen met alcohol, en verder vooral water, thee of koffie te drinken (zonder suiker natuurlijk :mrgreen: ). Dat is ook makkelijker dan minder eten, want hier krijg je niet meer honger van. Drink ook een glas water voor of tijdens het eten. En stop met eten als je vol zit.

Voor de rest kan je het beste met je diŽtist overleggen.
Give a man a fire, and he's warm for a day. Set him on fire, and he's warm for the rest of his life!

#9


 • Gast

Geplaatst op 26 april 2007 - 07:17

Tijdens bodystyling heb ik wel het een en ander geleerd. Ik drink eigenlijk alleen nog maar water of spa rood, bijna geen alcohol. Ik eet zeker 200 gram groente per dag. fruit vind ik wel wat moeilijker om te eten. Daarnaast eet ik eigelijk altijd tarwebrood en zilvervliesrijst en als ik de volkorenpasta zie, pak ik die. Ik vraag me alleen nog af of je een dieetiste vergoed krijgt van de verzekering of is hij meestal niet zo heel duur?

#10

*_gast_PeterPan_*

 • Gast

Geplaatst op 26 april 2007 - 10:39

Minder aardappelen en brood (zetmeel) en meer groente en fruit.
De reductie van zetmeelhoudend voedsel lijkt me nog belangrijker dan de reductie van zoetigheid, omdat zetmeer veel langzamer wordt verwerkt.
Corrigeer me als ik er naast zit.

#11

Morzon

  Morzon


 • >1k berichten
 • 2002 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 april 2007 - 10:54

helaas:
" Aardappelen zijn een bron van zetmeel (complexe koolhydraten) en veel mensen denken dat zetmeel, en dus ook de aardappel, dik maakt. Eťn gram zetmeel levert nochtans maar 4 kcal terwijl 1 gram vet je 9 kcal oplevert. Een gekookte aardappel bevat geen grammetje vet en verdient de naam van dikmaker dus niet.
Sommige aardappelbereidingen kunnen daarentegen wel extra calorieŽn aanbrengen wanneer je ze regelmatig op het menu zet. Frieten, kroketten en chips slorpen een flinke portie vet op als gevolg van het frituren. Wanneer je je portie aardappelen keer op keer laat zwemmen in de saus of aan puree telkens een extra schep boter of margarine toevoegt, schiet de calorieŽnwijzer ook gemakkelijk de hoogte in.
Voedingsspecialisten raden aan dagelijks 3 tot 5 stuks gekookte aardappelen (150-250 gram) te eten. Ter variatie kunnen aardappelen worden vervangen door rijst, deegwaren of couscous. Weet wel dat een portie deegwaren of rijst bijna tweemaal zoveel calorieŽn bevat als een portie gekookte aardappelen. Tweehonderd gram gekookte aardappelen levert ongeveer 150 kcal, 200 gram rijst of deegwaren 250 kcal en een bescheiden pakje frieten zonder mayonaise 700 kcal.
De aardappel heeft ten slotte nog andere troeven. Hij staat bekend als een bron van voedingsvezels, kalium en van de vitaminen B en C. Ook hier heeft de aardappel trouwens een beentje voor op rijst en deegwaren die geen vitamine C bevatten. "

http://www.gezondhei...t...&art_id=536

Veranderd door Morzon, 26 april 2007 - 10:55

I was born not knowing and have only a little time to change that here and there.

#12

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9748 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 april 2007 - 12:08

Aardappelen zijn een bron van zetmeel (complexe koolhydraten) en veel mensen denken dat zetmeel, en dus ook de aardappel, dik maakt. Eťn gram zetmeel levert nochtans maar 4 kcal terwijl 1 gram vet je 9 kcal oplevert. Een gekookte aardappel bevat geen grammetje vet en verdient de naam van dikmaker dus niet.


Ik vind dat een vreemde veronderstelling... omdat het maar de helft van de calorien per gram bevat vergeleken met vet, zou iets geen dikmaker zijn. Dat is zoiets als '0% vet!' op een pak suiker stempelen en dat vervolgens aanbevelen als dieetvoeding - bad idea.

Wat wel of niet werkt zal nogal persoonlijk zijn, al gaat het uiteindelijk gewoon om de calorien, of die nou uit vet, suiker, eiwit of alcohol komen.

De reductie van zetmeelhoudend voedsel lijkt me nog belangrijker dan de reductie van zoetigheid, omdat zetmeer veel langzamer wordt verwerkt.


Het verschilt in snelheid van vrijkomen, zoetigheid geeft vaak een sugar rush, die ook vrij snel weer over is waardoor je bloedsuiker opeens daalt en je meteen naar de volgende zoete hap grijpt.

Maar zetmeel kan heel sneaky zijn, je kunt daar een berg calorien aan binnenkrijgen zonder je te realiseren dat dat het geval is... zeker als het voedsel is dat een gezond imago heeft en ook niet zoet (of zelfs maar lekker) smaakt.
Victory through technology

#13

loek

  loek


 • >25 berichten
 • 60 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 mei 2007 - 19:05

Wat ik me afvraag: Is veel vet ook automatisch veel calorien, en andersom?
Volgens mij heb je toch producten waar niet zo veel calorien inzitten, maar wel behoorijk wat vet. Dat zou dus betekenen dat je netjes minder calorien kan innemen dan dat je verbrand, maar wel te veel vet...waardoor je neem ik aan toch niet afvalt. Of vergis ik me nou?

#14

Benm

  Benm


 • >5k berichten
 • 9748 berichten
 • VIP

Geplaatst op 09 mei 2007 - 09:07

Daarin vergis je je wel degelijk. Al zou je al je calorien betrekken uit pakweg roomboter, dan nog val je af zolang dit maar minder is dan je verbruikt. Natuurlijk is zon dieet wel ongezond, en hoef je er ook niet zoveel van te eten om aan je dagelijkse portie calorien te komen. 2000 kcal is niet meer dan 220 gram vet.

Producten met veel vet en weinig calorien bestaan overigens niet, behalve als dat vet niet verteerbaar is (olestra en dergelijke).
Victory through technology

#15

Adpruys

  Adpruys


 • >1k berichten
 • 1425 berichten
 • VIP

Geplaatst op 09 mei 2007 - 11:25

Wat wel of niet werkt zal nogal persoonlijk zijn, al gaat het uiteindelijk gewoon om de calorien, of die nou uit vet, suiker, eiwit of alcohol komen.
Het verschilt in snelheid van vrijkomen, zoetigheid geeft vaak een sugar rush, die ook vrij snel weer over is waardoor je bloedsuiker opeens daalt en je meteen naar de volgende zoete hap grijpt.

Maar zetmeel kan heel sneaky zijn, je kunt daar een berg calorien aan binnenkrijgen zonder je te realiseren dat dat het geval is... zeker als het voedsel is dat een gezond imago heeft en ook niet zoet (of zelfs maar lekker) smaakt.

Voor dat verschil in snelheid van vrijkomen van energie van verschillende voedingsmiddelen bestaan tabellen: de glycemische index (GI). Dit verschil is vooral sterk als de betreffende voedingsmiddelen op een lege maag worden genuttigd of een maaltijd voornamelijk bestaat uit hoog GI voedingsmiddelen. De insuline die nodig is om de relatief grote hoeveelheid bloedsuiker te verwerken blijft langer in het bloed dan de suiker waardoor je een lichte mate van hypo krijgt en weer moet eten.
http://metabolicsynd...ycemicIndex.htm

Een ander aspect waar rekening mee kan worden gehouden is de hoeveelheid eiwitten. De effectiviteit van het Atkins dieet (waarbij je zoveel mag eten als je wilt) wordt tegenwoordig toegeschreven aan de relatief grote hoeveelheid eiwitten. Dit heeft een eetlustremmend effect. Dit dieet zal echter ook een lage GI hebben.
and theres nothing left worth knowing
And its time you should be going

While you see a chance take it

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures