Springen naar inhoud

De redenen waarom de mens god heeft geschapen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Alexander Hartmans

    Alexander Hartmans


  • >1k berichten
  • 1286 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 april 2007 - 15:18

Sinds dat de mensheid, zo'n 11.000 a 14.000 jaar geleden is begonnen met het opzetten van beschavingen speelden Godsdienst een belangrijke rol in het denken en leven van onze voorouders, het groeide in de duizende jaren uit tot een vast patroon in de cultuur van een bepaalde groep. Het meest bekende is de Egyptische cultuur, dat ruim 4.000 jaar heeft geduurd. Toen de Grieken en Romeinen meer grip op o.a. Egypte kreeg verdween de eeuwen oude cultuur. Nieuwe invloeden deden hun intreden. Oude rituelen en culten van het oude Egypte kreeg in het oude Griekse en Romeinse een vaste plek. Na 476 na Christus, het jaar dat het Romeinse Rijk uiteen viel en het Christendom een vaster gezicht werd in het dagelijkse leven in Europa. Oude Mythen overal ter wereld laat duidelijk zien hoe de wereld volgens die oude culturen tot stand is gekomen. De wereld-godsdiensten laten ook duidelijk zien hoe die wereld volgens hen uit hun tijd was gevormd. De oude denkers dachten dat een schepper hiervoor verantwoordelijk was, want hoe anders is de wereld in en om hun heen dan tot stand gekomen? Deze gedachten vinden wij in onze huidige tijd nog steeds terug in de Bijbel, de Koran. Ook oude mythen vinden wij nog in onze huidige tijd terug, zoals de Veda's en andere - in onze ogen - primitieve culturen. Opvallend is dat men niet kritsch mag zijn over het bestaan van de naam God. Want God schijnt nu nog in onze tijd Taboe te zijn. Wij mogen wel een oordeel hebben over de weg naar het Goddelijke Paradijs. Wij mogen de Godsdienst-filosofie in twijfel trekken, maar God blijft buiten beschouwing. Vreemd, zeker in onze tijd. Want wat weten wij in feite wat, wie, waarmee, waarom, wanneer en hoe God het allemaal heeft gepresteerd?

Onze voorouders waren in hun tijd niet erg op de hoogte van alle verschijnsels der natuur. Zij konden niet weten hoe alles in zijn werk ging, zij konden niet bevatten hoe krachtig en oneindig de natuur was en is. Daarom bedachten onze voorouders namen die zij toeschreven aan krachten die zij niet konden verklaren, namellijk de lijst van talloze Goden, die reeds bij ons bekend zijn. Nu zijn er vele die denken dat God een denkend en alwetend persoon is. Nog steeds heeft God de titel Vader, de Heer als eerbetoon op diens creatie. Nog steeds, zoals toen, en voor de toekomst is er geen enkel bewijs dat God is die ei werkelijk is volgens 90% van de mensheid. Naar mijn mening is de mens zelf verantwoordelijk van de schepping God. Want alle geschriften die ekend zijn en bewaard is van de handen gekomen van de mens. Niet van de hand van een vlieg, een kat of hond, maar de mens. De mens heeft voor het eigen soort iets bedacht om het leven dragelijker te maken. In de vele geschriften wordt het menselijk gedrag vertaald tussen de onderlinge strijd van de Goden, zoals Asar en Aset, de Griekse en Romeinse Goden. De onderlinge strijd en het lijden van de mens in de Bijbel. De mens heeft zichzelf geprojecteerd in de geschriften en maakten van zichzelf het slachtoffer van hun eigen creatie. De mens creeerde een God om het onverklaarbare te verklaren. Zaken die de mens niet begrijpt verzint men wel iets om het logischer en aannemelijker te maken. Er heerst een grote leugen in de waarheid in het menselijk intellect.

Ik wil wel duidelijk stellen dat ik niet zeg dat God niet bestaat, omdat God een verzonnen naam is van iets wat de mens toen, nu en zeker in de toekomst nooit kan begrijpen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures